Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Луѓе некој скенира сметки?
Јас скенирам сметки поврат ДДВ го наполнив 1800 денари но и малку сум надминал. Искрено одамна не сум го наполнил лимитот и вака не сум надминал па не се сеќавам дали се префрлаше делот надминат во ново тромесечје? Имам уште две сметки па се мислам дали и тие да ги скенирам или да ги дадам на другого.

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
Луѓе некој скенира сметки?
Јас скенирам сметки поврат ДДВ го наполнив 1800 денари но и малку сум надминал. Искрено одамна не сум го наполнил лимитот и вака не сум надминал па не се сеќавам дали се префрлаше делот надминат во ново тромесечје? Имам уште две сметки па се мислам дали и тие да ги скенирам или да ги дадам на другого.
Не се префрла, дај на мене. :hehe:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Пуштајте поголеми сметки да наполниме и другите. :lilee:

Ја повеќе од 600-700 сум немал. Сега нешто комоди, регали купував, па рипна повратот до 1000че. :904400:

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
Јас овие три месеци ужас, едвај 700 и нешто :(

А порано просек 1400-1500 ми било.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ако имате некој близок да ви дава или во помаливе супермаркети што не им ги земаат на каса ги фрлаат во канта под каса. Ако имаат зачувано можеби ќе бидат хумани да ви дадат.

Јас имав од блиски што ми даваат и татко ми релација Србија што полни бензин по една ќе ми даде некогаш.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Не бре ке им однесеме сметка ке платат и ке си остане на маса. Потоа си ја зимам
Секогаш си ја скенирам одма или земам дома да ја скенирам сметката од ресторан или кафиќ.

Во некој ресторани сум видел сметката ја носат во кожна мала папка кај што треба да им оставиш пари. Во такви ситуации пред да оставам пари ја скенирам сметката и оставам пари. Нормално мораш во тој случај да им ја оставиш и сметката за да знаат што точно наплатиле.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Секогаш си ја скенирам одма или земам дома да ја скенирам сметката од ресторан или кафиќ.

Во некој ресторани сум видел сметката ја носат во кожна мала папка кај што треба да им оставиш пари. Во такви ситуации пред да оставам пари ја скенирам сметката и оставам пари. Нормално мораш во тој случај да им ја оставиш и сметката за да знаат што точно наплатиле.
Кај нас пијаници не гледаат кај одат не бројат кусур итн,а не па да си ја земаат фискалната