Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,071
405
83
^

И држеше вода теоријата дека Мариа Целесте ја труела, се додека не беа објавени медицинските резултати, според кои на Габито и се слошило поради нејзината лоша исхрана, а не поради труење.

Но обвинението не е само поради труење на Габито, туку и поради труење и на нејзиниот син, нејзината сестра и нејзината мајка, па дали и тие се на некаква посебна исхрана, или навистина Мариа Целесте ги труела, тешко е да се утврди и покрај пресудата.

Габито е одлична актерка, можеби дури и премногу одлична, до тој степен што можеби ја одглумила сета оваа ситуација.

Се заканила дека ќе се повлече од теленовелата Емператриз поради интересот нејзината сестра близначка Даниела да земе учество во серијата, нешто слично било планирано и кога ја снимала Злобница, за каде што се планирала тепачка помеѓу сестрите близначки Паулина и Паола во една сцена, но никогаш не била снимена таа сцена, наводно исто така поради незадоволството на Габито.

Останува кралица на теленовелите како што ја нарекуваат, но премногу амбициозна, а до некаде и арогантна и самобендисана ми делува понекогаш, како да е подготвена на се и сешто со цел да остане главна тема на јавноста од областа на забавната индустрија.

Игор

Нов Член
468
0
0
Место да си седнат и да си уживаат во фотелјите, они се пресметуваат со непријателите. Сега по Фијат тргнаа. Се прашувам што се ќе се направи за четири години.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,071
405
83
^

Но уште поинтересно е што ќе им направи народот на нив за четири години.

Власта и моќта се слатки, но истовремено и заразни, создаваат зависност, а зависниците од власт и моќ се тешки за контролирање.

Но сето ова треба да го сватиме како само уште една од многуте лекции на животот кои сме ги научиле, кои ги учиме и кои допрва ќе ги научиме.

Taki252

Активен Член
2,629
0
36
Какви само глупаци не ми се верува, само политика и ништо друго. Се што е модерно мора да се уништи. Да не се лажеме вака направија со Рамковски и истото сакаат да му го направат и на Цановски.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,071
405
83
^

Можеби не им се допаднало тоа што објектите не се во неокласицистички стил како објектите од Скопје 2014, па затоа одлучиле да ги срушат :rolleye:

Невидено лудило :off:

хејтер

Активен Член
2,064
0
36
Ама се ќе беше во ред, се почитува законот, никој не може да речи дека не е исправно тоа што им рушат.

АМА не се само овие што отстапуваат со едно метро и четириесет сантими и еден столб, А од друга страна пак ИНВЕСТИРААТ, зошто само на овие им рушат?

И кажете кој ќе дојде утре од странство да инвестира кога ние на нашите инвеститори од милион долари им ги рушиме зградите?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,071
405
83
^

Па така му направија на еден човек пред 10 години кога си изгради невиден рај во близина на Стоби, не помнам колку куќи, парк, вештачко езерце, милина.

И потоа во еден ист ден доаѓаат багерите со градежната инспекција и налогот за рушење, објектите биле во целост легално изградени, но имало сомнежи дека под земја имало артефакти од Стоби и не знам што друго, не истражувале таму воопшто па затоа не биле сигурни дали таму навистина има било какво културно или историско богатство, ама за секој случај багерите си го направија своето, срушија се до темел.

Подоцна се докажа дека немало никакво културно и историско наследство таму и дека државата постапила неправедно кон човекот, не помнам дали бил печалбар или во Македонија стекнал богатство, бидејќи куќите, паркот и вештачкото езерце што човекот ги имаше изградено навистина делуваа како вистински рај на земјава, со просечна македонска плата тешко дека некој ќе успее да изгради нешто такво.

Но сепак човекот не доби никакво обештетување, а истовремено си остана и без покрив над глава.

А кога сме кај останатите објекти кои се градат во Македонија, особено во Скопје, баш минатиот месец, јули 2011, дали од Државниот Завод за Статистика, дали од Министерството за Транспорт и Врски, или од не знам која друга институција, објавија статистика според која мнозинството граѓани се заинтересирани за да купуваат станови изградени пред 1990 година, бидејќи до тогаш имало строги и ригорозни закони и правила при градење, а денес секој гради кога, каде и како ќе му текне, поради што мнозинството граѓани ги сметаат становите изградени пред 1990 година за побезбедни од овие другиве изградени од 1990 година па до денешен ден.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Дечки да ве прашам нешто, од NeoTel ќе ставаат предавател кај мене на зградата, дали тој предавател е штетен за нас луѓето ? Молам за одговор до утре.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Дали се најде некој да биде во Охрид и на концертот на Дејвид Гета вчера? Тотално лудило! :) Браво за типот, прекрасна атмосфера направи.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
  • Автор на оваа тема
Burrows напиша:
Дали се најде некој да биде во Охрид и на концертот на Дејвид Гета вчера? Тотално лудило! :) Браво за типот, прекрасна атмосфера направи.
Многу ми е криво што не бев, немав друштво. Иначе сигурно било јако, посебно затоа што е на отворено. Но од една страна и сум задоволен што барем еднаш бев, во Метрополис, и си поминав многу јако. Се надевам ќе присуствував во иднина и на друга негова журка :)

Dexter26

Добро-Познат Член
4,071
405
83
Стефан напиша:
Дечки да ве прашам нешто, од NeoTel ќе ставаат предавател кај мене на зградата, дали тој предавател е штетен за нас луѓето ? Молам за одговор до утре.
Задолжително да ги прашаш кој конкретен модел на предавател од кој произведувач планираат да го постават, и да се обратиш до Агенцијата за Електронски Комуникации или до Министерството за Одбрана за да направат тестирања на предавателот и да објават дали зрачи согласно со пропишаните прописи или зрачи над дозволеното.

По правило треба да се оди кај Агенцијата за Електронски Комуникации, но јас живеам во воена зграда, во која се сместувани воени офицери, дедо ми покојниот беше пензиониран капетан од ЈНА, па затоа во мојата зграда Министерството за Одбрана ги врши тестирањата.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
  • Автор на оваа тема
Џокович, Кејт Холмс и Џеј Лено играат оро :haha: (8 минута)

Крис

Администратор
4,813
11
38
Стефан напиша:
Што е со тебе и тие предаватели? Се околу тебе е поврзано со нив...

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Благодарам на информацијата, иначе незнам што сим толку приврзан за нив ?