Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
https://www.tvpaket.com.mk/foto-prekrasna-nevesta-se-omazi-hazan-od-kerkite-na-fazilet/

Не знам кој го напишал ова ама не му се точни информациите ( а веќе кога води таква страна треба да има релевантни податоци), што го има и искоментирано.
не е Дениз Бајсаз, туку Дениз Бајсал
не е Барис Уртчу, туку Бариш Јуртчу
и Чешме не е во Истанбул, туку потпаѓа под Измир.
Кај нас се Дениз Бајсаз, Бариш Уртчу и Чешме е во Истабнул :namignuva: На други портали не не интересира како е.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Ама сте се распишувале:406389:
Мислам некој не сака да го знае крајот. За глупости се расправате ене го вторник ќе дојде и ќе се дознае се, а ако некој го интересира што ќе се случи нека гледа епизоди на нет или нека пише ако сака некој во приватна порака да ми каже и членот што знае ке каже ама во приватна порака. Аман завршете со овие глупости

Ivance

Активен Член
128
159
43
Кај нас се Дениз Бајсаз, Бариш Уртчу и Чешме е во Истабнул :namignuva: На други портали не не интересира како е.
па не ти се точни...не ти кажувам од портали...оди види на гугл како се напишани луѓето...ти кажувам како е граматички точно и географски...а ти ако сакаш да водиш инат води...ама јас се истурив смеејќи се кога прочитав, пошто тоа се информации кои на интернет можеш слободно да ги видиш...ај да разберам не ја знаеш турската азбука, ама да не провериш географски податок тоа не го сфаќам...не ти префрлам ништо, само ти кажувам да си знаеш, пошто и Турци кај нас го читаат и се крстат...а ако сакаш уште поточно тогаш буквата И во Бариш не се ни чита, ама за полесно изговарање кај нас се чита.

Ама сте се распишувале:406389:
Мислам некој не сака да го знае крајот. За глупости се расправате ене го вторник ќе дојде и ќе се дознае се, а ако некој го интересира што ќе се случи нека гледа епизоди на нет или нека пише ако сака некој во приватна порака да ми каже и членот што знае ке каже ама во приватна порака. Аман завршете со овие глупости
јас у спојлер го ставив крајот, а што лесно се лутат тоа не е мој проблем.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
па не ти се точни...не ти кажувам од портали...оди види на гугл како се напишани луѓето...ти кажувам како е граматички точно и географски...а ти ако сакаш да водиш инат води...ама јас се истурив смеејќи се кога прочитав, пошто тоа се информации кои на интернет можеш слободно да ги видиш...ај да разберам не ја знаеш турската азбука, ама да не провериш географски податок тоа не го сфаќам...не ти префрлам ништо, само ти кажувам да си знаеш, пошто и Турци кај нас го читаат и се крстат
Баш ми е драго што успеваме да те насмееме, и што Турците кои толку добро го познаваат нашиот јазик, се крстеле.

Продолжуваме на прав пат!

Ivance

Активен Член
128
159
43
Баш ми е драго што успеваме да те насмееме, и што Турците кои толку добро го познаваат нашиот јазик, се крстеле.

Продолжуваме на прав пат!
тоа е нивни јазик, каков наш побогу...името изворно се пишува, а што ние сме прифатиле Амерички глупости за читањето на имињата (Kate- Кејт), тоа не значи дека и турскиот треба да го извитопериме...на крај срамота е да не знаеме турски кога толку многу турци имаме...тој што потекнува од стари Скопјани ќе знае на што мислам...а ако алудираше на тоа дека Турците не го знаат македонскиот јазик, многу си се зезнала, пошто зборуваат многу политературно од сите нас..и од нас Скопјаните и од тие од другите градови :)

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Јас сум прозападно ориентирана и не ме интересира ниту турскиот јазик, ниту турски обичаи. А како се преведени на нашиот портал, уопште не се замарај.

Ivance

Активен Член
128
159
43
Јас сум прозападно ориентирана и не ме интересира ниту турскиот јазик, ниту турски обичаи. А како се преведени на нашиот портал или други портали, уопште не се замарам.
Ти водиш страна...мораш да се замараш...не ти е прва грешка, тебе буквите не ти се погодени, а да не праам муабет за тоа колку си добра во географија...не прифаќаш критика, тоа ти е голем проблем, а водиш форум и страна...чим не е битно од сега ти си за мене Дане, Дн, Ден, Дан, Даничка, пошто не е битно кои букви ги имаш во името. Не знам колку години имаш и не ме интересира, ама мораш да прифаќаш критика, тоа ти го кажувам најдробронамерно...ова е форум и ти проаѓа, во реалниот свет нема кај секој да пројде.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Ти водиш страна...мораш да се замараш...не ти е прва грешка, тебе буквите не ти се погодени, а да не праам муабет за тоа колку си добра во географија...не прифаќаш критика, тоа ти е голем проблем, а водиш форум и страна...чим не е битно од сега ти си за мене Дане, Дн, Ден, Дан, Даничка, пошто не е битно кои букви ги имаш во името. Не знам колку години имаш и не ме интересира, ама мораш да прифаќаш критика, тоа ти го кажувам најдробронамерно...ова е форум и ти проаѓа, во реалниот свет нема кај секој да пројде.
Дениз Бајсаз и Чешме се воред а за бариш исто е во ред се пишува барш ама го читаме бариш

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Девојко, твоите критики никого не го занимаат. А сајтот и форумот продолжуваат онака како и досега.

Ivance

Активен Член
128
159
43

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Девојко, твоите критики никого не го занимаат. А сајтот и форумот продолжуваат онака како и досега.
Јас те подршувам агице сајтот си е супер и правилно изговараш како што кажав бариш е сосема во ред сигурно нема да пишеш како што се чита барш сигурно не и ние турците не го викаме така тоа име туку бариш. Ајде време е Ивана и Јована да завршите со овие глупости.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Deniz_Baysal
https://en.wikipedia.org/wiki/Çeşme

Името на Бариш е ок...она презимето му го утнала...а за другите две еве линкови
Види девојко ти не го знаеш гледам турскиот јазик
Çeşme се чита Чешме
Ç - Ч , а ş ти е ш

Deniz Baysal -- Дениз Бајсал
Y ти е ј

и ти ја разбрав поентата критикуваш тоа што дани на порталот не пишала со оргиналните турски имиња туку како изговараат
Тоа и не е некој проблем замерка сајтот си е супер исто и форумот како и екипата на форумот

Правете што сакате на крај...јас не можам у мозок на некој да му турам информации што не сака да ги добие...а Вие Аслан, прочитајте прво што ја критикувам, а после давајте ми лекции по турски јазик.
Чешме има и во измир и во истанбул

Последен пат уредено:

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Аман завршете со овие глупости
Кога ова кажа Аслан значи да се стварно глупости :406389:

Постои нешто што се вика транскрипција и затоа имињата не се пишуваат изворно, поради лесно читање, зборување и разбирање. Кој ќе зборува Kate како Кате а не Кејт, бог да чува.

И доста веќе со тоа, ова е тема за Фазилет а не лингвистика.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Правете што сакате. Лесна работа. Убав ден :)
Секако ќе си правиме што сакаме.:406389:
Иедно да знаеш јас сум турчин и носам турска крв во мене така да јас најдобро знам кое што се наоѓа во истанбул турција и како се изговарало или пишувало на турски. КРАЈ НА ОВАА ГЛУПА ДИСКУСИЈА

JovanaFM

Активен Член
134
97
28
Чим сакате за Фазиш да се зборува еве ќе се вратам на темата...мое мислење е (видовте дека Јасин ќе каже за бебето денес) дека Јасин никогаш не заслужи да дознае дека е татко на бебето

JovanaFM

Активен Член
134
97
28
Најголемите фанови на Каролина во граѓанска војна..:trlja race:
Хахаххахах, легенда си :)...ми го направи денов право да ти кажам :)...ама не, ние не војуваме со сите...само има еден фан на Каро што може да ни парира...а тој не е во форумов :)

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Хахаххахах, легенда си :)...ми го направи денов право да ти кажам :)...ама не, ние не војуваме со сите...само има еден фан на Каро што може да ни парира...а тој не е во форумов :)
Хаххах, кој е тој? :406389: