Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Oвие глупи македонски пејачи за ништо не зборуваат, само ги викаат на интервјуа за глупости да тресат, буквално. Една критика кон нешто немаат кажано, катастрофа. Aма што да зборуваат кога никој ни факултет нема завршено.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Го имав ова во печатена форма пред 14 години, но никако да го најдам на Интернет.

Се до денеска. :)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,747
6,113
113
Ајдеее !! Како во филмот Тексашки масакар со моторна пила, само место тексашки би стоело кавадаречки :off:

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Почина Даниел од Авалон.

Јас сум во тотален шок. Не можам да поверувам.

:smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk:
:smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk:

ПОЧИВАЈ ВО МИР, за мене ќе останеш најдобар и најуспешен менаџер во Македонија и пошироко.

Не ми се верува, пред твоето дело можам само да се поклонам.

:se poklonuva:: :se poklonuva:: :se poklonuva::

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Beauty напиша:
Почина Даниел од Авалон.

Јас сум во тотален шок. Не можам да поверувам.

:smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk:
:smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk: :smrk:

ПОЧИВАЈ ВО МИР, за мене ќе останеш најдобар и најуспешен менаџер во Македонија и пошироко.

Не ми се верува, пред твоето дело можам само да се поклонам.

:se poklonuva:: :se poklonuva:: :se poklonuva::
Бог да го прости

Лесна му земја
нека почива во мир

R.I.P. :(

M@RKO

Добро-Познат Член
18,747
6,113
113
Лабудов лет на Егзит фестивал

:off: леле мајко е напраен овој .

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Вечерва го видов логото на ТВ Пакет на големите телевизори во Прилеп на Пивофестот. :904400:

Патем, на влезот за Прилеп наплаќаа по 100 денари. :off: Која патетика.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Завчера, сабота, 19 јули 2014, во 87-та година од својот живот, почина една од најголемите филмски легенди на 20-от век, Џејмс Гарнер.

Џејмс Гарнер ќе остане запамтен од помладата публика по неговата улога на Дјук, односно стариот Ноа, во филмот Нотес, снимен според истоимениот роман на Николас Спаркс, но и од постарата публика познат по неговата улога на итриот и духовит коцкар Брет Маверик во американската ТВ серија Маверик, емитувана од 1957 до 1962 година, како и по бројни други филмски хитови во кои остави свој белег оваа незаборавлива актерска икона од 20-от век.

http://www.telegraf.mk/zabava/od-se-po-nesto/176040-pocina-akterot-dzejms-garner

Почина актерот Џејмс Гарнер

20/07/2014 - 19:09

Гарнер, кој шест децении играше духовити, добробитни антихерои и во 2004 ја доби наградата на Здружението на филмски глумци, е пронајден мртов во саботата вечерта во својот дом

Џејмс Гарнер како Брет Маверик (Принтскрин: youtube)

Холивудскиот актер Џејмс Гарнер (86), познат по ТВ улогите на духовит коцкар во „Маверик“ и приватен детектив во „The Rockford Files“, почина во саботата вечерта на 19 јули, пренесува ТМЗ.

Гарнер, кој шест децении играше духовити, добробитни антихерои и во 2004 ја доби наградата на Здружението на филмски глумци, е пронајден мртов во саботата вечерта во својот дом.

Достигнувајќи го врвот на својата кариера во текот на 60-те години на минатиот век, кога на големото платно играше со најголемите имиња од Холивуд, Гарнер важеше за еден од првите актери кои успешно изградија телевизиска и филмска кариера.

Интересно е што, освен успехот во оригиналната телевизиска серија „Маверик“, која се емитуваше од 1957 до 1962, Гарнер успешно играше и со Мел Гибсон во филмскиот римејк од 1994 година. Популарноста меѓу младата публика ја стекна играјќи во филмовите „Бележница“ и „Вселенски каубои“.

Роден е во 1928 година во Оклахома, а своето семејно презиме Бамгарнер го смени во Гарнер кога во филмското студио, без негова дозвола, почнале да го потпишуваат како Џејмс Гарнер.

Со сопругата Луис се ожени во 1956 година, само две години откако се запознаа. Нивниот брак важеше за еден од најскладните и секако најдолговечните во филмската индустрија.

Причината за неговата смрт засега е непозната.

(Телеграф.мк/Извор: Б92)
Џејмс Скот Бумгарнер
7 април 1928 - 19 јули 2014

Лесна му земја
нека почива во мир

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Уште еден живот кој згасна завчера, сабота, 19 јули 2014.

Завчера, сабота, 19 јули 2014, прерано згасна животот на младата актерка и манекенка Скај Мекол Бартусијак, која почина во 22-та година од својот живот, наводно од напад на епилепсија.

Младата актерка и манекенка ќе остане запамтена од страна на публиката по нејзината улога на малата Сузан Мартин во филмот Патриот, каде што го толкуваше ликот на најмладата ќерка на главниот машки лик Бенџамин Мартин, кој беше толкуван од страна на Мел Гибсон, а ќе остане запамтена и по нејзината улога на малата Норма Џин Бејкер, на светот позната како Мерилин Монро, во филмот Блонди (Плавуша).

Младата актерка и манекенка исто така настапи во епизоди од ТВ сериите ЈАГ - Воен Истражен Судија, Судијката Ејми, Фрејзер, Закон и ред - Специјална единица за жртви, Изгубени - за што не беше официјално спомната во одјавната шпица од серијата, Истрага на местото на злосторството, а во втората сезона на ТВ серијата 24 го толкуваше ликот на малата Меган Матесон.

http://www.idividi.com.mk/showbiz/film/937315/index.html

Тажен крај за девојчето кое ветуваше толку многу

Објавена на 21 07 2014 10:50:31

Американската актерка Скај Мекол Бартусијак која се прослави со улогата на најмладата ќерка на Мел Гибсон во филмот The Patriot изминатиот викенд беше пронајдена мртва во нејзиниот дом во Хјустон Тексас.

Таа имаше само 21 година и за сега причината за предвремената смрт е непозната, и покрај тоа што нејзината мајка за CNN изјави дека актерката страдала од епилептични напади во изминатите неколку години. Останува да се почекаат извештаите од аутопсијата која во наредните неколку дена ќе биде извршена.

Скај беше позната како одлична дете актерка која подоцна во адолесценцијата за жал не успеа да ја достигне славата и кариерата од детството. Првата филмска улога Скај ја имаше во оскаровскиот филм во режија на Ласе Халстром The Cider House Rules покрај одличните Тоби Мегваер, Шарлиз Терон и двојниот оскаровец Мајкл Кејн, а една година потоа ја доби и улогата на Сузан Мартин, најмладата ќерка на Бенџамин Мартин, ликот портретиран од Мел Гибсон во The Patriot.

Актерката во кариерата од повеќе од една декада глумеше покрај одлични и талентирани актери како Џон Савиџ, Алекандар Скарсгард, Џејмс Вудс, Мајкл Даглас, Форест Витакер Мег Рајан, Хилари Свенк, Кристофер Вокен и Ен Маргарет, а на ТВ екраните глумеше во познатите и успешни серии како 24, Frasier, House, Lost, CSI....

Сепак, додека ги очекуваме вестите за причината за смртта на Скај, да се потсетиме на дел од нејзините незаборавни филмови и ТВ појавувања.

The Cider House Rules

Тhe Patriot

Don't Say a Word

Beyond the Prairie: The True Story of Laura Ingalls Wilder

Sick Boy

Извор: ИДИВИДИ
Скај Мекол Бартусијак
28 септември 1992 - 19 јули 2014

Лесна и земја
нека почива во мир

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Колку тажно! :luta: Не можам да поверувм колку животот е суров. Згасна живот на толку млада девојка, на ангел пред кој блескаше голема слава. Оваа вест најтешко ми падна во последно време. :smrk: Се наежив.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Ај доста само црна хроника во четов, направјте си една тема, сериозно, во последниве постови само читам „почивај во мир“, морници ме фаќаат веќе.

Ај малку повесело и да прашам, која е оваа телевизија, некоја локална?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Темава е оф-топик, наменета токму за вакви настани, а не за нечиј вкус од типот "ме фаќаат морници" или "скокам од радост".

И додека тебе те фаќаат морници, некои навистина жалат бидејќи некој чие што дело го почитувале повеќе не е меѓу живите.

А кога сме кај твоето прашање, повеќе од очигледно е дека станува збор за Канал 5 телевизија.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,747
6,113
113
Да тоа е од Канал 5 предходниот дизајн пред овој најновиот црвен.

Beauty

Администратор
49,895
61,921
113
Се согласувате ли со мене дека имаме најубаво скопско лето досега?
Секој втор ден врнежи 334545

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Дефинитивно не! Ова повеќе не личи на лето. Катастрофа! А, јас утре заминувам на одмор. :((