Сем Кели14 June 2014
British actor Sam Kelly, best known for his roles in Allo Allo and Porridge, has died at the age of 70.
The Manchester-born star's agent Lynda Ronan said Kelly died peacefully after a long illness "bravely fought".
She said: "He does not leave any family but a host of friends who were his chosen family."
Former Doctor Who Colin Baker paid tribute on Twitter to his colleague from drama school, describing Kelly as a "lovely, funny, talented chap".
"Cannot believe that lovely Sam Kelly has died," he added. "So sad".
Baker studied alongside Kelly at the London Academy of Music and Dramatic Art in the 1960s.
A tribute also came from Quadrophenia film actor Phil Davis, who said on Twitter: "So sad to hear that Sam Kelly has died, a wonderful actor, a proper gent and one of the funniest men I ever had the pleasure of working with."
Kelly played Nazi captain Hans Geering in the first four series of the BBC's 'Allo 'Allo and prisoner Bunny Warren in Porridge. His other roles include the ITV sitcom Barbara and On the Up, in which he appeared alongside Dennis Waterman and Joan Sims,
Kelly starred alongside Ronnie Barker in Porridge
He also featured in the sitcom On the Up in the 1990s
И јас воопшто не сакам лето и ептен топло време. Зимските месеци секогаш ми се најомилените.Beauty напиша:Чекај, се радуваш за тоа?
Јас плачам.
Ау ептен, радо би се печел, би горел од жештини, би седел 24/7 под клима уреди, би се ладел во море, би пиел ладен пијалок. Реално мене зимото НЕ МОЖЕ ама баш буквално не може да ме стопле, колку и да сум облечен надвор не ми е убаво, мразам зимо, мразам снег и факт е тоа. Уште повеќе мразам дожд, иако го сакам кога сум внатре а не излезе надвор. Роден сум на 20 септември, еден ден пред почетокот на есен, така да може да се рече дека спаѓам во “летните луѓе“Beauty напиша:Чекај, се радуваш за тоа?
Јас плачам.
Тоа е веќе друго со Скопје, да, можам да потврдам дека денски во Скопје е неподносливо, јас не сум седел додуша оние критичните месеци јули и август, али сепак баш не ми смета ептен пошто колку и да ми е жешко ќе се пикнам некаде под ладно. Сега моментално уште една недела сум таму, и ми се погоди времето променливо, чадорот нон стоп си го носам, исто како да сме во Англија се почувствував. Во Кавадарци е друго во лето, башка живеам во близина на паркот и за 2-3 степени е секако пониско од центарот.Beauty напиша:Мене лето во Скопје ми е умирачка. Зимските месеци и мене ми се многу поомилени. Периодов со дожд исто ми дојде многу добро.
Кога сме кај клима уредите, колку често ги користите дома, дали ноќе ги користите, или отварате прозори?