Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Уште минимум 4 месеци има да се изначекате, бидејќи The Sims 4 сеуште не е излезена во продажба, туку допрва ќе излегува во продажба на почетокот на 2014, а бидејќи со Електроник Артс се и сешто е можно, нема да биде изненадување, тоа "почетокот на 2014" да се претвори во "првата половина на 2014", или "во текот на летото 2014".

M@RKO

Добро-Познат Член
18,755
6,113
113
Има бесплатна Тhe Sims Freeplay верзија за Андроид
https://play.google.com/store/apps/deta ... eeplay_row

и за Ipad/Iphone
http://www.ea.com/the-sims-freeplay-ios

бесплатно може да се симне од линковиве ,ама најверојатно некој додатоци се плаќаат во играта . Целосно бесплатно не верувам дека EА би ја давале за на мобилен.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Босанскиот коментатор Марјан Мијајловиќ на свој начин го опиша голот кој го даде Ведад Ибишевич за Босна и Херцеговина против Литванија, со што ја однесе својата татковина на Светското Првенство во Фудбал 2014 во Бразил.

Од Уне преко Дрине до Неретве. :haha:

Честитки до Босна и Херцеговина.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,755
6,113
113
20-ти гол за репрезентацију Луби те мајка :haha: :haha: :haha:

Честитки до Босна и Херцеговина.

Еве едно видео од босански влогер кој со солзи во очите се радува на победата .

M@RKO

Добро-Познат Член
18,755
6,113
113
Леееј каква партија и кандидат за градоначалник на Приштина :D

Косовската Партија е форте: целта иста како на сите политичари, само што не го кријат тоа!

Тие не мислат дека на Приштина ѝ се потребни промени. Според нив, животот во градот е сосема нормален. Не ги осудуваат корупцијата ни непотизмот. Барем не директно...

Нивната цел е да ја добијат власта и да се збогатат. Доколку со корупција не успеат од прва – ќе продолжат да се обидуваат. Сепак, ветуваат дека ќе донесат 900 милиони евра инвестиции во Приштина, но и Формула 1 на Косово. Дозволи за градење ќе им издаваат исклучиво на оние што планираат и нелегални надградби.

Станува збор за новиот косовски политички субјект, Партија е форте, или во превод Силна партија, на чие чело е Висар Арифај, или како што го нарекуваат, легендарниот претседател на партијата. Тој е кандидат за градоначалник на Приштина.

Тој е секогаш сериозен, има мустаќи, а стилот на облекување му се состои од кошула, палто и шорцеви со високи чорапи. Симболот на неговата партија е двоглавиот орел, но со мускули наместо со крилја.

Силната партија нема ниту еден член, а освен легендарниот претседател сите други се потпретседатели. На косовското општество му претставуваат еден нов дух користејќи речник преполн со иронија и пародија.

Јавноста најпрвин била збунета од оваа група млади луѓе. Најголемата конфузија ја предизвикува токму тоа што се сериозни, а при тоа секој нивен говор е преполн со исмејување на сметка на актуелниот политички врв.

За време на предизборната кампања тие станале вистински хит. Нивните пароли често се цитираат на социјалните мрежи, а на Фејсбук имаат над 37 илјади следачи.

Арифај тврди дека токму ветувањата им се најсилното оружје.

„Моето главно ветување е дека секогаш ќе давам ветувања. Колку може подобри и колку може поубави, за граѓаните да се чувствуваат полесно бидејќи има некој што размислува за решенијата во оваа држава. Тоа не значи дека ние ќе ги исполниме ветувањата, туку доволно е за смирување на народот ние да ветуваме, а колку од тоа ќе се оствари, тоа е сосема споредно прашање“, вели тој.

Прва задача – нова канцеларија и нов автомобил

Силната партија има добри односи со сите останати партии и воопшто не ги смета за ривали. Како доказ за тоа на сметката на движењето Самоопределување донирале 10 евра за нивната кампања.

Во развојниот план наречен Лорем Ипсум нема ни снабдување на градот со вода, ни изградба на високи згради. Тука се меѓутоа изградба на автопат во самиот град, патека за Формула 1, и обединување на Приштина со Косово поле, поради големиот број на потпретседатели на партијата кои живеат таму.

За цените на овие проекти воопшто не се загрижуваат.

„Најголемиот проект е автопатот меѓу населбите Драгодан и Сончев брег во Приштина, кој ќе минува низ Народната библиотека, каде ќе се направи фантастичен тунел. Проектот Формула 1 ќе чини нешто помалку од милијарда евра, но ние никогаш нема да се двоумиме да ги трошиме парите на граѓаните“, изјавил Арифај.

Доколку победи на изборите и стане градоначалник на Приштина, Арифај вели дека прва задача ќе му биде реновирање на канцеларијата по негов вкус, и избирање службен автомобил.

„Како и секој друг одговорен претседател, мојата прва задача ќе биде реновирање на канцеларијата. Ќе се почне од нула, од столовите, мебелот, компјутерите, транспортот... Тоа ќе биде мојата прва активност како градоначалник на општината“, тврди Арифај.

Градоначалничката позиција е само првиот чекор за него, бидејќи амбициите на легендарниот претседател се премиерската функција, па и местото на претседател на државата.

Останува да се види што ќе ѝ донесе 3 ноември на оваа партија, но едно е сигурно – другите кандидати ќе останат со многу помал број гласови на своите конта.

Извор: Вијести
Преземен текст од МКД.мк

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Ми се допаѓа искреноста на овој човек, навистина би гласал за таков расипник, бидејќи е искрен расипник.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,755
6,113
113
Значи какви луѓе трпи Македонијава

Ќе глуми во филм со Џејмс ДинТ ,Марлин Брандо и Мерлин Монро :off:

И таква озбилна го кажа сето ова ,плус вика се допишувала со Мерлин Монро на фејсбук 45656

Добро знае ли оваа дека овие личности не се повеќе меѓу живите ,и дека Џејмс ДинТ е Џејмс Дин а Марлин Брандо е Марлон Брандо ? . :866442:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,755
6,113
113
Најако е што Зоки Фаци и тој мртов озбилен ја прашува дали се запознала со Мерлин Монро

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
^

Тоа и јас сакав да го кажам, Зоки Фаци ја прави партали, со вакви будали емисијата само ќе му добива на гледаност, поинтересно е. :haha:

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Оваа ја дознав преку видеово пред неколку месеци:
http://www.youtube.com/watch?v=crZ5uFhIu64

Денес и' се нејзините 5 минути, како што му беа на Кико пред 2 месеци. Случајно или не, ја има на насловната страница на утрешниот Вест со потресна сторија.

Beauty

Администратор
49,896
61,922
113
Ова е дефинитивно следниот хит за кој ќе се зборува. Денес излегло видеото, а веќе на сите портали го има и сите коментираат.

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Леле греота, уште се правда на Facebook.

Сега навистина не знам дали ова е само за да дига прашина или е ептен до толку глупава...

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
“Интересен“ метод да стане хит. Мизерии како оваа и Кико. :cekam:

Beauty

Администратор
49,896
61,922
113
Јас се газам од смеење кога и да го видам клипов. :haha: :haha: :haha: Посебно ми е смешен делот кога вика дека ја исконтактирале.
Некаде прочитав дека филмот ќе се викал Викенд на мртовци, а музиката ќе ја пееле Мајкл Џексон и Витни Хјустон :haha:

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Вака, однесов во сервис графичка на 14ти месецов и сеуште ми ја немаат вратено (поправена или нова).
Прашањето ми е: колку имаат законски време да ја задржат и што после тоа? Дали доколку го прекршат временскиот рок имам право како потрошувач да барам да ми дадат целосно нова?

ps: моите планираат наскоро во целост да го однесат компјутерот (требаа порано, но кој да ме послуша), дали и тој би окапал во сервис и јас би бил без него месец дена?

Beauty

Администратор
49,896
61,922
113
Каде ги носиш? Јас лани пробав во сервисот на Сет и ми рекоа дека се чека не знам колку недели за да го откријат дефектот, а дури потоа којзнае колку време за да ми го поправат компјутерот. И нормално не го оставив таму туку си го направив за еден ден. Затоа не се оставаат во овие големи сервиси.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
Beauty напиша:
Каде ги носиш? Јас лани пробав во сервисот на Сет и ми рекоа дека се чека не знам колку недели за да го откријат дефектот, а дури потоа којзнае колку време за да ми го поправат компјутерот. И нормално не го оставив таму туку си го направив за еден ден. Затоа не се оставаат во овие големи сервиси.
Па графичката ми е веќе во Сет, а моиве планираат и целиот да го однесат. Јас еве веќе од 14ти чекам да ми се јават за да откријат што е проблемот. На мајка ми и' рекле дека тестот се вршел за 2-3 часа, но очигледно мојава графичка е специфична и им е потребно недели за да ја поправат.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,755
6,113
113
Јас имав проблем со напојувањето на компјутерот ,брат ми го однесе на сервис во АМЦ во понеделникот ,му се јавија вечерта му кажаа дека треба да се смени напојувањето и утредента отиде во АМЦ купи ново напојување му го ставија и си го врати дома жив и здрав :)
Али сето тоа брзо беше ради тоа што е брзо решлив дефектот ,ги познава брат ми тие што работаат таму а плус и пред зграда ми е АМЦ

Што значи мора контакт број да си им оставил за да те контактираат . Ако пак си им оставил контакт ондак сервисерите се неодговорни , само гледаат да забушаваат и да те зафркаваат.

Стефан

Нов Член
1,302
0
0
M@RKO напиша:
Јас имав проблем со напојувањето на компјутерот ,брат ми го однесе на сервис во АМЦ во понеделникот ,му се јавија вечерта му кажаа дека треба да се смени напојувањето и утредента отиде во АМЦ купи ново напојување му го ставија и си го врати дома жив и здрав :)
Али сето тоа брзо беше ради тоа што е брзо решлив дефектот ,ги познава брат ми тие што работаат таму а плус и пред зграда ми е АМЦ

Што значи мора контакт број да си им оставил за да те контактираат . Ако пак си им оставил контакт ондак сервисерите се неодговорни , само гледаат да забушаваат и да те зафркаваат.
Оставив број јас, ама очигледно не им се работи. Затоа прашувам дали ние како потрошувачи имаме некои права, односно колку е законски дозволено да се чува производ во сервис? Мислам дека беше 20на дена, но не сум сигурен, затоа ми треба одговор.