ТВ Реклами

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
A само на овие малите пластични шишиња има машна ?

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Милчо Манчевски со реклама за Скопско, насловена како дружба

Новите спотови на нашиот најголем бренд Скопско беа вчера вечер претставени на ексклузивната премиера во клубот „Станица 26“ во Скопје.

Приказната за необичното запознавање, другарството, дружбата, љубовта, заедништвото и забавата е раскажана на модерен начин, со врвна продукција и во технички совршени ТВ спотови. Преку одличниот спој на играното и документарното, на рекламата и краткиот филм, нашиот единствен Милчо Манчевски, повторно успеа да ја долови македонската душа на ликовите од нашето секојдневие.

Последниве десетина години ме интересира што се случува кога ќе се сретнат играното и документарното, ме интересира формалниот аспект на овој филмски и психолошки конфликт и надополнување. Ме интересира местото кај што се гушкаат и тепаат вистината и лагата. „Дружба“ е краток документарно-игран проект во кој истражувам како луѓето денеска се дружат и како може да се сакаат блиските среде еден урбан вриеж“ – рече Манчевски.

Новите спотови се во согласност со новиот идентитет и филозофија на најмоќниот македонски бренд Скопско. Агенцијата Меккен Скопје е креатор на новата комуникациска платформа и маркетинг кампања за Скопско.
Новата реклана. Скопско за нас :se poklonuva:: :190950:
https://vimeo.com/129965546

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Рекламата е супер. Јас не ни имав прочитано дека е на Манчевски но одма штом ја погледнав приметив дека се во негов стил и одма јасно ми беше дека е негово дело.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Во новата реклама за Стопанска банка се појавува и оној Дарко со брадата и репот од овогодинешниот Велики Брат

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Добра реклама. Секоја чест на тој што му текнало на идеава.

Еве уште една на Синалко ептен стара и добра. Поготово песничето.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Пуштена е новата новогодишна и божиќна на Кока Кола. Влатко Лозаноски пее на македонската верзија на песната. Пред некој ден песната целосна верзија ја слушнав на Антена 5.

Beauty

Администратор
50,349
62,799
113
Македонскиов не им требал, ми се губи магијата.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Наидов и на новогодишна и божиќна реклама на Милка чоколадите. Не знам дали има и македонска верзија но сепак верзиите на оваа реклама не се разликуваат во ништо освен само во текстот на крајот. Јас ја најдов бугарската верзија. Доста подобра реклама од на Кока Кола.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,412
3,154
113
M@RKO напиша:
Пуштена е новата новогодишна и божиќна на Кока Кола. Влатко Лозаноски пее на македонската верзија на песната. Пред некој ден песната целосна верзија ја слушнав на Антена 5.
Ги обожавам!!! Ова ми е омилениот период од годината. Рекламите на Кока Кола се нешто што најпоќе го очекувам на тв. Тоа е тоа чувство!!! 334545

Beauty

Администратор
50,349
62,799
113
Ау, песнава сигурно има и целосна верзија. Мене на стилот на Дуке ме влече.
Него зошто денес на радио немаше македонска музика?

Some Special

Добро-Познат Член
15,249
21,774
113
Дај Боже да има целосна верзија бидејќи песната ми е предобра

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Beauty напиша:
Ау, песнава сигурно има и целосна верзија. Мене на стилот на Дуке ме влече.
Него зошто денес на радио немаше македонска музика?
На почетокот на рекламата одоздола пишува „Каролина и Дуке Бојаџиев“.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Мене ништо посебно не ми е песнава од Каролина. Имала и подобри песни.

Beauty

Администратор
50,349
62,799
113
Има негде целосна верзија?
Мене песниве со Дуке ми се пренежни и убави, ама па од друга страна, имам впечаток дека Зборови немам најслабо помина.

TVman

Добро-Познат Член
16,821
13,260
113
Добра нумера.Сега ја слушнав и ми се допадна.И Зборови немам беше прекрасна,штета што слабо помина.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,412
3,154
113
Beauty напиша:
Има негде целосна верзија?
Мене песниве со Дуке ми се пренежни и убави, ама па од друга страна, имам впечаток дека Зборови немам најслабо помина.
Уште нема цела верзија?

M@RKO

Добро-Познат Член
19,078
6,395
113
Песната од рекламата на Кока Кола Taste The Feeling бугарите ја препеаја на бугарски јазик. Доста добро звучи и има заразен ритам.

Не знам зошто не се направи и една македонска верзија. Знам има од Taste The Feeling новогодишна верзија кој ја пее Влатко Лозано но ваква верзија нема на македонски.