Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
А беее... Викааааам аааааа брееееее... За шутек се некои, има се, не се користи... А како фино би се искористило, ама ај... Битно Наќе збира, воа де, апси и така треба...
Тогаш прибери ти материјали што можеш за сите, формираш партија, ме уклучуеш мене како автор на идејава и ме клаваш за твој заменик како што беше договорот, чекаме следни избори и рокаме сѐ за сите и добиваме 120 пратеника. :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Тогаш прибери ти материјали што можеш за сите, формираш партија, ме уклучуеш мене како автор на идејава и ме клаваш за твој заменик како што беше договорот, чекаме следни избори и рокаме сѐ за сите и добиваме 120 пратеника. :406389:
А бе ја имав ставено и твит и сториња и статус пред некој ден, иам толку скриншоти што можат да уништат пријателства, врски, животи... Изгледа освен скриншоти, треба и аудио и аудиовизуелни материјали да збирам и архивирам хахаха.

Потоп ахахха... Не го очекував ова но океј, врши работа и тоа хаха.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
А бе не можам ја све да постигнам аххаха дај ела на помош, ќе те научам некои техники... Еве и кориснички имиња, меилови и лозинки и кодовите ќе ти ги дадам од овие клауд системите кај шо складирам све живо хахаха

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
А бе не можам ја све да постигнам аххаха дај ела на помош, ќе те научам некои техники... Еве и кориснички имиња, меилови и лозинки и кодовите ќе ти ги дадам од овие клауд системите кај шо складирам све живо хахаха
А, бе, лесно е. Само на инволвираните кажи им да ти дадат „сума што не се одбива“ за да не објавуваш што имаш, си се обезбедуваш за 20 колена, не ти треба работа и после имаш време за складирање уште материјали. :406389::406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,107
113
Што мислите ќе се нај наместен овие избори?

Јас мислам дека такво нешто би било на некој начин и очекувано.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Наќе потоп праи, апси све живо, уклучувајќи га и кумановац што е директор на службен веник ахаха. Секаде е хаос, шошоните ги нема, не прелетаа на граница, а пола се по карантини и слабо у нивните средини... Вемеро праи хаус според првични проценки... Левица почиња и да слави у АЈродромот оти собрала и гласови од баграта што е...
Останува уште три часа, да видиме што ќе биде, доста неизвесно е мајке ми, ама иам добро претчувство...

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Наќе потоп праи, апси све живо, уклучувајќи га и кумановац што е директор на службен веник ахаха. Секаде е хаос, шошоните ги нема, не прелетаа на граница, а пола се по карантини и слабо у нивните средини... Вемеро праи хаус според првични проценки... Левица почиња и да слави у АЈродромот оти собрала и гласови од баграта што е...
Останува уште три часа, да видиме што ќе биде, доста неизвесно е мајке ми, ама иам добро претчувство...
Мислам дека доброто претчувство ти е избрзано, стратегијата на рамковнистите е да ги пуштат кучињата во последен момент, а бидејќи гласањето ќе трае до 21:00 часот, вистинската поплава започнува после 19:30 - 20:00 часот.

Но дај Боже ти да си во право за денешното гласање, а јас да грешам !!!

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Мислам дека доброто претчувство ти е избрзано, стратегијата на рамковнистите е да ги пуштат кучињата во последен момент, а бидејќи гласањето ќе трае до 21:00 часот, вистинската поплава започнува после 19:30 - 20:00 часот.

Но дај Боже ти да си во право за денешното гласање, а јас да грешам !!!
Ќе видиме, знам за добар дел дека Левица тепа и збира или долгогодишни сдсмовци или млади што им е прво-второ гласање.
Знам и случај кој што гласал за животот, па еве денеска сака да праи обнова.
Имало фрки во неколку општини, но се работи на терен да се средат тие проблеми.
За рамковните, пак ќе речам, не можат толку бидејќи не се во земјава, границите им се затворени, не прелетаа а тие што се овде, или не искачаат или се во домашни самоизолации, што значи можеа да гласаат во понеделникот, но не го направија баш...
Ќе видиме како ќе се одвива сето ова, но ќе се надмине изгледа излезноста од 50 посто, но ќе биде многу малку надминување... Во полош случај, ќе се биде блиску до 50ката.
Но факт е дека најинтересното претстои после гласањето, не самото броење на гласови, колку што самото претворање на гласовите во мандати, по Донтовиот метод. Е сеа финтата е што имаме 6 единици, што го праи посложен нашиот изборен модел/систем. Но едвај чекам да добивам првични резултати и да ги куцам у машинчево ахаха.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
...

За рамковните, пак ќе речам, не можат толку бидејќи не се во земјава, границите им се затворени, не прелетаа а тие што се овде, или не искачаат или се во домашни самоизолации, што значи можеа да гласаат во понеделникот, но не го направија баш...

...
Одлично знаеш колку рамковнистите ги почитуваа правилата на вонредната состојба и на полицискиот час додека траеја.

Ако една работа е општо познат факт за рамковнистите, тоа е дека за нив не важат истите правила кои важат и за останатите смртници во северенфиромистан.

Ќе има полнење на гласачки кутии на гласачките места во кои гласаат рамковнистите после 21:00 часот, прашањето е дали доволно гласачи од рајата ќе излезат на гласање, или сепак ќе има помалку од 50% +1 гласач кои ќе го искористат правото на глас.

Some Special

Добро-Познат Член
15,184
21,630
113
Јас гласав. :)

А тие што сеуште немате гласано, да излезете да гласате, имате рок до 21.00 часот. :406389:

Ај па после 21.00 часот да се преброиме и да констатираме колкава била нашата излезност. :haha::haha::haha:

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Ај па после 21.00 часот да се преброиме и да констатираме колкава била нашата излезност. :haha::haha::haha:
И да се види кој влезе во парламент и со колку мандати, сите знаеме дека е Пакет единствена меродавна институција во екс-ју. Видовме како Србија бојкотира изборите со 0% излазност :pie kafe:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93

Аналитичкиот центар на форумот ТВ Пакет и мојот Институт во полн погон, шест табови - шест изборни едини! 15 политички партии и коалиции, но само 20 пратенички мандати... Која партија, колку ќе зграби од колачот, останете со нас, бидејќи следува возбудлива битка (ако не цркне лаптопот)...

*Пред полноќ ќе ви дадам група слика кој што и како ќе има освоено, но зависи колку ажурно и брзо ќе објавуваат од ДИК...

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
  • Автор на оваа тема
Jefto кажувај првични резултати !!!

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Jefto кажувај првични резултати !!!
Е тоа тешко ахаха. Нема ДИК објавено...
Ама имам инфо дека во Лешок победува ВМРО, во центар на ул. Орце Николов е комуњарско дувло... У пласница дуи, а вмро и сдс се изедначени...

А за сериозни бројки, ептен е рано... Првични може дури на полноќ некаде