Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Не заслужува да постои повеќе делува како нацистички аргумент, ова второво а не пак држава да има целосно држи вода.

Македонците во основа се на Балканот исто што се` и Курдите на блискиот исток - топовско месо и ништо повеќе.

Разликата е во тоа што Македонците ја имале таа среќа да населуваат територија која била опфатена од воените и геополитичките дејствија во Втората Светска Војна, и ја имале таа среќа да се борат на победничката страна, поради што Втората Светска Војна завршила со возобновување на слободната македонска држава.

Ене ги Курдите, со години се бореа против ИСИЛ/ИСИС/Исламска Држава, надевајќи се дека нивната крв ќе вреди за создавање на слободен и независен Курдистан, а за возврат од САД и нивните останати таканаречени "пријатели и сојузници" добија само к_р по чело и ништо повеќе.

Македонците од друга страна, на златна тацна им ја подаруваат на рамковнистите и татарите државата за чие што постоење и за чија што слобода се бореле нивните предци.

Се согласувам дека вакви Македонци дефинитивно не заслужуваат држава. Нивните предци ги заслужиле плодовите на нивната борба, овие денешни таканаречени Македонци, не заслужуваат ниту да се нарекуваат нивни потомци, а уште помалку па да уживаат во плодовите од жртвите на нивните предци.
Од А до Ш се сложувам, освен со делот дека стојам на ставот: не треба да постоиме и како народ. Бетер од курдите да бидеме, да не" избришат оти ни автономија у државите не заслужуваме да имаме...

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
А имаме и ситуација каде што Интегра има факинг 1,4 посто... Ако влезе во Собрание, ја се размислувам да се селам од земјава... Ете на пример на Марс како прв колонијален северомакедонец!
Се колнеш ли со десна рака на Библијата? :406389::406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Се колнеш ли со десна рака на Библијата? :406389::406389:
Ја сум чоек од збор, ветуем и се колнам...

Немој, се колнеа и американски председатели, па видовме како завршија :pie kafe:
Е шо де, мене на твитер ме знаат како Прецедникот ахахха, така што...

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Аман, бре, што се случувало? :406389:

На ДИК сајтот хакнат, албански партии воделе на места кај што нема Албанци, на места повеќе гласови отколку избирачи, комбе со гласови се запалило, Апасиев ќе стрелал... :haha::haha::haha:

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Аман, бре, што се случувало? :406389:

На ДИК сајтот хакнат, албански партии воделе на места кај што нема Албанци, на места повеќе гласови отколку избирачи, комбе со гласови се запалило, Апасиев ќе стрелал... :haha::haha::haha:
Нашата чудесна, никаква земја (Никогаш северна) Македонија :zurka: :zurka: :zurka:

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
Од мене толку во темава, кога можам ќе читам, но ќе одбегнувам да пишувам.
Од денес, решив да се отргнам од дневно политички случувања. И како за прв ден, верувајте дека е многу подобро и полесно. :haha:

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Од мене толку во темава, кога можам ќе читам, но ќе одбегнувам да пишувам.
Од денес, решив да се отргнам од дневно политички случувања. И како за прв ден, верувајте дека е многу подобро и полесно. :haha:
А ние пак другите како многу да следиме :406389: Заебанции се ова.

Beauty

Администратор
49,891
61,908
113
  • Автор на оваа тема
Искрено, ни заебанции веќе не ме интересираат :406389:
Одследив страни каде се појавуваат вакви вести, блокирав фаци кои лајкуваат политичари итн.

И да... поубаво е.