Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

nina

Активен Член
185
126
43
Ја го осеќам Вучиќ како мој премиер. Повеќе има направено за Македонија одколку муртинецов.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Сите ли од форумов сме вакцинирани?

Јас не сум против вакцините и сум вакциниран но некако меркиве сега што ќе бидат ми се не толку разјаснети и некако задоцнети. Плус испаѓа дека она на почеток што беше изборот на граѓаните дали да се вакцинираат или не тоа не важи. Мора да прима секој вакцина.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
некако меркиве сега што ќе бидат ми се не толку разјаснети и некако задоцнети.
Па и нема потреба да ти бидат разјаснети кога власта насекаде е неспособна да се справува со вирусот и се прави луда затоа што ѝ така одговара. Е кога ќе дојде моментот за да се преполнат болници и да настапи хаос од големи размери, тогаш дај мерки.

Југославија можеби имаше 300 маани, ама тоа како се справуваше со вариола вера во 70тите дефинитивно не беше една од нив.

Тогаш никој не те праша дали сакаш да се вакцинираш или не, мораш и крај на приказната. Јавно здравје беше најбитно, во склад со тоа се и правеа вакви работи.

Тоа не беше демократски, точно, но денес постојат механизми кои можат да се искористат во процесот на заштита на јавно здравје, што прават Франција и Израел, на пример.

На Балканов нема шанси тоа да се случи затоа што на овие лудаци на власта им е гајле само за рејтинг, ништо друго. А такви одлуки не им одат во полза на рејтингот.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
Ау, таа вариола вера беше главна тема на маса завчера на роденден кај внуката. Почнаа тетки чичковци старци за Југославија да зборуваат, па мајка ми ја пушти Југословенка од компјутер, и само ја и она под око ја пеевме.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Почнаа тетки чичковци старци за Југославија да зборуваат, па мајка ми ја пушти Југословенка од компјутер
Хахахахахахахахаххаах Југословенка гигахит

и само ја и она под око ја пеевме.
Што ти значи тоа под око, скришум или што? :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Една од причините поради кој не можеме да се справиме со вирусиве.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
Не е смешно луѓе, не е веќе ова. Циркузот на Касандра беше поорганизиран од оваа смејурија од земја. Ова на ништо не личи.

nina

Активен Член
185
126
43
Па единствено ова ни е и спасот, од дамнешни времиња сме биле познати по опојните растенија, за друго реално и не не бива. Само да му се даде и на обичниот граѓанин дел од колачот, доколку си гледаат само за нивните итереси тогаш ништо не не спасува. Подобро некој да не окупира.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Тони Михајловски се кандидира за градоначалник на Куманово.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Да ти се плукнам во државава во која сум роден. Нема дњн а да не слушнеш нешто лошо.

Оној Кичеец или како и да го викаат го пуштиле на слобода 30 дена и направил собраќајка на Стража. Банана држава :off:

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
Не знам, нели има некој асален и нормален од Европа, Америка, било каде да види што се дешава тука?
Не ми е јасно како се дозволува ваков башибозук.