Steff
Добро-Познат Член
- 34,216
- 45,780
- 113
И во СРБ е петокНема да умрам ако не пазарам. А нема.
Мада ова не треба само за маркети да е, за све можно.
Минатиот петок исто беше, сега пак повторно
Обожавам!!!
И во СРБ е петокНема да умрам ако не пазарам. А нема.
Мада ова не треба само за маркети да е, за све можно.
А што па ти од Александар очекувашГледам обраќање на Вучиќ.
Колку аматерски говор, ја не памтам дека наши политичари ваков аматерски говор држеле, можда на ниво на Ѓорге Иванов, иако тој ретко збореше.
Аматерски во однос на сврзување реченици, концепт, убедливост, ништо од тоа. И оној нашион со трето одделение што беше, знаеше и те како пред камера да направи прича што ќе ја продаде.
Ако веќе се оди на протест тогаш се прави тоа на начин да не се купува да речеме јајца, млеко, кисело млеко и некој други производи на кој сакаш да им истекува рокот побрзо и да се расипуваат.Ок е поентава на протестот, ама во право е Марче. Сите ќе купат однапред, на никој не му е до гладување.
Еден ден бојкот не менува ништо. И потоа да се повтори по неклку дена пак уште еден бојкот нема да смени многу.Па ја и мислам е поентата да се бојкотира картелот, не да се бојкотираат обични продавци на пазар и мали продавници, туку најголемите што диктираат цени
Ќе има и против бојкот и за бојкот. Повеќето од пензионерите ќе пазаруваат во време на бојкот. Ќе се најдат и такви кој не разбрале или им е гајле за бојкотот па ќе влезат во маркет да купат нешто.Марко, ти размислуваш од страна на поединец.
За такви ланци на маркети не си битен ти, битна е цела популација која секојдневно им купува. Знаеш ли која загуба е еден ден само да ги немаат редовните купувачи.
Затоа и во ХР се свестиле маркетите, еден ден е и те како доволно. Ако нема ефект, уште еден ден идна недела, па ќе видиш како ќе реагираат на цени.
Така се мисли оти сме навикнати дека сѐ што ни треба го има во маркет.па тоа е неизводливо.
Ама ти викам, во ХР имаше ефект од еден ден, не знам што е нејасно тука.Ќе има и против бојкот и за бојкот. Повеќето од пензионерите ќе пазаруваат во време на бојкот. Ќе се најдат и такви кој не разбрале или им е гајле за бојкотот па ќе влезат во маркет да купат нешто.
И да има некаков ефект сепак за да биде уште поуспешен треба бојкот една недела или еден месец што па тоа е неизводливо.
Можеби нема да ми треба кашкавал, сувомеснати, јајца во петок ама леб ќе мора да се купи. Леб кај мене се јаде еден на доручек скоро цел купен од пекара па за ручек малку ќе е. Доручек или вечерање без јогурт не ми поминува. Мајка ми пие кафе со млеко и тоа може да се три на ден.Што и да кажеме, Марче пак ќе иде во петок да си купе нешто намерно
Јас искрено не се ни замарам со тоа уште колку ми останува леб или млеко, во 5 до 12 купувам кога видам дека ќе снема Така што, ако ми издржат залихите, нема да купувамМожеби нема да ми треба кашкавал, сувомеснати, јајца во петок ама леб ќе мора да се купи. Леб кај мене се јаде еден на доручек скоро цел купен од пекара па за ручек малку ќе е. Доручек или вечерање без јогурт не ми поминува. Мајка ми пие кафе со млеко и тоа може да се три на ден.
Така да сакал нејќел јас мора да пазарам ако нешто снема без разлика што не сум задоволен од покачените цени.
Свесен сум дека е премногу ненормално поскапено. Порано со 1000 денар ќе наполниш две кеси од маркет и дома не можеш да се донесеш, сега за тие пари една кеса а ништо посебно не си купил.
Де бре што се чудиш, сите гледаат да се закачат за некакви си фондови чуда да добиваат пари, и леви и десни, и проруски, и проамерикански и прокинески и ситеДа, вчера видов за ова и се зачудив, иако до некаде ми беше јасно и се сомневав во објективноста на 360 и плус на Телма.
Очигледно е дека Телма добивала пари за ширење заевистичка пропаганда во земјава.