Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Some Special

Добро-Познат Член
15,172
21,597
113
Значи уште се замараат со Миа човече. Плукаат без престан! Шо толку лошо кажа, стварно не сфаќам?? Вентилација и климатизација на простории, нешто што е нормално и треба да го има во секој објект. Се запнале со тоа "ние во наше време вака, ние во наше време така..." Ај ако не па да не мрдниме од тоа ваше време. Божеее, прост народ!

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ова генерално кога ќе го чујам цревата ми се превртуваат

Прости и ограничени мозоци
Треба да се иде напред а не да останува на тоа како било некогаш. Тоа е животот да целиме на нешто подобро.

Сепак конкретно за климиве по школиве сметам дека и да се стават клими пак нешто ќе кукаат на социјални мрежи, ќе им смета пример премногу пуштена била климата, децата што се одма до климата се разболеле, или пак не ги чистат редовно климите...

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Кај нас има клими во некои училници, ама даљинските стојат кај директорката.

Во училницата кај што бевме лани, 2х2м немаше ни клима ни бутур, едвај се дишеше.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Кај нас има клими во некои училници, ама даљинските стојат кај директорката.

Во училницата кај што бевме лани, 2х2м немаше ни клима ни бутур, едвај се дишеше.
Е не вас ќе ви ги остават далинските да си играте со климите. Ќе ги пуштате на најладно и да ја напрајте фрижидер училницата или за инат ќе се најде некој на топло да ја пушта за да се откаже час :hehe:

Steff

Добро-Познат Член
33,678
45,224
113
Е не вас ќе ви ги остават далинските да си играте со климите. Ќе ги пуштате на најладно и да ја напрајте фрижидер училницата или за инат ќе се најде некој на топло да ја пушта за да се откаже час :hehe:
Дада професорите се деца па ќе се играат со клима

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Дада професорите се деца па ќе се играат со клима
Добро де од кај па ја знам дека @NaEdenCovekBratMu e професор. Секако не ќе им го остават далинското на децата.

Директорката далинското ќе го даде на професорот што би значело он ќе одлучи на колку ќе ја вклучи и воопшто дали ќе ја пушти. Или пак директорката ќе дојде да ја вклучи.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Луѓе ај помош. Никогаш не сум регистрирал сам УЈП сметка за Мој ДДВ а сакам да отворам на мајка ми бидејќи ми се собраа деновиве уште неколку сметки а за мене и татко ми веќе собрав.
Тука нели се регистрираш?

Покрај се останато за пополнување ми бара и Даночен идентификационен број да пишам. Друго гледам има Тип на застапник па не знам дали тоа треба да се одбере.

Прашав и на Кајгана форумот и ми дадоа линк на кој пишува дека Даночен идентификационен број е и матичниот број.

Исто ме интересира дали по регистрацијата треба нешто да се оди во УЈП или одма може да се користи Мој ДДВ?

Some Special

Добро-Познат Член
15,172
21,597
113
Не се сеќавам многу на детали пошто одамна сум регистриран, ама знам дека Барањето пополнето, испечатено и потпишано обврзно се носи (или барем порано се носеше доколку сега има измени) во УЈП.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Не се сеќавам многу на детали пошто одамна сум регистриран, ама знам дека Барањето пополнето, испечатено и потпишано обврзно се носи (или барем порано се носеше доколку сега има измени) во УЈП.
Aко е и сега така подобро да се отиде во УЈП да ти напраат Мој ДДВ профил.

Beauty

Администратор
49,859
61,847
113
Aко е и сега така подобро да се отиде во УЈП да ти напраат Мој ДДВ профил.
Ма телефонски ти одобруваат, не треба да одиш таму, врти на некој од тие броевите на веб страната, ќе те упатат.
Они ќе ти одобрат од таму директно, некоја жена знам беше што пола саат пишуваше буква по буква на компјутерот и ми одобри, чак ја слушав и како куца, една буква на секои десет секунди

Beauty

Администратор
49,859
61,847
113
Ќе отворам тема за подкастот на Ландов утре (денес нема да сум психофизички способна да го направам тоа подоцна).

Сакав да кажам - топ ама топ подкаст, дечково е ноу комент :respekt:
Го гледав до пола со адвокатот на таткото на Вања, малку со Мицкоски, малку со Села …. браво, Ландов !

• Ми се допаѓа
Реакции: alek