Дискусии за цртани серии

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Исто и внука ми, и др дечиња. Буквално :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Дарко Биберко е направено со цел да се учи македонскиот јазик.

Одлични видеа се Дарко Биберко. Верувам заработуваат од вакви видеа.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Аааааа Велија ни продаваше и цртани , не бе не, човекот беше ходајуча машинерија за овој народ. Лидериште. Од сокчиња, смоки, вегета, бибер, сол, списанија, ЦДиња, Перла песми, постери, маици, фармерки, серии, филмови, емисии, ма тоа беше лудница класична :hehe: :se poklonuva:: Па организираа и забави по дискотеки со музиката на Млади бунтовници, по школи се одеше, по јахти, езера, планини, села, Хелена Роза гола по подвезици водеше емисии, ечеше поп фолк хахаха ....

Заборавив на цртаниве иначе, друго памтам, ама цртаниве ги заборавив.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Аааааа Велија ни продаваше и цртани , не бе не, човекот беше ходајуча машинерија за овој народ. Лидериште. Од сокчиња, смоки, вегета, бибер, сол, списанија, ЦДиња, Перла песми, постери, маици, фармерки, серии, филмови, емисии, ма тоа беше лудница класична :hehe: :se poklonuva:: Па организираа и забави по дискотеки со музиката на Млади бунтовници, по школи се одеше, по јахти, езера, планини, села, Хелена Роза гола по подвезици водеше емисии, ечеше поп фолк хахаха ....

Заборавив на цртаниве иначе, друго памтам, ама цртаниве ги заборавив.
Интересни времиња беа тоа. Барем ние помалите сме учеле што е да си колекционер.

Овие цртаниве серии беа во списанието Оправдано присутни. Имаше и ЦДа сериски aниме Samurai Champloo и тој беше со превод.Албумот на Ноне исто во Оправдано присутни.

Јас не купував Оправдано присутни затоа што тогаш бев потпораснат тинејџер и ми беше премногу глупо да купувам.

Ла нова исто имаше списание со ДВД филмови и тоа поредовно купував.

Дома уште чувам куп ДВД филмови ама не се сите од времињата на А1 тв и нивните весници и списанија.

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Па и преку нив се дистрибуираа и продаваа нови албуми на Тоше, Каролина, Калиопи, Елена, Ламбе. Медиумски покровител беа на сите тие.
Да не беа А1, мислам дека и самата продажба на овие албуми немаше да биде толкава.

Леле телевизијава беше лудница, све можно одеше на програма и све можно се продаваше преку телевизијата :smeenje:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Албумот на Тоше Ако ме погледнеш во очи мислам дека некогашен Космофон го даваше. Го имам цедето, некој му го имаше дадено на брат ми но за жал се скрши ама го чувам.

Знам едно време се продаваа албумите на македонските музички артисти по трафиките за 150 или 200 денари. Јас имам цд на Лозано два албума, на Бени Нон Стоп, Ареа, Некст Тајм првиот албум, Роберт Билбилов првиот албум, Ѓоко Танески, Влатко Илиевски, Суперхикс.

Времиња кога својот џепарлак од школо го штедев и го трошев на вакви работи. Купував Списанија каде има гратис цд, книги, подароци разни, купував ДВД филмови, цд музички албуми, стрипчиња..

Криво ми е А1 што не извади ЦД/ДВД со Дигимон и Покемон серијата.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Албумот на Тоше Ако ме погледнеш во очи мислам дека некогашен Космофон го даваше. Го имам цедето, некој му го имаше дадено на брат ми но за жал се скрши ама го чувам.

Знам едно време се продаваа албумите на македонските музички артисти по трафиките за 150 или 200 денари. Јас имам цд на Лозано два албума, на Бени Нон Стоп, Ареа, Некст Тајм првиот албум, Роберт Билбилов првиот албум, Ѓоко Танески, Влатко Илиевски, Суперхикс.

Времиња кога својот џепарлак од школо го штедев и го трошев на вакви работи. Купував Списанија каде има гратис цд, книги, подароци разни, купував ДВД филмови, цд музички албуми, стрипчиња..
Времиња... денес ниту списанија има, а камоли гратис музички албуми, книги, нови филмови на ДВД. Албуми од сите овие артисти нема, естрадата мртва.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Времиња... денес ниту списанија има, а камоли гратис музички албуми, книги, нови филмови на ДВД. Албуми од сите овие артисти нема, естрадата мртва.
Не дека естрадата е мртва. Си има музички артисти што прават музика ама денешно време не се исплати да продаваат ЦД албум како некогаш по трафики. Денес ако некој изваџи албум ЦД се продава по промоции на артистите одреден број цд и со тоа помагаат на артистот.

Дигитализација го направи своето во државав и затоа е замрено продажба на музички ЦД албум и полесно е на дигитална платформа да ја слушнеш песната отколку денес некој да се замара да бара по трафики или цд продавници кој се помалку ги има албум од било кој музичар. Друго повеќето компјутери од поново време не нудат ни читач на ЦД.

Во Србија и Хрватска гледам уште продаваат цедда ама и они се фокусираат и на дигиталното време.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Ма ништо нема, и настани и концерти нула. Авалон не знам колку време немаат доведено светски музички артист, па и регионалниве ѕвезди како Мерлин и Џибони кои прават турнеи по арени низ цел регион, го заобиколуваат Скопје и немаат закажано арена тука.

Единствено Розга и факинг Ацо Пејовиќ што дошле/ќе дојдат во цела една година.

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Ма не знам дали е случајност или не, но нели имате впечаток дека по смртта на Тоше и затварањето на А1, згасна све?

Не дека ми е фејв, ама стварно само Каролина е одржлива затоа што нуди квалитет и веројатно затоа што е врска со минатите времиња. Другово, дали телевизии, култура, естрада, медиуми, шоу бизнис, све е страшно, ама буквално страхотно.

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Не дека ми е фејв, ама стварно само Каролина е одржлива затоа што нуди квалитет и веројатно затоа што е врска со минатите времиња.
Дааа, посебно на ланскиот концерт на стадион, репертоарот имаше толку носталгичен vibe. Женава треба барем еднаш годишно да има концерт во Скопје!

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Охооо, фала тииии, време е за Бобан да се контактира, аман што попрво од тој фамозен понеделник.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Ма ништо нема, и настани и концерти нула. Авалон не знам колку време немаат доведено светски музички артист, па и регионалниве ѕвезди како Мерлин и Џибони кои прават турнеи по арени низ цел регион, го заобиколуваат Скопје и немаат закажано арена тука.

Единствено Розга и факинг Ацо Пејовиќ што дошле/ќе дојдат во цела една година.
Aвалон нели го имаше летово Оhrid Calling, Skopje Calling, имаше и Жељко Бебек, Црвена Јабука и уште по некој друг концерт. Ја не знам што ти мислиш дека немало концерти Авалон.

Steff

Добро-Познат Член
33,693
45,243
113
Aвалон нели го имаше летово Оhrid Calling, Skopje Calling, имаше и Жељко Бебек, Црвена Јабука и уште по некој друг концерт. Ја не знам што ти мислиш дека немало концерти Авалон.
Све сами гигазвездетини

TVman

Добро-Познат Член
16,697
13,079
113
Тоа беа мали концерти, порано рокаа со спектакли на арени и стадиони и со ѕвезди од светски калибар како Стинг, Ерос, Боб Дилан..не е исто.

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Да, не знам што е работата, мислам дека не е до нив проблемот туку нешто околу пазарот тука.
Чак и Цецич и Бренич ги нема последниов период тука.

Beauty

Администратор
49,881
61,895
113
  • Автор на оваа тема
Ова е новата верзија.
Старата е од пред 40 години, зошто би ја емитувале таа :neznam: