Интересни времиња беа тоа. Барем ние помалите сме учеле што е да си колекционер.Аааааа Велија ни продаваше и цртани , не бе не, човекот беше ходајуча машинерија за овој народ. Лидериште. Од сокчиња, смоки, вегета, бибер, сол, списанија, ЦДиња, Перла песми, постери, маици, фармерки, серии, филмови, емисии, ма тоа беше лудница класична Па организираа и забави по дискотеки со музиката на Млади бунтовници, по школи се одеше, по јахти, езера, планини, села, Хелена Роза гола по подвезици водеше емисии, ечеше поп фолк хахаха ....
Заборавив на цртаниве иначе, друго памтам, ама цртаниве ги заборавив.
Времиња... денес ниту списанија има, а камоли гратис музички албуми, книги, нови филмови на ДВД. Албуми од сите овие артисти нема, естрадата мртва.Албумот на Тоше Ако ме погледнеш во очи мислам дека некогашен Космофон го даваше. Го имам цедето, некој му го имаше дадено на брат ми но за жал се скрши ама го чувам.
Знам едно време се продаваа албумите на македонските музички артисти по трафиките за 150 или 200 денари. Јас имам цд на Лозано два албума, на Бени Нон Стоп, Ареа, Некст Тајм првиот албум, Роберт Билбилов првиот албум, Ѓоко Танески, Влатко Илиевски, Суперхикс.
Времиња кога својот џепарлак од школо го штедев и го трошев на вакви работи. Купував Списанија каде има гратис цд, книги, подароци разни, купував ДВД филмови, цд музички албуми, стрипчиња..
Не дека естрадата е мртва. Си има музички артисти што прават музика ама денешно време не се исплати да продаваат ЦД албум како некогаш по трафики. Денес ако некој изваџи албум ЦД се продава по промоции на артистите одреден број цд и со тоа помагаат на артистот.Времиња... денес ниту списанија има, а камоли гратис музички албуми, книги, нови филмови на ДВД. Албуми од сите овие артисти нема, естрадата мртва.
Дааа, посебно на ланскиот концерт на стадион, репертоарот имаше толку носталгичен vibe. Женава треба барем еднаш годишно да има концерт во Скопје!Не дека ми е фејв, ама стварно само Каролина е одржлива затоа што нуди квалитет и веројатно затоа што е врска со минатите времиња.
Aвалон нели го имаше летово Оhrid Calling, Skopje Calling, имаше и Жељко Бебек, Црвена Јабука и уште по некој друг концерт. Ја не знам што ти мислиш дека немало концерти Авалон.Ма ништо нема, и настани и концерти нула. Авалон не знам колку време немаат доведено светски музички артист, па и регионалниве ѕвезди како Мерлин и Џибони кои прават турнеи по арени низ цел регион, го заобиколуваат Скопје и немаат закажано арена тука.
Единствено Розга и факинг Ацо Пејовиќ што дошле/ќе дојдат во цела една година.
Све сами гигазвездетиниAвалон нели го имаше летово Оhrid Calling, Skopje Calling, имаше и Жељко Бебек, Црвена Јабука и уште по некој друг концерт. Ја не знам што ти мислиш дека немало концерти Авалон.
Тоа беа мали концерти, порано рокаа со спектакли на арени и стадиони и со ѕвезди од светски калибар како Стинг, Ерос, Боб Дилан..не е исто.Aвалон нели го имаше летово Оhrid Calling, Skopje Calling, имаше и Жељко Бебек, Црвена Јабука и уште по некој друг концерт. Ја не знам што ти мислиш дека немало концерти Авалон.
ПрестаниЦецич и Бренич