Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Јас мислам дека не постои човек во МК што знае песна било каква од Романа :hehe:

Не е лоша оваа Самоодбрана.:uzivkanje:

alek

Активен Член
785
249
43
Пиши на you tube и ќе а дознаеш цел живот се труде да стане популарна ама не и оди од рака, инаку едно време и на фб ја тролаа имше една реченица "ми фалиш како кариера на маја вукичевиќ"

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Пиши на you tube и ќе а дознаеш цел живот се труде да стане популарна ама не и оди од рака, инаку едно време и на фб ја тролаа имше една реченица "ми фалиш како кариера на маја вукичевиќ"
Беше позната почеток на 2000-те, дури ја имав и на фејс на времето. Ми стави лајкче на една слика. :406389:

Се изгуби ко и секој пејач од оваа вукојебина. Сите што беа тоа време популарни се откажаа од музика и фатија странство. Една Каролина и Калиопи што останаа.

Ламбе, Јован Јованов, Мартин Вучиќ, Маја Вуќичевиќ, Ноне, Врчак, Сашо...

alek

Активен Член
785
249
43
Да, ама со Маја е друга приказнава цел живот се труди женава ама никако не и оди последна песна и е издадена во 2015 ако не се лажам, а овие другиве што си ги наброил имаат песни кој се слушт и денес а Маја само како лик ја памет сите не знам дали некој во општо знае некоа нејзина песна.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Да, ама со Маја е друга приказнава цел живот се труди женава ама никако не и оди последна песна и е издадена во 2015 ако не се лажам, а овие другиве што си ги наброил имаат песни кој се слушт и денес а Маја само како лик ја памет сите не знам дали некој во општо знае некоа нејзина песна.
Види наслови и ја не знам, али да пуштам некоја песна од неа ќе се потсетам на текстот. Е сега да, не достигна голема популарност, ама беше позната низ Македонија.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Беше позната, Миличевиќ и ги правеше спотовите... мада беа многумина познати тогаш, точно. Имаше фестивали, спотови, топ листи, имаше места каде се промовираа и настапуваа. Сега нема ништо.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Беше позната, Миличевиќ и ги правеше спотовите... мада беа многумина познати тогаш, точно. Имаше фестивали, спотови, топ листи, имаше места каде се промовираа и настапуваа. Сега нема ништо.
И емисии каде што ги промовираа песните и муабетеа. Сега една ќора емисија нема. Освен она Стисни плеј што ми е досадничка.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Беше позната почеток на 2000-те, дури ја имав и на фејс на времето. Ми стави лајкче на една слика. :406389:

Се изгуби ко и секој пејач од оваа вукојебина. Сите што беа тоа време популарни се откажаа од музика и фатија странство. Една Каролина и Калиопи што останаа.

Ламбе, Јован Јованов, Мартин Вучиќ, Маја Вуќичевиќ, Ноне, Врчак, Сашо...
Останаа и Нокаут иако се со сменет малку состав. Тука е и Тамара колку и да на повеќето не им се допаѓа последно време, Биба Додева последно извади албум со преработки, Ѓоко Танески е активен сеуште, Александар Ристовски Принџ исто, Александар Митевски сега активен со Дац..

Можеби не се сите секоја година активни ама по некогаш вадат песни.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Останаа и Нокаут иако се со сменет малку состав. Тука е и Тамара колку и да на повеќето не им се допаѓа последно време, Биба Додева последно извади албум со преработки, Ѓоко Танески е активен сеуште, Александар Ристовски Принџ исто, Александар Митевски сега активен со Дац..

Можеби не се сите секоја година активни ама по некогаш вадат песни.
Нокаут убаво рече се со променет состав, а и променет стил, али ок еве и Нокаут и Суперхикс од групи ги заборавив.

Тамара не постоеше рани 2000-ти години, не се сеќавам да сум ја гледал тогаш ниту на тв ниту песни да и слушам. Останативе што ги нареди се исто wannabe селебрити на кои ни еден стих од песна не им знам.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Уствари сега ми текна дека од Тамара тоа време се вртеше: секс, само сакам секс, секс, секс...

Дроља си беше и тогаш и сега. :406389:

Да не и беше Џамбазов другарче и да не и ги дадеше текстовите за Тажна љубов, среќна песна и уште некоја песна од тој албум, ќе си останеше позната по сексот.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Нокаут убаво рече се со променет состав, а и променет стил, али ок еве и Нокаут и Суперхикс од групи ги заборавив.

Тамара не постоеше рани 2000-ти години, не се сеќавам да сум ја гледал тогаш ниту на тв ниту песни да и слушам. Останативе што ги нареди се исто wannabe селебрити на кои ни еден стих од песна не им знам.
Како може еве Александар Митески да не го знаеш со ЦД со Латино, 100% Фанки, Срце тетовирано со Трифун Костовски, Душа калдрма, Мојот Град
Александар Ристовски Принц со Фројд е жив, Седи не ме знаеш, Сања лазања :406389:

Дарио исто е активен одвреме на време а познат е по Дупла вотка, Косоока, Дај да заспијам, Здравје боже..

Владо Јаневски со евровизиската Не зори зоро, макфестовската Еден Бакнеж, Нусе, Мучо Денаро, Компас, Напрај место, Што и да е ќе помине, Евергрин, Чаирска ромамтика, И тогаш некоја будала Булки..

Можеби не се толку активни денес како некогаш и не вадат денес такви хитчиња, сепак не се за заборавање овие песни.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Тој Принц сигурно не го знам, бар насловиве на песниве не ми се познати. Од Владо тие песни се од пред 2000-та ако не грешам. Зборам значи за периодот 2000-2008.

После 2008 не ни слушам македонска музика.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Тоше, Каролина и Калиопи се прва класа.
Елена, Тамара, Лозано, Владо се втора класа.
Останати е се' трета, четвртта, петта класа.

Beauty

Администратор
49,883
61,901
113
Па тогаш се појави, рани 2000. ДАЛИ ЗНАМ и е прва песна со спот, одма почна да се форсира со муабетот сестра сум на Тијана, и снимаше и ок песни но и глупости, настапуваше по фестивали. Не и се лоши песните, морам да признаам.
Сино и 1003 и беа големи хитови, и до ден денес се.
Девојката има добри песни, има добар глас, но малку ми е ретардирана.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Поентата ми беше дека имаме добри песни, добри изведувачи со убави гласовни способности без разлика од која година е. Секако постојат вкусови, секој бира што му се допаѓа но не би требало до толку да се потценува македонската музика.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
На Инстаграм конечно во Македонија е достапна опцијата Music за на Storу. Ja проба некој? Се наоѓаат доста песни.

Од Тоше имаше некој што на сторито ги вади со текст :606675: