Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Ама каква корист имаат овие карантини и чуда, кога еве утре (петок) ќе биде хаос по пазари, маркети како што е хаос преку ден до 16 часот итн.
Па вака ако се тера, до крај на година ќе биде ова.

А зашто Систина не ја кажуваат никаде во извештаите? Зар само Систина користи брзи тестови?
А што мислеше ти до јуни ќе заврши ова? Со овој глуп народ добро ќе биде ако во 2020та се куртулиме од чудово.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Не е нешто што може да се види физички, не е ни човек нити е предмет да може да се уништи а најмалку е војна па да може да се стави примирје.

Вирус е буквално значи борба со невидлив непријател. Ова има да трае долго.

Beauty

Администратор
49,885
61,905
113
  • Автор на оваа тема
А што мислеше ти до јуни ќе заврши ова? Со овој глуп народ добро ќе биде ако во 2020та се куртулиме од чудово.
Да бе, само нашиов народ не чини, што ме нервираат вакви ставови - само нашето не чини. А светов ?
Да беше кризата само кај нас, па да речам не чини народот, ама скоро секаде е така, посебно балкански, медитерански народ кој е темпераментен по природа.
Муабетот ми е, да се намали драстично, за да се враќа животот во нормала.

@JeftoMKD што е ова со забрана за одеше во шуми? Ни на Водно нема да можеме по патеката рекреативно да се движиме? :smrk:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Да бе, само нашиов народ не чини, што ме нервираат вакви ставови - само нашето не чини. А светов ?
Да беше кризата само кај нас, па да речам не чини народот, ама скоро секаде е така, посебно балкански, медитерански народ кој е темпераментен по природа.

@JeftoMKD што е ова со забрана за одеше во шуми? Ни на Водно нема да можеме по патеката рекреативно да се движиме? :smrk:
Е па еве за ова зборам дека народов е глуп. Сакаш по Водно да шеташ во пандемија, народов точак си вози вамте тамте со децата, деца се групираат пред згради, а родителите си идат едни кај други на кафенце, на собирче. Толку не можете од се да се откажете еден месец?

Само маркет и дома се препораките, не да се расшетувате. Јас душа би дал од дома да работам, за да не мора со глуп народ по улица да се среќавам, а некој ослободен од работа и тешко му е дома да седи.

А дека е глуп е глуп и тоа не може никој да ми докаже дека не е. Имаш три метри тротоар, одам скроз на едниот крај и глупациве намерно се лепат до тебе на 10 сантиметри, а имаат натаму уште два метри простор за поминување. :164304:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Јaс денес отидов косава да ја шишам. Се мислев дома да си купам машинка и некој да ми ја скрати косата бидејќи страв ми е во бербернициве да не фатам од вирусов. Ти дишат во глава и врат, за секој користат исти ножици, машинка, чешел но татко ми закажал за него и за мене па морав да идам.

За некој работи што се мора, мора да се излезе, ама за шетање има време ќе се почека. Да нема контакти со секого премногу тоа е најбитно и колку се може седење дома.

Тие со куќа и двор им е најубаво периодов.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Решение: Бербериве да им направат „уникат фризури“ на сите што ќе им отидат, после никој од тие шишаните нема три месеца од дома да излегува. :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Мене за пола месец ми расте џунгла од коса :406389: . Не ми се допаѓа премногу кратка коса затоа што имам вртлоци или како и да се вика тоа каде некаде е косата подигната. Густа коса и не ми расте секаде нормално толку. После две три недели од шишање ќе потпорасне па мора да и се посфетам подолго на местење со гелови, восоци инаку е ужас кога ќе станам од спиење.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ама каква корист имаат овие карантини и чуда, кога еве утре (петок) ќе биде хаос по пазари, маркети како што е хаос преку ден до 16 часот итн.
Па вака ако се тера, до крај на година ќе биде ова.

А зашто Систина не ја кажуваат никаде во извештаите? Зар само Систина користи брзи тестови?
Ја би ставил фино лепо, по првичниот предлог доставен до Влада, да се оди и петокот да е под карантин, а не до 4 саатот.
Фино лепо како мене и многу други, ќе си се пазари у текот на неделата за да нема олку гужви по маркети.

Систина прави тестови што докажвуаат дали имаш имунитет т.е. дал си прележал корона. Не покажува дали ја имаш истата односно дали си сега позитивен.
Затоа се препраќаат да се тестираат во Жан Митрев или државно.

Апсолутно, ако не е дисциплиниран народов и верува дека вирусот не постои, дека е за Џи 5 или 5 гига (ко шо си ја викаат 5G мрежата) да се става од страна на мигрантите... Е тогаш ќе биде весело.

Се сложувам, не е само нашиот народ, добар дел е хаос... Балканот во целина и сето тоа што е покрај медитеранот...

Забраната за движење во шуми и паркови е со цел утре да не се шета ко по обичај, како на почетокот кога почнаа да не работат кафичи и учениците да не учат... Паметен потег, ја би да се воведе во целост, а не само сега за викендов...

Мене за пола месец ми расте џунгла од коса :406389: . Не ми се допаѓа премногу кратка коса затоа што имам вртлоци или како и да се вика тоа каде некаде е косата подигната. Густа коса и не ми расте секаде нормално толку. После две три недели од шишање ќе потпорасне па мора да и се посфетам подолго на местење со гелови, восоци инаку е ужас кога ќе станам од спиење.
Ти џунгла, ја си ја викам прашума хахахаа :haha:

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
А каква е оваа најавена онлајн конференција во 20.15? Демек не е за телевизии? :406389:

Beauty

Администратор
49,885
61,905
113
  • Автор на оваа тема
Да еве Телма го пушти, со новинари е преку Зум.
Досаден е човеков!!! Оливера со Вин Вин бар беше поинтересна од оваа громофонска плоча.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Да еве Телма го пушти, со новинари е преку Зум.
Досаден е човеков!!! Оливера со Вин Вин бар беше поинтересна од оваа громофонска плоча.
На сите тв има, сега видов. Инаку да, досаден е веќе секој ден!

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Треба почесто да пуштаат и покрај новинари обичниот народ да поставува прашања преку видео врска. Сигурно ќе има некој да се јави да каже слушнал нешто од неговиот град, ќе искритикува, ќе пофали само да нема прашања глупи.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,246
113
Треба почесто да пуштаат и покрај новинари обичниот народ да поставува прашања преку видео врска.
Да, да, па луѓе од Славица да не можат да дојдат на ред :haha:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Да, да, па луѓе од Славица да не можат да дојдат на ред :haha:
Ок не мора преку видео врска може и преку мејл да се поставуваат прашања па да се бираат повеќе добри прашања за одговарање. Можеби тоа е возможно и сега ама да биде секој прес.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
А и што ако се заразам со корона? Значи, колку луѓе умираат од рак?!? Зошто не се крена ваква паника за да се открие конечно лекот за ова другово што прави покољ по човештвото. Запре светов, буквално запре заради еден е*ен грип! Грип е, луѓе, Г Р И П! Од обичен грип секојдневно луѓе умираат. Не знам. Или јас сум толку наивен и глуп па не можам да разберам колку е "опасно" ова или не знам шо е работата. Само сигурен сум дека зад сето ова стои нешто сосема друго. Толку!

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Чекајте го денот кога ќе нема да има толку многу пресови и ќе идат само со штури соопштенија...
Им беше забавно на почетокот за ПР, ама некако веќе не им се држат толку многу... :)
А и кај е Потпаролот на министерството, кого го плаќаме за пресови? Зашто тој не ги чита податоците туку министерот... Но тоа е што е, да не прашувам и јас премногу...

Beauty

Администратор
49,885
61,905
113
  • Автор на оваа тема
Чекајте го денот кога ќе нема да има толку многу пресови и ќе идат само со штури соопштенија...
Им беше забавно на почетокот за ПР, ама некако веќе не им се држат толку многу... :)
А и кај е Потпаролот на министерството, кого го плаќаме за пресови? Зашто тој не ги чита податоците туку министерот... Но тоа е што е, да не прашувам и јас премногу...
Taка де.
А и што ако се заразам со корона? Значи, колку луѓе умираат од рак?!? Зошто не се крена ваква паника за да се открие конечно лекот за ова другово што прави покољ по човештвото. Запре светов, буквално запре заради еден е*ен грип! Грип е, луѓе, Г Р И П! Од обичен грип секојдневно луѓе умираат. Не знам. Или јас сум толку наивен и глуп па не можам да разберам колку е "опасно" ова или не знам шо е работата. Само сигурен сум дека зад сето ова стои нешто сосема друго. Толку!
Исто и јас мислам. Може предизвикува влошување на хронично болни, но каде се болните од рак, од оние со влошено здравје поради загадување итн. Тројца што знам дека беа/се заразени од Скопје, ... им помина/поминува полесно и од грип.