Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Чекајте го денот кога ќе нема да има толку многу пресови и ќе идат само со штури соопштенија...
Им беше забавно на почетокот за ПР, ама некако веќе не им се држат толку многу... :)
А и кај е Потпаролот на министерството, кого го плаќаме за пресови? Зашто тој не ги чита податоците туку министерот... Но тоа е што е, да не прашувам и јас премногу...
Јас мислам дека тек уште повеќе има, ако се ближи пикот.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Чекајте го денот кога ќе нема да има толку многу пресови и ќе идат само со штури соопштенија...
Им беше забавно на почетокот за ПР, ама некако веќе не им се држат толку многу... :)
А и кај е Потпаролот на министерството, кого го плаќаме за пресови? Зашто тој не ги чита податоците туку министерот... Но тоа е што е, да не прашувам и јас премногу...
Според мене секогаш заедно со Венко Филипче би требало на пресови да бидат присутни и прецедателот и премиерот.

kristijan10

Добро-Познат Член
3,468
4,936
113
Според мене секогаш заедно со Венко Филипче би требало на пресови да бидат присутни и прецедателот и премиерот.
Од Филипче ми е веќе преку глава, уште тие двајца фалат секој ден да ги гледам на ТВ.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Марко, те замолив, достааааааааааааа, ќе се помочам :smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje: Заради тебе, трет пат одам во тоалет.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Ма да, еве кај нас овој лудиот Вучиќ и така по цел ден не силази од екрани, а сега па уште повеќе е.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Хахаха, а он ли таму држи пресови за вирусов?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Лекар, пекар, апотекар, председник, премиер, спортист, аналитичар, спасува луѓе од поплави, пожари... За сѐ го бива.
Ај да не го коментирам него, да не се мешам во политиките на северниот ни сосед... Ама дека забегува, дап... Еве не знам на кого толку ме потсетува (хаха...)

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Ај да не го коментирам него, да не се мешам во политиките на северниот ни сосед... Ама дека забегува, дап... Еве не знам на кого толку ме потсетува (хаха...)
Ма тој одамна е забеган, но сега уште повеќе е.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Лекар, пекар, апотекар, председник, премиер, спортист, аналитичар, спасува луѓе од поплави, пожари... За сѐ го бива.
Ама се труди човекот. Плус... за некое време ќе ви даде 100 €.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Ама се труди човекот. Плус... за некое време ќе ви даде 100 €.
Аман веќе со тие 100 еври :406389:

Болд - ти баба да не си ми? Буквално исто така збори, се труди човекот, по цел ден работи :406389: женава голем фан е на човеков.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Муабетот ми е дека се труди. Како да живее за земјата. Така ми делува навистина. Фаца ми е, исто како Бојко за разлика од нашиве.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ох и Вучич и Бојко се трудат колку што баба ми е невина. :)
Не би разглобувал премногу од стручен аспект, но сите се со иста матрица и начин на владеење.
Но очигледно во Србија нема добра алтернатива и затоа него го бираат... Тоа е нешто како кај нас...
Го бираа Грујо оти немаше добра опозиција. Зоки не го рачунајте, тој е од Бога црпнат и не победи на изборите, го ставија во фотељата наменски.
За кај татарите не би коментирал бидејќи не ги следам толку детално.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Муабетот ми е дека се труди. Како да живее за земјата. Така ми делува навистина. Фаца ми е, исто како Бојко за разлика од нашиве.
Ма тој живее не за земјата, туку да биде новиот Тито. Да го сите обожаваат како пензионери, тоа му е желбата.

И затоа кога некој нешто лошо за него каже, одма почнува да пишти и вришти како да е од Боровски фемили и да плука по луѓе. Дискутира на ниво од некој сељак во Задруга.

И да, секогаш е во филмот дека некој сака да го убие, на годишното ниво имаме едно 5000 државни удари. Но тоа наравно нема да се случи затоа што Србија не е некоја шкљ земја туку Швајцарија. :rolleye:

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Зоки не го рачунајте, тој е од Бога црпнат и не победи на изборите, го ставија во фотељата наменски.
Човече, не ми се верува дека го имавме Зоки :smeenje: :smeenje: :smeenje: Целата таа филозoфија на зборување и кажување детски приказни со детски гримаси се бесценети. Замислете кои глупости ќе се кажеа да беше актуелен периодов. Последно беше онаа приказна со чекич и танцување во време на корона. Како некој основец кој ќе прочита два реда и ја раскажува лекцијата како да е научник.
Да не зборам пред време, може и пак да го имаме.

И да, секогаш е во филмот дека некој сака да го убие, на годишното ниво имаме едно 5000 државни удари.
Па човекот не стравува само за сопствениот живот, туку за животите на сите луѓе. Замисли ако го нема него, што ќе прават луѓето? Затоа е и тоа така што го зборува, не му замерувај :406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Човече, не ми се верува дека го имавме Зоки :smeenje: :smeenje: :smeenje: Целата таа филозoфија на зборување и кажување детски приказни со детски гримаси се бесценети. Замислете кои глупости ќе се кажеа да беше актуелен периодов. Последно беше онаа приказна со чекич и танцување во време на корона. Како некој основец кој ќе прочита два реда и ја раскажува лекцијата како да е научник.
Да не зборам пред време, може и пак да го имаме.
Прегризај бре јазик, помести се од место, чукни во дрво, поплукај три пати хахахаха може и пак да го имаме вика хаххаха бреееј сус таму администраторке, ајде сега не коби да не чуе натемагото...
Доста беше и он и оваа гарнитура... Да не ме сфатите погрешно овде, не сум ДПМНЕ, ВМРО ок е оти сум македонец (кој сфати - сфати разликата). Но да гласам за СДС на нашата земја, нц, тешко, никогаш... Попрво за ДУИ него за овие црпкиве хахаха.

Политичарите се огледало на луѓето. Ги заслужуваме сите, од Грујо, до Вучич, до Заев.
Ха, не се сложувам од политиколошки аспект. Сметам дека е обострано. Како што народот си го избира својот лидер, така и лидерот го насочува и креира својот народ.
Сакам да речам следново: да не беше одредена личност, за пола македонски револуционери немаше да се знае, со што не би се издигнало македонското национално чувство. Да не беа одредени проекти, немаше да се знае кои сме и кој се' гинел за нас.
Но од друга страна, ние како народ не мора да значи дека сме лоши ако и лидерот е таков. Лично ме навредува ваквото индиректно споредување со црпко... И со Бране да ме споредиш е океј, ама со Црпко немој живти све.
Да не навлегувам, политичката психологија и политичката култура се комплексни гранки на мојата струка, но накусо, тврдењето не ти е до крај издржано, иако одреден ден од луѓето може да се поистоветат со политичарите.