Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Па не знам како да лаат.
Можеби не требаше во собрание да се влегува тогаш, туку само масовно да се простестира. Од тоа влегување во собрание, и ден денес се плашат луѓево да излезат на протест, макар и најмирен.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Едно прашање, смее полицаец да ми слика лична карта? Разбирам да ме проверат во систем додека ме застанал, ама да ми слика приватен документ? :(

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Едно прашање, смее полицаец да ми слика лична карта? Разбирам да ме проверат во систем додека ме застанал, ама да ми слика приватен документ? :(
Аман бе, колку пати те фаќа полиција тебе последниов период?

И да смее и да не смее, тој сигурно појма немал. Одел по она уличното - сликај со телефон. :off:

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
:okokoren::okokoren::okokoren::okokoren::okokoren:
Капиштец на центар припаѓа:smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje:
Братучетка ми живее во тој дел и спаѓа под општина карпош

А стварно се за никаде полициски час дадоа во државата за да ја уништат турската чаршија во скопје

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Зависи за што точно, но најдобро е да се обратиш на две места: прво во Агенција за заштита на личните податоци а второ во Внатрешна контрола при МВР.

:okokoren::okokoren::okokoren::okokoren::okokoren:
Капиштец на центар припаѓа:smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje:
Братучетка ми живее во тој дел и спаѓа под општина карпош

А стварно се за никаде полициски час дадоа во државата за да ја уништат турската чаршија во скопје
Прашај ја братучедка ти дали за локални избори гласала за Српче или за Богац. :) Тоа ќе ви ја разреши мистеријата под која општинска капа припаѓање ооо вие премногу паметни луѓенца.
Или има втора опција, да немате апсолутно поим у која населба сте па да лупетате дека сте во Карпош... :off:

И за да не ме праите будала при здрав разум, за нешто што имам добиено 10че кај Силјановска Давкова, експер на Обединетите Нации и Советот на Европа, за прашања од локална самоуправа, еве ви неколку линка:
1. https://mk.wikipedia.org/wiki/Капиштец
2. https://www.centar.gov.mk/?page_id=6742
3. https://mk.wikipedia.org/wiki/Општина_Центар#Населби_во_Општина_Центар
4. https://mk.wikipedia.org/wiki/Граници_на_Општина_Центар (извадок од закон за територијална поделба на општоните и градот Скопје)

И стварно е глупо да ви докажуем веќе нешто за шо апсолутно немате поима а некој има тупено мозок...

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
А бре какво докажување, Капиштец си е општина Центар, зар треба да дискутираме за такви апсолутни вистини и факти? До Рузвелтова е Центар, потоа е Карпош.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
А бре какво докажување, Капиштец си е општина Центар, зар треба да дискутираме за такви апсолутни вистини и факти? До Рузвелтова е Центар, потоа е Карпош.
Сестре ако ги прашуваш овие големи умови, ќе ти речат дека центар е до сити мол... Евентуално и до кај онаа зградата на Чифлиганец што е како американската пегла... :off:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Јас сум по Рузвелтова, апропо Карпош. :smeker:

Инаку се јавив во полиција ми рекоа дека МВР ги издава, па може и да ја сликаат и дека ја сликал за да не ме задржува. Кога ќе запишел податоците, сигурно ќе ја избришал сликата.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Епа чим си по Рузвелтова, не си Капиштец, тоа е Карпош. Или евентуално кај Министерство за економија ако си, тоа не знам под што спаѓа, Карпош ли е, Козле ли е/Нерези, не знам.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Јас сум по Рузвелтова, апропо Карпош. :smeker:

Инаку се јавив во полиција ми рекоа дека МВР ги издава, па може и да ја сликаат и дека ја сликал за да не ме задржува. Кога ќе запишел податоците, сигурно ќе ја избришал сликата.
Зависи од која страна на Рузвелтова си...

А за одговорот од МВР, логичен е.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Не бе глуп сум, а убаво си реков дека мојата адреса е под Карпош.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Не бе глуп сум, а убаво си реков дека мојата адреса е под Карпош.
Абе ти толку не сфаќаш?
Прво викаш во Капиштец сум, ама во Карпош.
После викаш - уствари од другата страна на Рузвелтова сум. Епа тоа не е Капиштец !

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Леле култура :religiozen::religiozen::religiozen: па наркоман Аца Лукас понормално и покултурно звучи од овој.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ау, денес рекорд, 107 нови. Ќе има ли крај на оваа одвратна криза?
:smrk:
Чекај бре, тек смо почели што би рекле соседите на север...
Ете го Максо е заболен, чекај да видиме дал ќе биде и Оли, Докторот и Вилипчето... А тек па да видиме останати...
Ја ви реков, пикот ќе биде средина на Април, еве сме...
Ќе си тера ова до кај крај на Мај, а за потоа, ќе видиме, рано е да се прогнозира.
За викенди и вакви чуда оти нема да се тестираат луѓе, понеделнички секогаш ќе има мал број. Но кон средината на неделата (како денеска) ќе лупаат големи бројки. :) А имајте на ум дека некои резултати и се чекаат по два-три дена...

Неспособниот Оли к го боли за инат и внатрепартиска пресметка не дава карантин за Куманово, ама ќе му се удри од глава... За Прилеп исто од инат неќат да послушаат совет и препорака да се стави во карантин градот. Не мора 30 дена, може и 14-5...

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
  • Автор на оваа тема
Ама каква корист имаат овие карантини и чуда, кога еве утре (петок) ќе биде хаос по пазари, маркети како што е хаос преку ден до 16 часот итн.
Па вака ако се тера, до крај на година ќе биде ова.

А зашто Систина не ја кажуваат никаде во извештаите? Зар само Систина користи брзи тестови?