Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Dexter26

Добро-Познат Член
4,073
406
83
Декстер, твое мислење за Move TV?
Не сум го користел, но слушам само пофалби од луѓето кои го користат, пред се` бидејќи работи било каде преку Интернет врска од било кој Интернет провајдер.

Колку е стабилна како платформа не знам, за пренослив IPTV рисивер потребна е стабилна платформа.

Што ќе ти е MaxTV ресивер со подршка 4К кога немаш ниеден канал во 4К. Eurosport 4K е само на MagentaTV.
Имаш на MaxTV рисиверите кои поддржуваат 4k Ultra HD резолуција.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,733
6,094
113
Мене ме нервира што MaxTV нема некој содржини во видеотека како што има MagentaTV.

MagentaTV има и содржини од Nationag Geographic, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explorer.. E тоа го нема на MaxTV.

Не знам дали тие содржини што ги набројав се изнајмуваат со плаќање ама глупо е да не ги понудат и на MaxTV.

Имаш на MaxTV рисиверите кои поддржуваат 4k Ultra HD резолуција.
Џабе нема 4К канали во понуда за MaxTV. A и да има ретко на кој му се погодило да има 4К ресивер со MaxTV.

KajzerSoze

Нов Член
11
2
3
Како сакате кажете ама MaxTV ресиверите го одработија своето и треба да одат во заслужена пензија. Денес се е Андроид, и добро е што нема апликација за тв од телеком. Така ќе имаат повеќе проблеми (работи не работи на X бокс, сертификати бла бла) а вака имаат спремна платформа што би рекле американцине out of the box.
btw МовеТВ е стабилен (без сецкање и кочење и тоа на вдсл, тестирано 1 недела Trial пакет)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,733
6,094
113
Сите тие платфирми кој се на MagentaTV, MOVE, A1 XploreTV.. ми се допаѓа што кога ќе отвориш главно мени она што е најново и битно ти е на главното мени прикажано со слики и можеш да вртиш надоле или лево десно со далинското.

KajzerSoze

Нов Член
11
2
3
Дали магентатв може да се користи т.е гледа преку web browser? На лаптоп не на мобилен

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ако само нет и тв имаш, доплата 99 месечно,, ако си магента пакет со мобилни, бесплатно ти следува.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,733
6,094
113
Што се случува со овие канали: 24 Kitchen, National Geographic, Sport Klub, Nova S, IDJ TV, Vavoom, Pikaboo
Имаат некој проблем Телеком. Вака ми одховорија

Здраво, се работи за генерален проблем и се работи на истиот. Се надеваме на брзо надминување.

KajzerSoze

Нов Член
11
2
3
Имаат некој проблем Телеком. Вака ми одховорија

Здраво, се работи за генерален проблем и се работи на истиот. Се надеваме на брзо надминување.
Интересно е што истиве канали работаат на други платформи (a1 и моветв) значи не е проблемот кај каналиве туку кај телеком

M@RKO

Добро-Познат Член
18,733
6,094
113
Интересно е што истиве канали работаат на други платформи (a1 и моветв) значи не е проблемот кај каналиве туку кај телеком
Можеби зависи од каде Телеком ги презема каналите. Стварно не знам точно кој е проблемот.