Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,257
6,542
113
Имаат нови албански пакети со нови канали. Alb Kolazh, Alb Kolazh Extra и Alb Kolazh +

Изгледа не им се продолжени договорите со Tring затоа што гледам ги нема повеќе тие Тring каналите. Дури и заменети се филмските Тring канали на кој има македонски превод.

KajzerSoze

Нов Член
16
4
3
Интересна работа (магентв андроид). 2 активни уреди истовремено а downloadot на максимум тера.
Нормално ова или јас сум нешто грешка?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,099
428
83
Интересна работа (магентв андроид). 2 активни уреди истовремено а downloadot на максимум тера.
Нормално ова или јас сум нешто грешка?
Ако си поврзан на оптичка телекомуникациска мрежа тоа е сосема нормално.

Обврска на Македонски Телеком е да ти ги обезбеди понудените Интернет брзини без разлика колку рисивери имаш поврзано.

На бакарната мрежа е веќе друга приказна, таму максимална Интернет брзина каква што е предвидена според одбраниот пакет е изводлива исклучиво и само преку VDSL приклучок, кој е технички изводлив само за тие кои живеат на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.

KajzerSoze

Нов Член
16
4
3
Ако си поврзан на оптичка телекомуникациска мрежа тоа е сосема нормално.

Обврска на Македонски Телеком е да ти ги обезбеди понудените Интернет брзини без разлика колку рисивери имаш поврзано.

На бакарната мрежа е веќе друга приказна, таму максимална Интернет брзина каква што е предвидена според одбраниот пакет е изводлива исклучиво и само преку VDSL приклучок, кој е технички изводлив само за тие кои живеат на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.
Заборавив да напоменам дека сум на ВДСЛ...

Dexter26

Добро-Познат Член
4,099
428
83
Заборавив да напоменам дека сум на ВДСЛ...
За да бидеш на ВДСЛ мораш да живееш на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.

Очигледно добро ти е поврзана бакарната телекомуникациска линија за да имаш добар сигнал.

KajzerSoze

Нов Член
16
4
3
За да бидеш на ВДСЛ мораш да живееш на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.

Очигледно добро ти е поврзана бакарната телекомуникациска линија за да имаш добар сигнал.
Па воздушно сум 600-700м, а копнено 800-900м

rak

Активен Член
353
72
28
Иакрено, новите боксови ни ги донесоа пред 2 дена ама не сум задоволен од некои промени во однос на снимање и враќање во живо.
На пример, претходно можеше сам да си наместиш од колку до колку часот ќе ја снимаш содржината.
Кога се враќа во живо програма мн бавно оди.
Во тв теката снимените содржини не се со добар квалитет и кочат