Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Музичкиот канал Stop TV кој што пред неколку недели беше исклучен од Телеком, постои сеуште како ТВ канал? Ако постои, во кои држави го има, и зошто во МК наводно немал права?

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
^
Веројатно овој IDJ е замена за Stop Tv бидејќи имаше инфо дека наскоро ќе биде заменет со друг канал.
А овој Brainz TV е француски канал??

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Гледам хрватскиот Телеком го имаат Stop tv.

Stop tv колку што имам прочитано oдамна на АВМУ е изгледа хрватски канал кој пушта и музика од другиве екс ју држави. Македонски Телеком го замени со IDJ TV. Е сега разликата е што Stop tv пушташе и претежно повеќе чисти поп песни за разлика од IDJ TV кој пушта претежно рапери, трапери, поп фолкерски песни и највеќе од нивна продукција спотови, музички емисии.

Brainz TV e српски канал за наука на United media кој е и сопственик на Sport klub, N1, Nova S, Vavoom, Pikaboo, Fight Channel...

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Мене многу добар канал ми беше Stop TV, често знаев да си го пуштам, а овој што е као замена за него, не е ни сличен на него.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
IDJ TV технички, визуелно и дека не е само плејлиста музички канал е многу подобар ама стиловите на музика се доста безвезе. И јас по некогаш слушнам дома таков тип музика Раста, Девито, Гастоз, Јала и Буба и кој се не има такви но највеќе почитувам и на прво место од екс ју држави музика би ја ставил и сакам да слушам стил песни какви што имаат Петар Грашо, Тоше Проески, Давид Темелков, Јелена Томашевиќ, Здравко Чолиќ, Жељко Јоксимовиќ, Тони Цетински, Александра Радовиќ, Оливер Драгојевиќ и да не набројувам други.

Пред да купам смарт телевизор на кој има и Јутјуб Stop tv беше еден од гледаните телевизии дома кај мене особено гости кога ќе имам го пуштав.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Англиската Премиер лига од наредна сезона на Arena Sport.
https://24sedam.rs/sport/transfer-leta-engleska-premijer-liga-prelazi-na-arena-sport/
Што значи А1 не се зафркнаа со трансферот на спортслите канали т.е замена Sport klub за Arena Sport.

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Зарем ја исклучија VH1? Сега на нејзино место е MTV 00s. Wtf?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Страшно.. Ако нешто ми беше нон-стоп пуштено на ТВ тоа беше VH1!
Сега има MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s, Club MTV, MTV Hits, MTV Live HD. Има и стандард MTV со глупи ријалити емисии.

Ништо посебно канали MTV па и VH1 се одамна опаднат квалитет. Плејлиста музички спотови и ништо друго.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Дали кај сите на сајтот на Телеком во листата канали фалат некој канали?

Јас отворив и ги немаше каналите Fox Movies, M1 Gold, CNN, 24 Kitchen и можеби уште некој други немаше пишано.

Се надевам е нивна грешка и дека не планираат промена да ни ги исклучат тие канали.

Вчњра ги регистрираа каналите Arena Esport, Balkan trip, Arena Fight, Toxic tv, Toxic Rap, Toxic Folk.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Освен Фокс, другиве слободно нека ги исклучат. Регистрираниве некои тешки срања се гледа.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Ги ставија новите Arena Sport канали. Уште фали да ги додадат Arena Esport, Arena Fight, Toxic каналите музички.

Се надевам некогаш ќе успеат да ги обезбедат и Superstar 1 и 2 ако воопшто планира Телеком Србија да ги нуди и во Македонија на други оператори.

Kicevo Macedonia

Нов Член
5
1
3
На facebook страната на Телеком на прашање дали од недела ќе ги има новите Арена Премиум канали, одговорено е дека од недела 24. 10. 2021 година Арена спорт 6, 7 и 8 ќе се преименуваат во Арена Премиум 1, 2 и 3.

Kicevo Macedonia

Нов Член
5
1
3
На Инфо каналот на позиција 6 е објавен новиот тв пакет Арена спорт Премиум кој ги содржи тв каналите Арена спорт Премиум 1, 2 и 3. Условите се исти како за Арена спорт 6, 7 и 8, односно за тие што веќе ги имаат Арените од 1 до 5 истиот е бесплатен, а останатите 199 денари.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113

Не верувам ова да се реализира до 31 декември.

Треба и самите спортски телевизии Arena Sport и Sport klub да имаат интерес за сите тие во живо преноси да имаат македонски и албански коментатори.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,739
6,102
113
Последниот ден од 2021 завршуваат правата за емитување на Pink пакетот (не целосен) канали и на Tелеком МК и на A1.

Да видиме дали ќе го продолжат или ќе има замена за тие канали.

На Телеком МК завршуваат и правата за емитување на Travel Channel и Food Network. Tие канали се дел од Discavery така да не верувам да им продолжат права за емитување.

Some Special

Добро-Познат Член
15,180
21,623
113
Инфо:
НОВО НА MAX TV!
НАД 90 КАНАЛИ СО HD КВАЛИТЕТ

Од утре, 27 јануари, започнуваме со замена на повеќе од 90 канали со стандардна (SD) во висока HD резолуција.
Замената ќе се одвива етапно, во следните две недели. HD верзиите на каналите ќе бидат дел од основната понуда на MaxTV.
Следуваат повеќе информации во текот на утрешниот ден.