Max TV

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,096
6,410
113
Имаат нови албански пакети со нови канали. Alb Kolazh, Alb Kolazh Extra и Alb Kolazh +

Изгледа не им се продолжени договорите со Tring затоа што гледам ги нема повеќе тие Тring каналите. Дури и заменети се филмските Тring канали на кој има македонски превод.

KajzerSoze

Нов Член
16
4
3
Интересна работа (магентв андроид). 2 активни уреди истовремено а downloadot на максимум тера.
Нормално ова или јас сум нешто грешка?

Dexter26

Добро-Познат Член
4,092
416
83
Интересна работа (магентв андроид). 2 активни уреди истовремено а downloadot на максимум тера.
Нормално ова или јас сум нешто грешка?
Ако си поврзан на оптичка телекомуникациска мрежа тоа е сосема нормално.

Обврска на Македонски Телеком е да ти ги обезбеди понудените Интернет брзини без разлика колку рисивери имаш поврзано.

На бакарната мрежа е веќе друга приказна, таму максимална Интернет брзина каква што е предвидена според одбраниот пакет е изводлива исклучиво и само преку VDSL приклучок, кој е технички изводлив само за тие кои живеат на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.

KajzerSoze

Нов Член
16
4
3
Ако си поврзан на оптичка телекомуникациска мрежа тоа е сосема нормално.

Обврска на Македонски Телеком е да ти ги обезбеди понудените Интернет брзини без разлика колку рисивери имаш поврзано.

На бакарната мрежа е веќе друга приказна, таму максимална Интернет брзина каква што е предвидена според одбраниот пакет е изводлива исклучиво и само преку VDSL приклучок, кој е технички изводлив само за тие кои живеат на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.
Заборавив да напоменам дека сум на ВДСЛ...

Dexter26

Добро-Познат Член
4,092
416
83
Заборавив да напоменам дека сум на ВДСЛ...
За да бидеш на ВДСЛ мораш да живееш на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.

Очигледно добро ти е поврзана бакарната телекомуникациска линија за да имаш добар сигнал.

KajzerSoze

Нов Член
16
4
3
За да бидеш на ВДСЛ мораш да живееш на не повеќе од 1 (ЕДЕН) километар од локалната телекомуникациска централа.

Очигледно добро ти е поврзана бакарната телекомуникациска линија за да имаш добар сигнал.
Па воздушно сум 600-700м, а копнено 800-900м