Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
@Steff почна со скенирање сметки? :406389:

Ама ова нема поврат на ДДВ или грешка сум? Само тоа извлекување..

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
@Steff почна со скенирање сметки? :406389:

Па ова е одамна почнато. Немаат поврат на ДДВ мислам само праќаш сметките за извлекување награда.

Не знам зошто не го направат како кај нас во Македонија да враќат ДДВ. Тоа е многу поферски за граѓаните. Секако за голема сума рреба три месеци да се убиваш од скенирање ама бар пари на сметка нешто ќе ви исплатат.

Steff

Добро-Познат Член
33,677
45,222
113
Не знам зошто не го направат како кај нас во Македонија да враќат ДДВ. Тоа е многу поферски за граѓаните. Секако за голема сума рреба три месеци да се убиваш од скенирање ама бар пари на сметка нешто ќе ви исплатат.
А каква памет од Србија очекуваш па и ти? Мислам поврат на ДДВ има насекаде во регионот, само во коловоџа на лудилото нема.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
И ние така почнавме. :406389:
Кај нас во Македонија се праќаа фискалните сметки во плико на адреса за извлекување кое одеше на тв. Татко ми доби ваучер за пазарување во Тинекс.

Ама според мене поврат на ДДВ со скенирање е подобра опција затоа што секој кој скенира ќе добие по нешто денар иако треба да се замараш доста за да набиеш некоја пристојна сума поврат за тромесечје. Ако имаш некој да ти помага или често точиш гориво се собира по нешто пари.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
Aјде и овде ќе прашам.
Каде може да најдам од тие пластичните како што има за стрипови да се чуваат? Нешто слично на нив не мора исто вакво

Ми треба за списанија National Geographic бидејќи тие имаат сличен форнат на големина. Не сакам да ги ставам во тенки најлончиња туку вака да биде нешто подебело. Најчесто се кинат кориците ако не се заштити.

Delux

Добро-Познат Член
688
850
93
Дечки да предложите начин да снимам што дават на ТВ и да го имам како фајл на компјутерот? Не сум на Телеком, па не можам да вртам и да снимам преку Max TV.

Користам програма за снимање на екран на компјутерот, па можам да го пуштам преку web на цел екран и да го снимам екранот преку компјутерот, ама ме интересира друг начин.

Телевизорот е PHILIPS Smart TV, можам да снимам на надворешен хард диск дирекно со рекорд копчето, ама кога го ставам дискот во лаптоп, не се отвара, не е поддржан формат и мора да се форматира (кога го ставам во ТВ, цел хард диск за прв пат, се реформатира во некој посебен формат поддржан само од ТВ).

Дали сте снимале на друг начин? На пример, се мислам да земам DVD плеер и да пробам преку него дали ќе може некако.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
Дечки да предложите начин да снимам што дават на ТВ и да го имам како фајл на компјутерот? Не сум на Телеком, па не можам да вртам и да снимам преку Max TV.

Користам програма за снимање на екран на компјутерот, па можам да го пуштам преку web на цел екран и да го снимам екранот преку компјутерот, ама ме интересира друг начин.

Телевизорот е PHILIPS Smart TV, можам да снимам на надворешен хард диск дирекно со рекорд копчето, ама кога го ставам дискот во лаптоп, не се отвара, не е поддржан формат и мора да се форматира (кога го ставам во ТВ, цел хард диск за прв пат, се реформатира во некој посебен формат поддржан само од ТВ).

Дали сте снимале на друг начин? На пример, се мислам да земам DVD плеер и да пробам преку него дали ќе може некако.
Види каков формат е фајлот па ако успееш да најдеш некако да го конвертираш во формат кој ќе може да го гледаш и на компјутер.

Друга опција е да се купи DVB T ресивер што може да снима ама најдобро е да се распраша некој што користел такво нешто. Знам овде од форумов Aslan или како и да му беше името снимаше на овој начин. Он мислам е баниран од тука.

Трета опција е да се купи IPTV нелегална листа со HD канали кај што има и балкански и странски тв канали па преку VLC ќе снимаш ама треба да пратиш термини за да бидеш присутен да кликаш снимање во точното време. Јас со оваа трета опција снимав едно време тв канали. Наоѓав тв листи кој траеа кратко или додека постоеше Web MaxTv успевав да ги извадам стримовите. Ваквиот начин е напорен затоа што ако сакаш да снимаш нешто мора да си присутен пред компјутер да чекаш термини во случај да не закочи стримот, дали ти закочила програмата да проверуваш дали ти се снимило нешто.

Имаше и опција преку MaxTV GO да се вадат снимки од каналите со помош на некој додатоци и сето тоа е комплицирано. Ми ваделе така снимки.

Beauty

Администратор
49,853
61,841
113
После оние ретардирани реклами што ги заборавив и како се вика (едната беше Биго биго, другата не ми текнува), сега актуелна е некоја Мафија сити.
Ме умре тоа Мафија ситииии

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Нема уште кај мене. Ама вчера тоа Send button конечно го сменаа. Ептен мизерно ми беше со букви пишано Send.

Beauty

Администратор
49,853
61,841
113
Нема уште кај мене. Ама вчера тоа Send button конечно го сменаа. Ептен мизерно ми беше со букви пишано Send.
Ама ова Едит е само за порака испратена последните 15 минути.

Па ок, и тоа е нешто.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,730
6,088
113
Фала Богу има Едит на порака од денес на Инстич.
Има некој нов Update? Мојов телефон е целосно преполн не можам update да правам а ни да инсталирам некоја апликација. Почна веќе и да ми кочи кога гледам сториња.

Мрза сум да ги префрлам некој работи на лаптопот плус ако направам фабрички рестарт ништо не паметам од пасворди на форуми, на други апликации.

Beauty

Администратор
49,853
61,841
113
Па пасворди на комп види ги ако се уклучуваш од комп