Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Да, но треба да бидат модернизирани. Значи 3д, 5д, 6д и кои и да има сѐ пројекции, да бидат средени салите, да има да се купат пуканки, начоси, сокчиња итн. Буквално секое кино треба да биде како Синеплекс, иначе нема поента да постои.
Па без тоа не е кино. Доволно е во градовиве овие помали киното да има 3D проекции и барем да се купи сок и за јадење по нешто пуканки. Скопје вреди да има и IMAX.

Во помалите градови исто добро е да се има кино за ете да се одржуваат некој локални кино фестивалчиња. Тетово има филмски фестивал TIFF кој се одржува во домот за култура а е безвезе да се гледа филм таму.

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
Скопје врие од смет и ѓубре, смрди на сите страни, Данела направи невиден хаос викендов со комуналците, до кино мислиш ни дошло.

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
Маркич

Нека ти е честито новата работа, ама што бидна побогу со бутикот? Сега кај ќе си?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Маркич

Нека ти е честито новата работа, ама што бидна побогу со бутикот? Сега кај ќе си?
Бутикот засега останува ама мајка ми цело време инсистираше да се вработам негде било каде да не седам во бутик за жени а и поради што сум послаб со комуникација во живо за опуштање меѓу луѓе колектив би било полн погодок.

Се вработив во фабрикана Lеаr. Набрзина испадна да ме примат.
Засега прв месец пробно повеќе на гледање и се чудам како Алиса во земјата на чудата сум, во живот толку на нозе не сум седел.

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
Абе не си глуп да не можеш да се снајдеш, боже мили. Со таков став, ништо не правиш.

Дај кажи некоја дешавка од тој фамозен бутик за жени :406389:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Абе не си глуп да не можеш да се снајдеш, боже мили. Со таков став, ништо не правиш.

Дај кажи некоја дешавка од тој фамозен бутик за жени :406389:
Нема никаква дешавка што би ти била интересна тебе.
Бидејќи 99% се албанците тие што за секоја свадба мора да купат нов фустан ќе пишам за нив
Многу од жените албанки се чудни луѓе. Сакаат што е можно подолги да им се ракавите, да нема многу отворени делови. Да можат и цели би се сокриле.
Додека купат тоа мора да одобри маж, свекрва, ќерка, снаа.. Па ќе се јавуваат на Вибер на камера и дур се решат трае подолго. Сакаат често попуст да им даваш па се ценкаат мислиш на пазар се како во туристичките места.
Албанците многу сакаат со евра да плаќаат или картичка.

Тоа само можам да пишам како нешто чудникаво.

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
Ма знам, Тетово е дива лига, плус фискални не постојат кај вас.
А да, приметив дека во евра се плаќа. И ја еднаш во кафич во Тетово си плаќав во евра.

Спектакл од држава, се плаќа во евра :se poklonuva:: :smeenje:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Ма знам, Тетово е дива лига, плус фискални не постојат кај вас.
А да, приметив дека во евра се плаќа. И ја еднаш во кафич во Тетово си плаќав во евра.

Спектакл од држава, се плаќа во евра :se poklonuva:: :smeenje:
Постојат фискални зошто да не постојат али ние во бутиков не даваме фискални освен ако е на картичка платено па покрај од картичка издаваме и фискална сметка или фискална сметка ако треба нешто да се искуца за трошоци како плати и слично да се собира на сметката.

Ама џабе фирмата нема тоа ДДВ да може да си земаат купувачите.

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
Ма не давате фискални.
Фискални таму даваат само големите маркети и толку, никој друг :hehe:

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
Постојат фискални зошто да не постојат али ние во бутиков не даваме фискални освен ако е на картичка платено па покрај од картичка издаваме и фискална сметка или фискална сметка ако треба нешто да се искуца за трошоци како плати и слично да се собира на сметката.

Ама џабе фирмата нема тоа ДДВ да може да си земаат купувачите.
Па кога не давате фискални, нема и ДДВ :haha:

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
А од бутик за жени, што и да ти значи тоа, колку враќаат?
Нула, не им давате фискални хахаххахааа

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
А од бутик за жени, што и да ти значи тоа, колку враќаат?
Нула, не им давате фискални хахаххахааа

Треба да се дава ама џабе им е кај мене бутикот е ослободен од ДДВ нешто така е напраено. Некој бараат.

Beauty

Администратор
49,857
61,843
113
Со Господ напред, утре ќе ми биде готов лап топот.

Сервисерот ме праша - Ама зашто си го лепела со лепак Неостик?

:406389: :406389: :406389: