Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Сторињата се ај ок, ама рилс не ги можам, не знам зошто. Префорсирана појава ми се.
Снапчет не го сакам, глупаво ми е. Инстаграм ок, но рилсовите не ги можам.
А ФБ па сторињата ми се бесмислени, зашто таа апликација стана во главно мрежа за општествени случувања и коментари.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Сторињата се ај ок, ама рилс не ги можам, не знам зошто. Префорсирана појава ми се.
Снапчет не го сакам, глупаво ми е. Инстаграм ок, но рилсовите не ги можам.
А ФБ па сторињата ми се бесмислени, зашто таа апликација стана во главно мрежа за општествени случувања и коментари.
Фб стори - не можам да смислам
Инста рилс ми се океј, не користам тик ток и супер ми се, исто и фб рилс, почнав да слушам овие редит приказни, ги има по фб рилс
Снап и тик ток ноуп, имав, користев и никогаш повеќе

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
И јас не разбирам што е финтата со тик ток, и не ја сфаќам поентата возрасни луѓе да снимаат видеа за тик ток и да се глупираат. Апла ми е несфатливо, евентуално по мое тоа се евтини луѓе.

TVman

Добро-Познат Член
16,691
13,066
113
Рилс ми се само губење време, не ни отворам. Мака мачам и со сториња да ги прегледам (ОЦД :lilee:), уште ми фали и тоа. И така намалив луѓе што ги следам за да не ме нервираат тие милион сториња кога ќе искочат.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Фб веќе е застарена социјална мрежа и не толку интересна. Повеќе ми служи како генератор за вести.

Инстаграм кога јас го дознав ми беше некако безвезе затоа што тогаш почнаа таа манијата фотографирање храна и каде да одат луѓево мора да се фотографира ама после почнаа сите пријатели што ги имам од Фб да користат повеќе Инстаграм па и јас направив профил иако не споделувам фотки.

Reels и Tik tok се безвезе ама викаат се зависи што ќе решиш да следиш тоа ќе почне и повеќе да ти се појавува од видеа. Имало и не толку глупи работи таму. Јас инсталирав еднаш Tik Tok ама глупости ми се појавуваа од видеа.

Steff

Добро-Познат Член
33,677
45,224
113
Јас само Инстаграм користам, за мимови, да се лајкне нешто и рецепти за готвење да се гледаат :406389:

Друго не, мислам ФБ и Твитер се најтоксични мрежи евер. А Тикток е будалаштина невидена, евтинурија што рече нашата Дани.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Чиво беше она Urban FM скопското радио? Изгледа некој друг го има купено?

Гледам го најавуваат дека стартува на 12 .07.2023 и ќе има само македонска музика. Моментално има само тест македонска музика.

Радио се слуша во државава во кола најчесто и штета ако вакво радио не биде достапно низ цела држава.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Национално ли е ?
Која фреквенција ?

Значи нема радио што пушта мак музика, ужас. Освен сабајле можда Канал 77 и толку.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,731
6,088
113
Национално ли е ?
Која фреквенција ?

Значи нема радио што пушта мак музика, ужас. Освен сабајле можда Канал 77 и толку.
Само во Скопје. 90.8 FM ама го има и преку интернет да се слуша.

Го знам од поодамна радиово ама сега ми се појави на Инстаграм најава реклама.

Македонска музика пуштаат и Македонско радио прв програм и втор програм, исто Антена 5 мислам имаше Мак топ листа, City исто имаа мак топ листа нешто ама не сум слушал Антена 5 и City одамна. Сепак радио со 24/7 македонска модерна забавна музика до сега немам слушано. Ако ова Urban е такво и ако е тематско радио само исклучиво за музика и тоа македонска е супер и за почит. Иако имево ми е глупо за такво радио.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Што би рекла една жена, МК музика просто не се слуша. Simple as that.
Се слуша ретро мк музика, и фолк и поп ама од последниве години јок. Освен Бела, др песна не памтам да некој некаде некако слушал.

Beauty

Администратор
49,854
61,842
113
Тоа кога бев основно школо, сега немам потреба од кино. Ќе умрам таму два саати, ќе спобудалам начисто, не може човек ни да се испружи, да се раскомоти, ништо.

Steff

Добро-Познат Член
33,677
45,224
113
Иако не секој има пари за да оди често во кино сепак јас сум за секој град да има кино во државава.
Да, но треба да бидат модернизирани. Значи 3д, 5д, 6д и кои и да има сѐ пројекции, да бидат средени салите, да има да се купат пуканки, начоси, сокчиња итн. Буквално секое кино треба да биде како Синеплекс, иначе нема поента да постои.

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Да, но треба да бидат модернизирани. Значи 3д, 5д, 6д и кои и да има сѐ пројекции, да бидат средени салите, да има да се купат пуканки, начоси, сокчиња итн. Буквално секое кино треба да биде како Синеплекс, иначе нема поента.
Киноверзум имаат пуканки, сокчиња, тие работи
Средени се, имаат 2д и 3д филмови, не се синеплекс, ама добри се