Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,879
61,890
113
Да, да, најубаво така, Спенџарска стајл. До кога си таму? Јас изгледа петок одам.
Додуша како што памтам навечер не е им е нешто скапо, цените на ниво на Скопје, дури и поевтини мислам беа.

Нормално, во Скопје денар не давам за алкохол , за инает :plac:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Да, да, најубаво така, Спенџарска стајл. До кога си таму? Јас изгледа петок одам.
Додуша како што памтам навечер не е им е нешто скапо, цените на ниво на Скопје, дури и поевтини мислам беа.

Нормално, во Скопје денар не давам за алкохол , за инает :plac:
До среда. Што не кажа порано, ќе поместев со датуми, на одмор сум.

Цените денски не се некоја голема разлика, за ноќни клубови не знам. "Брендовите" во трговските и тука се таа цена горе-долу.

Beauty

Администратор
49,879
61,890
113
Брендовите се таа цена секаде во регионов, само во Скопје не земам и тоа само заради
инает

Урлам хахаххаххахасххс

Steff

Добро-Познат Член
33,690
45,241
113
Инаку моментално на Кнез Михајлова на кавал ја свират Јовано Јованке. :lilee:
Тоа мислам дека и јас слушнав пред некој месец кога се шетав таму :haha: мислам дека во СРБ тоа е најомилена МК песна.

Steff

Добро-Познат Член
33,690
45,241
113
Срамота тоа да не си запамтил
Еве сега другарка ја прашав, вели таа Коноба Акустик било нешто друго :haha: а во Скадарлија била во Два јелена (најпознат скадарлиски ресторан), одлично јадење, а цените не беа страшни. Скапо секако, ама не турбо.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Еве сега другарка ја прашав, вели таа Коноба Акустик било нешто друго :haha: а во Скадарлија била во Два јелена (најпознат скадарлиски ресторан), одлично јадење, а цените не беа страшни. Скапо секако, ама не турбо.
Ако доаѓам нареден пат ќе знам. Данас на репертоару Галерија :lilee:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Не ми е јасно само што прават со кучињата по трговски. Ќе им купуваат облека за во школо?

И веројатно сцената што нема да ја заборавам, девојка и веројатно татко и' го чекаат кучето да се исере на подот во Галерија и после кратко време девојката го крена кучето и му дуваше во газот.

Уште се смеам на ова, ќе ме направат луд овде. :haha:

Steff

Добро-Познат Член
33,690
45,241
113
И веројатно сцената што нема да ја заборавам, девојка и веројатно татко и' го чекаат кучето да се исере на подот во Галерија и после кратко време девојката го крена кучето и му дуваше во газот.
А што те чуди, какво место, такви и посетиоци.

Beauty

Администратор
49,879
61,890
113
Не ми е јасно само што прават со кучињата по трговски. Ќе им купуваат облека за во школо?

Уште се смеам на ова, ќе ме направат луд овде. :haha:
Да, тоа им е некој тренд со кучињата во продавници и трговски, приметив. Кај да е, и кај нас ќе дојде тој тренд.

И гајле немаат, шетаат со кучишта по продавници, дури и невкусно е, не знам како дозволуваат продавачите да им се мотаат влакништа по продавници.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Да, тоа им е некој тренд со кучињата во продавници и трговски, приметив. Кај да е, и кај нас ќе дојде тој тренд.

И гајле немаат, шетаат со кучишта по продавници, дури и невкусно е, не знам како дозволуваат продавачите да им се мотаат влакништа по продавници.
Баш тоа. Или по ресторани.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,738
6,101
113
А зошто да не и тие имаат право да се шетаат со газдата. Е сега затоа што на газдите им текнало да одат во бутици треба кучињата да останат дома затворени?

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
А зошто да не и тие имаат право да се шетаат со газдата. Е сега затоа што на газдите им текнало да одат во бутици треба кучињата да останат дома затворени?
Некои твои прашања не заслужуваат одговор бејб.

Вратија се Шиме у Скопље. Враќањето назад беше лудо.

Beauty

Администратор
49,879
61,890
113
И што ќе кажеш генерално за Бгд? Ок е нели? Жив град.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
И што ќе кажеш генерално за Бгд? Ок е нели? Жив град.
Балкански Њујорк. Спој од нови градби и разрушени фасади. Низ какви сокачиња пројдов деновиве тоа ноќе гарант е наркоманско дувло и тоа во близина на центарот. Реално е ништо посебно ко град, уопште не ми се свиѓа архитектурата и не очекував дека е толку брда и долини, али е во секој поглед подобар од Скопје. Поосветлен, почист центар, повеќе фонтани и дрвца од Шкуп, повеќе симпатични кафичи и ресторани за пијачка и лапачка. Театри на секој чекор.

Би сакал да му се навратам пак. Музејот на Југославија мора да се види и Земун не го видов, а ми го препорачаа дека ќе бил баш по мој вкус.

А за враќањето ќе пишам утре опширно, да преспијам прво.