До среда. Што не кажа порано, ќе поместев со датуми, на одмор сум.Да, да, најубаво така, Спенџарска стајл. До кога си таму? Јас изгледа петок одам.
Додуша како што памтам навечер не е им е нешто скапо, цените на ниво на Скопје, дури и поевтини мислам беа.
Нормално, во Скопје денар не давам за алкохол , за инает
Знаеш некоја добра кафана во Скадарлија?Брендовите се таа цена секаде во регионов, само во Скопје не земам и тоа само заради
инает
Урлам хахаххаххахасххс
Урнебес земљотресА навечер беше негде? Лудило е тоа навечер, ја мислам фали уште од земја, тротоар да земат да се трескаат од што се отракани под дејство на алкохол.
Тоа мислам дека и јас слушнав пред некој месец кога се шетав таму мислам дека во СРБ тоа е најомилена МК песна.Инаку моментално на Кнез Михајлова на кавал ја свират Јовано Јованке.
Пардон?Знаеш некоја добра кафана во Скадарлија?
Ау, не знам како се викаше некоја јака кафана таму, а дури и евтино се поминува, некој ми рече тоа.Знаеш некоја добра кафана во Скадарлија?
Срамота тоа да не си запамтилАу, не знам како се викаше некоја јака кафана таму, а дури и евтино се поминува, некој ми рече тоа.
Еве сега другарка ја прашав, вели таа Коноба Акустик било нешто друго а во Скадарлија била во Два јелена (најпознат скадарлиски ресторан), одлично јадење, а цените не беа страшни. Скапо секако, ама не турбо.Срамота тоа да не си запамтил
Ако доаѓам нареден пат ќе знам. Данас на репертоару ГалеријаЕве сега другарка ја прашав, вели таа Коноба Акустик било нешто друго а во Скадарлија била во Два јелена (најпознат скадарлиски ресторан), одлично јадење, а цените не беа страшни. Скапо секако, ама не турбо.
А што те чуди, какво место, такви и посетиоци.И веројатно сцената што нема да ја заборавам, девојка и веројатно татко и' го чекаат кучето да се исере на подот во Галерија и после кратко време девојката го крена кучето и му дуваше во газот.
Да, тоа им е некој тренд со кучињата во продавници и трговски, приметив. Кај да е, и кај нас ќе дојде тој тренд.Не ми е јасно само што прават со кучињата по трговски. Ќе им купуваат облека за во школо?
И веројатно сцената што нема да ја заборавам, девојка и веројатно татко и' го чекаат кучето да се исере на подот во Галерија и после кратко време девојката го крена кучето и му дуваше во газот.
Уште се смеам на ова, ќе ме направат луд овде.
Баш тоа. Или по ресторани.Да, тоа им е некој тренд со кучињата во продавници и трговски, приметив. Кај да е, и кај нас ќе дојде тој тренд.
И гајле немаат, шетаат со кучишта по продавници, дури и невкусно е, не знам како дозволуваат продавачите да им се мотаат влакништа по продавници.
Некои твои прашања не заслужуваат одговор бејб.А зошто да не и тие имаат право да се шетаат со газдата. Е сега затоа што на газдите им текнало да одат во бутици треба кучињата да останат дома затворени?
Балкански Њујорк. Спој од нови градби и разрушени фасади. Низ какви сокачиња пројдов деновиве тоа ноќе гарант е наркоманско дувло и тоа во близина на центарот. Реално е ништо посебно ко град, уопште не ми се свиѓа архитектурата и не очекував дека е толку брда и долини, али е во секој поглед подобар од Скопје. Поосветлен, почист центар, повеќе фонтани и дрвца од Шкуп, повеќе симпатични кафичи и ресторани за пијачка и лапачка. Театри на секој чекор.И што ќе кажеш генерално за Бгд? Ок е нели? Жив град.