Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Ја пратев девојкава на Јутјуб. Интересно девојче, ведро наснеано барем во видеата беше такво.

Жално е 21 година млада девојка.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Убаво рече Стеф. Виновни се родителите најмногу. Општеството било и ќе биде одвратно. Девојката ако не можела да трпи критика, требало да затвори социјалните мрежи и да си живее повлечен живот.
Идиоти сегде ќе има и во било која сфера ако си малку успешен, некој ќе ти вика Умри или фрли се од мост и ти ќе послушаш?!

Што се криви социјалните мрежи што девојката немала развиена свест и доволно разум да процени што е добро, а што не, да размисли дека постои живот надвор од инста и Јутјуб и да најде другарки/другари, дечко/девојка???

Не сум суров, ама родителите се криви тука најмногу што не и посветувале доволно внимание и не ја насочувале на прав пат. Не е само направи дете и пушти го само да се снаоѓа.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Девојката ако не можела да трпи критика, требало да затвори социјалните мрежи и да си живее повлечен живот.
Идиоти сегде ќе има и во било која сфера ако си малку успешен, некој ќе ти вика Умри или фрли се од мост и ти ќе послушаш?!
Така е, но ова траеше со години. Очигледно е дека девојката немаше со кого да зборува, а кога постојано слушаш сѐ најлошо за себе си и дека треба да се убиеш, почнеш и да веруваш во тоа. Психа е чудо.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Така е, но ова траеше со години. Очигледно е дека девојката немаше со кого да зборува, а кога постојано слушаш сѐ најлошо за себе си и дека треба да се убиеш, почнеш и да веруваш во тоа. Психа е чудо.
А зошто немала со кој да зборува? Кој е тука крив?
Значи дека од старт од дете немала со кој да зборува, родителиве биле "зафатени" и не и обрнувале внимание.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Значи дека од старт од дете немала со кој да зборува, родителиве биле "зафатени" и не и обрнувале внимание.
Mислам не сум сигурен и се разведени родителите. Она живееше со нејзината мајка. Неколку видеа има снимено со неа.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Па од кај јас да знам што немала со кого да зборува. Тоа е вина на забеганите родители.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
А што е тешко да разберат ? Да не збори на индиски случајно па не ја разбрале.
Ма пушти ги овие белградски сељаци. Глумат некакво лудило како да се од бакингемска палата, а не од Србистан.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
А на кој јазик зборуваат они?
Озбилно, што они не сфаќаат ?

Тоа е исто како да речеш од Ск не ги разбираат Струмица или Берово, ма немој.
Зашто мислам дека Београѓани живеат во ултра умислен свет?

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Зашто мислам дека Београѓани живеат во ултра умислен свет?
Па затоа што е и така. Вакви луѓе живеат во нивен универзум и надвор од тоа не разбираат и не сфаќаат ништо. За нив Србија се наоѓа во границите на Белград и тоа е сѐ, надвор од тоа не постои.

Beauty

Администратор
49,884
61,903
113
Многу е скап тој Белград, ја не знам што е ова, поскапо од Грција за Нова година дури. Будали.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Многу е скап тој Белград, ја не знам што е ова, поскапо од Грција за Нова година дури. Будали.
Па иди си во братска Грција и Бугарија. :406389:

Штефи, ова новинаркава да не ги трола ради погрешан акценат у Слагалици? :406389:

П.С. Врање за главен град на Србија, одма. Јесте ме разумели?

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Штефи, ова новинаркава да не ги трола ради погрешан акценат у Слагалици? :406389:
И мене така ми личи :hehe:

Врање за главен град на Србија, одма. Јесте ме разумели?
За главен град не знам, ама врањски дијалект да се прогласи за официјален во српски јазик!

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Здраво, дали има некој што малку повеќе се разбира по финансиите и законите кај нас.

Дали овој калкулатор е точен:

Кои се придонеси се плаќаат ако ангажираш лице на договор на дело?

Дали ако за 12.000мкд бруто, нето би било: 10.800мкд, т.е 11,1111% е данок на доход.?

Фала,