Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
За секоја содржина ќе си отвориш посебна тема каде што ќе ги поставуваш сниманите материјали.
Па може и така и така подфорумот се вика млтимедиа . За секоја серија емисија итн ќе си отворам тема што ќе ставам. Пример сум ја почнал велвет да ја ставам ќе отворам тема за велвет . Само софтерот да дозволи да може теми да се отвараат таму . Одмна ја мислев оваа идеа ама незнаев агицата како ќе реагира

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Пробно ја ставив ноќен менаџер серијата . Дани и сите вие кажете дали е добро

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Пробно ја ставив ноќен менаџер серијата . Дани и сите вие кажете дали е добро
Добро е, продужи даље

Иначе, ќе ги ставаш овие што одат на сител и канал 5, после полноќ по емитувањето или ќе собираш епизоди па по година дена?

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
По 10 видеа ставај во еден пост, за да нема проблем со load-от. Потоа следни 10 во нов пост итн....
Да да планирам по 10 видеа во еден пост да ставам бидејќи сакам да кликнете на видеото да почне и за на цел екран Full Screen само да клинете, а не да ви се отвара во нов прозорец. Долколку некое виде не работи знајте дека е избришано од страна на серверот. Доволно ќе биде да пишете во темата кај што не работи видеото и ќе биде заменето со нов линк од друг сервер

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Јас немам пристап, за жал.
Ни јас.

Убаво е да се направи дел на форумов со онлајн серии но тоа значи и многу работа. Цело време за тој што ќе ги става (во случајов Аслан) да внимава цело време да не му ги бришат од серверот каде ги става видеата. Друго многу видеа во една тема е лошо затоа што потешко додека ги вчита сите постови со видеа.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Ни јас.

Убаво е да се направи дел на форумов со онлајн серии но тоа значи и многу работа. Цело време за тој што ќе ги става (во случајов Аслан) да внимава цело време да не му ги бришат од серверот каде ги става видеата. Друго многу видеа во една тема е лошо затоа што потешко додека ги вчита сите постови со видеа.
Внимавам многу никој дури ни сопревод не се посветени како мене. И серверите да избришат видеа одма ќе се пријави дека некое видео не работи и аслан ќе го замени

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Значи Аслан е тата мата за видеа, а ?
Да затоа ги нема одма на интернет објавено новиве на интернет. Ова со снимањево е многу тешко. Нема да се уклучи ресивер да снима, или ќе се расипе усб стик па ќе се случи сниманото од усб да исчезне , па се дисконектирало усб во ресивер.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
И што правиш во тој случај? Пример ти се дешава некој проблем на сред снимање на оваа со месарницата. И?

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
И што правиш во тој случај? Пример ти се дешава некој проблем на сред снимање на оваа со месарницата. И?
Да репризи снимам па сечам спојувам, а ако нема реприза или сум снимал на исто усб цел ден и репризата да исчезне од усб е тогаш или ја преведувам или стои во компјутер и си цека ако некогаш реприза тоа е за титлована програма, а за синхронизована програма на македонски еве пример кога лисјата паѓаат ми фали епизоода ја симнувам од сопревод го вадам аудиото и го конвертирам со оргинално видео потоа ја спојувам со следната епизода од алфа. Така да пола без никакво лого испаѓа пола епизода епизода со логото од алфа

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Па ај со Тв Мен заедно да гледаме и вриштиме, ама јас во 9 ќе сум дома.
И зошто имаш црн аватар, кој умрел, побогу?
Ќе ја имате до 9 часот овде.
Дедо ми почина сабајле во 5 часот