Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113
Југотон се со Кроација Рекордс во Хрватска исто и мислам дека телевизиите се со нив CMC и Jugoton.

Еве имаат и во Србија продавница

Гледам на Facebook дека на Метрополис радио има и емисија Нова плоча во соработка со Југотон кој ја водат Иван Беќковиќ и Дејан Лилиќ.

Последен пат уредено:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113
Ги прашав на Facebook Jуготон за ова и ми пиша дека тоа со Авалон е сосема друго а овие Југотон ќе правеле онлајн продавница и во повеќе градови ќе имало партнери продавници кај што ќе се продаваат производите што ги продава Југотон.

Како и да е ни се потребни вакви продавници иако ЦД, ДВД одамна е изумрена работа со брзиов интернет ама ги има и такви што сакаат да си купуваат оригинални музички ЦД-а, ДВД изданија на концери.

Some Special

Добро-Познат Член
15,182
21,626
113
Таканаречениот портал на одвратното створење Саше Поликлинико, ФБ страна, негов личен ФБ профил; ниту ги следам, ниту планирам да ги следам. Меѓутоа вечерва, од друга ФБ страна дознав за дешавката помеѓу него и Гоце Михајлоски, па решив да споделам тука.

Пишува: Поликлинико
РЕПОРТ: КАКО ВЕЧЕРВА ЗА МАЛКУ ЌЕ ЗАВРШЕВ ВО ЗАТВОР ЗАТОА ШТО МЕ ПЛУКНА УРЕДНИК НА КАНАЛ 5 ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ
Вечерва околу 22 часот си одам јас, син ми и кучето така накај центарот на градот и поминавме кај терасата на кафулето Манда.

Имаше точаци мотори и решивме да скратиме и дирек преки терасата. На висока маса на ќошот заедно со двајца други кои не ги познав седеше уредникот на Канал 5, Гоце Михајловски кој ме забележа, ни се сретнаа погледите, и таман кога поминував покрај него слушнав плукање и почувствував влага по нозете.

Сфатив дека овој решил да ме исплука у сред град додека сум со моето дете и куче?!?! Леле која дрскост, ми се стемни, ми се споија жиците, но некако пак успеав да се воздржам да не се враќам да се расправам, не знам како ќе завршеше тоа и за двајцата, немаше да биде добро...

По пат му се јавив на претседателот на ЗНМ, напишав фб статус во кој ја изразив лутината од таа дрскост и провокација и се заканив дека ако некој пак така ме нападне ќе добие жестока реакција од мене пошто веќе ми е преку глава од вакви перверзии, го однесов синот во Кисела Вода и после се вратив во Беко да пријавам за случајот.

Еве го фб статусот кој после ќе се покаже како многу проблематичен:
Urednikot vo Kanal 5 Goce Mihajlovski me napadna dodeka bev so mojot maloleten sin i so moeto kuce. Me naceka nespremen i me napadna od zad grb so plukanje pred kaficot Manda. Ete toa e Kanal 5 televizija decki, teshki svinji! Slucajot go prijaviv vo ZNM i vo MVR. Ne znam do koga kje izdrzam so ovie provokacii na ovie kopilinja nekoj kje plati za se...

Одам во Беко и ми велат почекај. Слушам еден познат звук од собата за прием на странки, кога тоа Гоце Михајловски дошол пред мене?!?!

Слушам како му се жали на полицаецот дека во Канал 5 сите биле уплашени за својата безбедност, се плашеле дека ќе одам сите да ги убивам?!?! И бараа да одам во затвор?!?!

Полицаецот дури отиде да се советува со дежурен обвинител и чекав цел саат за да видат дали треба да идам во затвор?!?!

ЕЈ човече, плукнат, па уште и во затвор ќе одам затоа што сум се пожалил?!?!

Ок, си отиде Гоце, дојде ред на мене. Полицаецот ми вика, знам зошто си тука, он призна дека те плукнал, дури има и видео од плукањето?!?!

Како бе признал, епа тогаш кај е проблемот?!

Епа, ми вика полицаецот, он баш тогаш му дошло да плукне, и ти си се погодил баш тука, не е он крив ништо, ти лошо си го разбрал тоа како навреда?!?!

КАКО БЕ ШЕФЕ?!?!

А тоа што ти после си му се заканувал е блиску до кривично дело и ја сега морам да те предупредам друг пат да не му се закануваш иначе ќе одоговараш?!?!

Чекај бе господине полицаец, па тој плукна накај мене?! Тоа дозволено ли е?

Епа да, ми вика он, ситница е ова, проблем е ако станел да те пцуе и да те плука дирек во фаца, вака што малку накај тебе плукнал не е ништо страшно, ако сакаш можеш да го тужиш на граѓански суд како навреда.

Лелеее, си одам накај дома и си мислам како за малце ќе отидев у затвор затоа што бев исплукан во сред град и се дрзнав да се пожалам за тоа и да искажам револт?!?!

Требаше да се вратам и да му кажам, фала ти Гоце што ме плукна, да не треба и носот да си го избришеш од мојата блуза или уште нешто, повели, твој сум вечерва?!?!

Какви се бе овие закони, какво е ова лудило?!?!
"Требаше да се вратам и да му кажам, фала ти Гоце што ме плукна..."
Богами, ова би ти било паметно.

Последен пат уредено:

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Ако му е на овој. Го прочитав само последното затоа што да не испаднам Спенџарска, ама нејќам негативна енергија да се полнам :haha:А, поголема негативна енергија од политика не можеш да добиеш. И ај да намалиме со неа на форум :)

Beauty

Администратор
49,891
61,907
113
А, поголема негативна енергија од политика не можеш да добиеш. И ај да намалиме со неа на форум :)
Дозирана е, дозволена е. И што тука има политика?

Инаку погадно нешто од овој не постои. Каков Миленко, Јанко, овој води.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Па политички фаци се. Како и да е, не сакам да читам вакви работи. Малку поведри теми :)

hakuna_matata

Активен Член
840
77
28
Само да ви кажам дека гигантот во телевизиската продукција „Нетфликс“ ќе снима мини ТВ-серија во Македонија.

Серијата од осум епизоди е насловена „Во вечерта“, а најголем дел ќе се снима на Скопскиот аеродром. Снимањето ќе почне на почетокот на октомври.

Исто ќе се снима и филм каде Белгиско-Француски филм со една од омилените актерки на Алмодовар. :)

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Како што разбрав, само првата епизода ќе се снимала тука и ќе соработувале со „Сестри и брат Митевски“. :)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113
После изјавата на Заев во кој за Боки вика педер се извини на Твитер но си доби голем број секакви коментари.

Some Special

Добро-Познат Член
15,182
21,626
113
Пракса им е на сите функционери од Власта откако ќе направат/изјават некоја будалаштина, а јавноста на тоа остро ќе реагира, да се правдаат и да го извртуваат веќе направеното/кажаното во фазон "не, не беше така, туку вака".

Последен пат уредено:

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113
Колку и да се извинува сепак како премиер и пред се политичар не го личи таков збор да употребува.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,745
6,104
113

Сепак поради болки во нозете детето го прекинал пливачкиов маратон. Но секоја чест не е лесно да се испливаат 64 километри. Јас уште одма кога слушнав на вести си реков нема да издржи толку.

Последен пат уредено:

Blagojche

Добро-Познат Член
4,280
715
113
Што се случува со вебсајтот на АлиЕкспрес?! Имате ли и Вие проблем (доколку го користите), се јавува пробем: This site can't be reached ми дава кога одбирам некој продукт.

Some Special

Добро-Познат Член
15,182
21,626
113
Јас моментално немам проблем, а исто така и пред некој час кога пристапив немав никаков проблем.