Радио станици

Дали слушате радио ?

• Да

Гласови: 8 47.1%
  • Не

Гласови: 4 23.5%
  • Само во автомобил

Гласови: 6 35.3%

• Вкупно гласачи
    17

TVman

Добро-Познат Член
17,384
14,032
113
Во ресторан сериозни сте да ечи народно? Ај кафана да е, ама за ресторан баш ми е топ Naxi/Бубамара/Bravo хрватското.

Само што јас би втората и третата опција, Naxi често врти исти песни и е досадно веќе.

Steff

Добро-Познат Член
37,307
49,470
113
Во ресторан сериозни сте да ечи народно?
Па зависи какво народно и за каков ресторански амбиент

Ако е традиционален ресторан тогаш ми е за народно како Тома и компанија

Ако е модерен секако не

nina

Активен Член
191
132
43
Гледам во регистарот на АВМУ се појавила Радио Бубамара - Прилеп и Радио Бубамара - Штип, како локални радио станици. Изгледа не можат да добијат концесија на државно ниво па пробуваат на овој начин или ?

M@RKO

Добро-Познат Член
20,583
7,593
113
  • Автор на оваа тема
Гледам во регистарот на АВМУ се појавила Радио Бубамара - Прилеп и Радио Бубамара - Штип, како локални радио станици. Изгледа не можат да добијат концесија на државно ниво па пробуваат на овој начин или ?
И јас тоа го видов. Прашував дали имаат различна програма или се со иста како скопската Радио Бубамара ама не добив одговор.

Ранко Бубамара на Златна Бубамара го најавуваше ова и исто кажа дека од наредна година радиото ќе може да се слуша и низ цела држава.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,583
7,593
113
  • Автор на оваа тема
Најубава музика за секој од вас... :406389:
Искрено имаат добра музика за оние што сакаат забавна и од регионот и од Македонија. Особено и за оние луѓе растени во време Југославија пример татко ми, мајка ми.

Beauty

Администратор
53,181
67,560
113
Да, ама кажа Ранко на последното издание дека прво ќе почнат Прилеп и Штип во 2025, а од 2026 и во сите др градови.

Искрено имаат добра музика за оние што сакаат забавна и од регионот и од Македонија. Особено и за оние луѓе растени во време Југославија пример татко ми, мајка ми.
Ептен ретко пуштам, ама кога и да пуштам, впечатокот ми е дека порано, пред 10-15 години, имаа далеку подобра понуда на музика. Посебно таа екс ју музика им беше подобра.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,583
7,593
113
  • Автор на оваа тема
Да, ама кажа Ранко на последното издание дека прво ќе почнат Прилеп и Штип во 2025, а од 2026 и во сите др градови.

Ептен ретко пуштам, ама кога и да пуштам, впечатокот ми е дека порано, пред 10-15 години, имаа далеку подобра понуда на музика. Посебно таа екс ју музика им беше подобра.
Се менуваат времињата ништо не е исто. Порано медиуми како што се радијата, телевизиите и списанијата беа едни од главните информатори и забавувачи на народот. Сега интернетот си го направи своето, плус други попратни работи доведоа до ослабување на медиуми какви што се тие што ги пишав.

Beauty

Администратор
53,181
67,560
113
Тоа е точно и не го спорам, муабетот ми беше за програмската понуда на музика. Не гледам причина зошто порано би се пуштале подобри, позабавни, покомерцијални песни отколку сега на радиото.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,583
7,593
113
  • Автор на оваа тема
Тоа е точно и не го спорам, муабетот ми беше за програмската понуда на музика. Не гледам причина зошто порано би се пуштале подобри, позабавни, покомерцијални песни отколку сега на радиото.
Не знам точно на што се должи денес таа програмска понуда на музика што не е толку богата. И Златна Бубамара не е како некогаш толку интересна.

Дефинитивно денес се помалку се слуша радио како порано. Радио највеќе се слуша во кола кога се возиш.

Beauty

Администратор
53,181
67,560
113
Ок, те сфаќам за ова со радиото, телевизијава и све хахаха
Али рецимо ако Бубамара во 2004 пушташе буквално хитови од екс ју и мк, денес тоа што имам чуено е во главно, непознато, млако. А се однесува на истиот период екс ју на пример, тоа сакам да кажам.

Мислам дека се должи на промена на програмски уредници, нема што друго. А со тоа, луѓе кои немаат критериум, вкус, итн. Исто е и кај телевизиите, со промена на прогррамските уредници на Канал 5 и Алфа во 2007-2008, се смени програмската понуда на телевизиите. Исто и со радијата.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,583
7,593
113
  • Автор на оваа тема
Ок, те сфаќам за ова со радиото, телевизијава и све хахаха
Али рецимо ако Бубамара во 2004 пушташе буквално хитови од екс ју и мк, денес тоа што имам чуено е во главно, непознато, млако. А се однесува на истиот период екс ју на пример, тоа сакам да кажам.

Мислам дека се должи на промена на програмски уредници, нема што друго. А со тоа, луѓе кои немаат критериум, вкус, итн. Исто е и кај телевизиите, со промена на прогррамските уредници на Канал 5 и Алфа во 2007-2008, се смени програмската понуда на телевизиите. Исто и со радијата.
И јас се мислев ова да го пишам дека можеби е до уредниците.

Баш денес решив да пуштам Радио Бубамара и имаше и англиски песни.