Steff
Добро-Познат Член
- 37,307
- 49,470
- 113
Епа тогаш не ме чуди што газдите не пуштаат вакво нештоИма од Гоце Николовски, од Ефто Пупиновски, Блага Петреска и други
Епа тогаш не ме чуди што газдите не пуштаат вакво нештоИма од Гоце Николовски, од Ефто Пупиновски, Блага Петреска и други
Има и канал Боеми со српски фолк.Епа тогаш не ме чуди што газдите не пуштаат вакво нешто
А на тоа што се пуштаИма и канал Боеми со српски фолк.
Па српски од времињата Мирослав Илиќ, Тозовац, Тома Здравковиќ и некој постари кафански песни.А на тоа што се пушта
Ај ок тоаПа српски од времињата Мирослав Илиќ, Тозовац, Тома Здравковиќ и некој постари кафански песни.
А што фали и на македонското? Исто и тоа е убаво.Ај ок тоа
Тоа е страшноА што фали и на македонското? Исто и тоа е убаво.
Секако секој ќе си обере што сака од тие.
Па зависи какво народно и за каков ресторански амбиентВо ресторан сериозни сте да ечи народно?
И јас тоа го видов. Прашував дали имаат различна програма или се со иста како скопската Радио Бубамара ама не добив одговор.Гледам во регистарот на АВМУ се појавила Радио Бубамара - Прилеп и Радио Бубамара - Штип, како локални радио станици. Изгледа не можат да добијат концесија на државно ниво па пробуваат на овој начин или ?
Искрено имаат добра музика за оние што сакаат забавна и од регионот и од Македонија. Особено и за оние луѓе растени во време Југославија пример татко ми, мајка ми.Најубава музика за секој од вас...![]()
Да, ама кажа Ранко на последното издание дека прво ќе почнат Прилеп и Штип во 2025, а од 2026 и во сите др градови.Гледам во регистарот на АВМУ се појавила Радио Бубамара - Прилеп и Радио Бубамара - Штип, како локални радио станици. Изгледа не можат да добијат концесија на државно ниво па пробуваат на овој начин или ?
Ептен ретко пуштам, ама кога и да пуштам, впечатокот ми е дека порано, пред 10-15 години, имаа далеку подобра понуда на музика. Посебно таа екс ју музика им беше подобра.Искрено имаат добра музика за оние што сакаат забавна и од регионот и од Македонија. Особено и за оние луѓе растени во време Југославија пример татко ми, мајка ми.
Се менуваат времињата ништо не е исто. Порано медиуми како што се радијата, телевизиите и списанијата беа едни од главните информатори и забавувачи на народот. Сега интернетот си го направи своето, плус други попратни работи доведоа до ослабување на медиуми какви што се тие што ги пишав.Да, ама кажа Ранко на последното издание дека прво ќе почнат Прилеп и Штип во 2025, а од 2026 и во сите др градови.
Ептен ретко пуштам, ама кога и да пуштам, впечатокот ми е дека порано, пред 10-15 години, имаа далеку подобра понуда на музика. Посебно таа екс ју музика им беше подобра.
Не знам точно на што се должи денес таа програмска понуда на музика што не е толку богата. И Златна Бубамара не е како некогаш толку интересна.Тоа е точно и не го спорам, муабетот ми беше за програмската понуда на музика. Не гледам причина зошто порано би се пуштале подобри, позабавни, покомерцијални песни отколку сега на радиото.
И јас се мислев ова да го пишам дека можеби е до уредниците.Ок, те сфаќам за ова со радиото, телевизијава и све хахаха
Али рецимо ако Бубамара во 2004 пушташе буквално хитови од екс ју и мк, денес тоа што имам чуено е во главно, непознато, млако. А се однесува на истиот период екс ју на пример, тоа сакам да кажам.
Мислам дека се должи на промена на програмски уредници, нема што друго. А со тоа, луѓе кои немаат критериум, вкус, итн. Исто е и кај телевизиите, со промена на прогррамските уредници на Канал 5 и Алфа во 2007-2008, се смени програмската понуда на телевизиите. Исто и со радијата.