Радио станици

Дали слушате радио ?

• Да

Гласови: 8 47.1%
  • Не

Гласови: 4 23.5%
  • Само во автомобил

Гласови: 6 35.3%

• Вкупно гласачи
    17

PeterGriffin

Mодератор
2,376
2,668
113
Beogradska Radio 3 je odradila rebranding u Radio IN. Koncept i slogan su preuzeli od niskog IN Radija. Sa strane muzike su tokom leta presli na mix stranih i domacih hitova i potpuno prebacili na pop-folk i folk muziku. Vlasnik je Naxi Media Mix (Naxi Radio, Nostalgie, TOP FM)

Link za uživo slušanje

Steff

Добро-Познат Член
33,684
45,233
113
Beogradska Radio 3 je odradila rebranding u Radio IN. Koncept i slogan su preuzeli od niskog IN Radija. Sa strane muzike su tokom leta presli na mix stranih i domacih hitova i potpuno prebacili na pop-folk i folk muziku. Vlasnik je Naxi Media Mix (Naxi Radio, Nostalgie, TOP FM)

Link za uživo slušanje
Синоћ сам налетео на то, видим пише Радио 3 а у позадини наратор рече Радио ИН па ми је било втф.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,734
6,096
113
  • Автор на оваа тема
Од 26 август почна со работа интернет радио Antoris на кој се пуштаат балканска (српска, хрватска, македонска...) и странска музика.

Во петок ќе има преслушување на новиот албум на Бајага.

Марко Шипка е таму во радиото :)

Аntoris е некоја фирма агенција за вработување па во склоп на таа фирма е отворено радио и портал.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,734
6,096
113
  • Автор на оваа тема
Знаев дека ќе има некој малку вакви коментари кога е во прашање Марко Шипка. Музиката на радиото е супер барем мој вкус на музика неколку години што слушам повеќе. Се надевам некогаш во иднина ќе прерасне во национално радио кое ќе може да се слуша FM во цела држава.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,734
6,096
113
  • Автор на оваа тема
Имам нов телефон и после премногу време решавам ќе пуштам FM радио и налетав на едно радио Jon радио.

На нивната Фејсбук страна сите постови на албански а слушнав еден куп македонски песни од кој некој шлагери и дури хороскоп на македонски слушнав. Се емитува скоро низ цела држава

Обично кај нас во државава ретко радио да има мешана програма. Ајде телевизии такви имаме ама радио прв пат слушам. Знае некој кој е газда на ова радио?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ова е специфично радио. :)
А да прашам, бугарска музика, има ли? ;)

Истражете малце, има доста интересни теми околу радиово и сета таа фама. Мислам дека со прашањата наметнав доволно. 8-)

M@RKO

Добро-Познат Член
18,734
6,096
113
  • Автор на оваа тема
Кај им се наоѓа студиово на Канал 77? Претпоставувам во Скопје. Ми личи доста како она од ТВ Нова само доста пати помалечко.

Едно време сакаа да отворат и телевизија.
Што беше тогаш причината зошто не воопштоне се случи тоа знае некој?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,734
6,096
113
  • Автор на оваа тема
Знам дека имаат радио студиа и во Скопје и Штип. Штип им е она од каде што и почнале со работа.

Мислев да не се припремаат за почеток на телевизија штом почнале во толку средено студио. Сум ја запеиметил оваа емисија на некој локални телевизии поточно во Тетово на Kiss&Mенада.

Delux

Добро-Познат Член
688
850
93
Сум ја запеиметил оваа емисија на некој локални телевизии поточно во Тетово на Kiss&Mенада.
Оваа емисија оди на околу 10 локални телевизии низ Македонија (и на секоја телевизија е различен термин). Да, прво студиото беше петта класа, сега е малку посредено, а до кај се со нивна ТВ, незнам.