Радио станици

Дали слушате радио ?

• Да

Гласови: 8 47.1%
  • Не

Гласови: 4 23.5%
  • Само во автомобил

Гласови: 6 35.3%

• Вкупно гласачи
    17

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Лелее! овие Канал 77 организирале Ајваријада во студио. Си пробуваат ајвари :hehe:

Delux

Добро-Познат Член
796
1,039
93
Канал 77 е закон. Ова е трета година по ред мислам за Ајваријада.
Јас со години наназад им ја слушам утринската, бар 2-3 денови од неделата, додека работам.
Постојано имаат интеракција со слушателите, се некои награди даваат. Еднаш добив 30 дена Глеј претплата.

Delux

Добро-Познат Член
796
1,039
93
За во Скопје не знам како се слуша, ама во Истокот е главна станица мислам. Секаде се слуша.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Ранко Бубамара гледам регистрирал фрекфенции и во Прилеп и Штип. Некој знае истата радио програма е или е посебно за тие градови.

Кога беше Златна Бубамара најави дека од следна година ќе може да се слуша во цела Македонија.

Бубамара не е лошо радио, од она што сум го слушал онлајн најмногу имаат музика регионот изведувачи од ex yu држави.

Beauty

Администратор
52,809
66,907
113
Бубамара можда беше ок радио пред 20 години, сега со задоволство го избегнувам.
Ако е за мк музика, мн боље варијанта имаш на едно две други радија.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Бубамара можда беше ок радио пред 20 години, сега со задоволство го избегнувам.
Ако е за мк музика, мн боље варијанта имаш на едно две други радија.
Радио станиците во Македонија не се толку актуелни затоа што радио веќе се слуша само додека се возиме низ град со кола и тоа трае пола час, два часа ако заглавиш во гужва со колата.
Можеби и затоа и програмски не се толку како некогаш актуелни.

Мене ми е мило дека едно скопско радио ќе е достапно и во другите градови. За оние надвор од Скопје кога сакаат да се одморат од слушање странска музика а сакаат и музика поп рок од регионот ex Yu, по нешто музика македонска не е лоша замена за Канал 77, Антена 5, Метрополис или Македонско радио 2.

Beauty

Администратор
52,809
66,907
113
345435 345435 345435

Бубамара не е никаква замена, мислам дека локалните радија се милион пати подобри.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
345435 345435 345435

Бубамара не е никаква замена, мислам дека локалните радија се милион пати подобри.
Да ама за помали градови каде нема голем избор замена би било сосема добро кога ќе ти здосади Aнтена 5, Метрополи, Канал 77, Македонско радио 2 во кола да слушаш особено за оние кој сакаат и музика (ex YU) од регионот.

• Божее
Реакции: ILE

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Ма, само локални радија, тхе бест. :406389:
Претежно слушам радио на интернет. Имам една апликација со македонски радио станици на мобилен.

Како помал бев премногу љубител на радио, на касета снимав песни од радио а мојте ми купуваа касети. Жива радост беше кога ќе снимев песна од почеток до крај без да начекам да нема водител сред песна што ќе каже нешто.

Beauty

Администратор
52,809
66,907
113
Да ама за помали градови каде нема голем избор замена би било сосема добро кога ќе ти здосади Aнтена 5, Метрополи, Канал 77, Македонско радио 2 во кола да слушаш особено за оние кој сакаат и музика (ex YU) од регионот.
Ма во Ск нема никаков избор на радио станици па и ти, каде пуштаат мк и регионална музика, порано имаше многу, сега мислам не, едно две и тоа безвезе песни.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Една од подобрите направени онлајн радио канали кој сум ги слушнал. Има посебно за македонски хитови, посебно за македонски класика хитови, за детски песни, екс ју, балкан микс, dance, jazz и други.

Најмногу си слушам македонски хитови.

Delux

Добро-Познат Член
796
1,039
93
Канал 77 имаат web плеер на нивната web страна и имаат интернет радио како МК станица, ако сакаш да слушаш македонско 24 / 7.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Канал 77 имаат web плеер на нивната web страна и имаат интернет радио како МК станица, ако сакаш да слушаш македонско 24 / 7.

Овие радио станици што имаат вакви онлајн канали е супер а не знам зошто повеќето локали (ресторани, кафиќи) на македонски газди најчесто пуштаат од тие на Naxi радио каналите при имајќи наши особено за ресторани има на Бубамара со македонска фолк музика.

M@RKO

Добро-Познат Член
20,307
7,379
113
  • Автор на оваа тема
Благица Сузе хитови има ли на тоа Бубамара чудо?
Има од Гоце Николовски, од Ефто Пупиновски, Блага Петреска и други само што го зафркнаа сајтот нешто барем мене на мобилен нешто не ми го отвара како што треба. Каналот се вика Мак фолк бисери.

Имаше едно време и мобилна апликација но сега веќе ја тргнаа.