Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Да, да, во недела сме таму, три другарки и баба ми, и така нема во недела Аманет, цела вечер ќе се седи. Нема да има потреба заради старата, да заминуваме порано затоа што на сред протести е ужасно некој на уво да ти збори Ајде да си одиме, ќе почне.

Кога ќе ја снема СДС од власт, отиде и Северна. Ќе се користи само за надвор, исто како што беше со Фиром, а тука сите ќе зборуваат Македонија, сите ќе се претставуваат дека доаѓаат од Македонија. Народот не го прифати тоа име затоа што на сила му е трубено секој ден Северна, па Северна.
Народот ја мрази Северна и народот ја мрази политиката на Бугарија. Северна ќе остане само на папир, а аспирациите на Бугарија дури ни на папир.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Фашизмот ја разбуди АСНОМска Македонија... :)
И ме радува што многу млади доаѓаат катадневно на протестите... Ме радува новата генерација за чувство на македонизам!

Македонецот треба да има само една религија, а тоа да е Македонија! Без разлика на леви, десни или центар, без разлика православни, католици, муслимани... Без разлика на сите разлики што ги има, мора да е само едно што ги обединува: македонското знаме (и националното и државното), македонскиот јазик, македонските традиции и македонската историја!

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
А со тие што не се свесни за тоа, што се изгубени - не дека немаат чувство, туку едноставно се плашат да излезат, чудно им е, што ќе речат другите итн.
Како тие да се поттикнат?

Или да не се замараме во животот со сиротињи и исфустрирани луѓе што не може ни самите да се пронајдат? :406389: :406389: :406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Разбирам зошто не излегуваат, исто како и за време на претходната власт, така и сегашната врши притисоци за вработените во јавната администрација и во приватни компании во кои имаат пипци...
Но факт е дека огромен број и од државниот и од приватниот сектор почнаа да излегуваат...

Реков, на народот му е прекипено (неќам да се изразам вулгарно со друг термин) и не му е гајле што ќе биде на работа повеќе, затоа почнуваат да излегуваат...

Да скратам: штом скопјани решиле да искочат (а не да се доведуваат граѓани од другите градови и села), тогаш е опасно и оваа власт се тркала по улиците... Дополнително, и десната (ВМРО-ДПМНЕ) и левата (Левица) страна од организацијата се обединија! Врвот е што и актуелни и поранешни високи функционери на СДС излегуваат рамо до рамо со останатиот чесен македонски народ. Тоа јасно упатува порака до Ганс'ен'роусес на Илинденска бр.2 а тоа е дека недели или месеци се во прашање кога ќе им бидат скратени корењата во фотељите... А ако направат глупости, убеден сум декак на народот ќе му пукне филм и ќе почне да го развива филмот со тоа што 27 Април нема да е ни приближно до тоа што ќе ги снајде „политичарите“ бидејќи тие во Владата се де факто душмани.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Ако ми треба лекар за овој, онда стварно признавам дека сум болесна :smeenje:

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Лелеее
Гледам навалиле Бугари да коментираат на ФБ на Сител.
Канал 5 ги блокираше адресите од таа земја како што памтам. Но гледам сега кај Сител се пренасочиле, под итно треба да се блокираат.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Апасиев е за премиер бре!
АПАСИЕВ !!!!!!! Бетер од Путин, Ердоган и Вучиќ би бил, ама би ги средил предавниците во секунда.

• Ми се допаѓа
Реакции: nina

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Апасиев е за премиер бре!
АПАСИЕВ !!!!!!! Бетер од Путин, Ердоган и Вучиќ би бил, ама би ги средил предавниците во секунда.
Добар е Апасиев, јак е на збор, знае да врати ако не му е нешто погодено.

Јас сум да се испотепаат политичариве меѓусебно крвнички. Подобро они него луѓе на улица да се испотепа со полиција.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Тешко и на Србија и се пишува со вакви земји

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Тешко и на Србија и се пишува со вакви земји
Србите повеќе од 20 (ДВАЕСЕТ) години одбиваат да се одречат од сопствениот национален суверенитет и територијален интегритет, не верувам дека боцкањата од Хрватите би ги заболиле нешто многу, не се како нивниот јужен сосед кој се однесува како да му направиле лоботомија на 8 септември 1991, а не како да стекнал независност на тој ден.

Да се забрани српски претседател да им оддаде почит на жртвите на усташкиот концентрационен логор и логор на смртта Јасеновац е буквално исто како да му се забрани на израелскиот претседател или премиер да им оддаде почит на жртвите на Аушвиц, Мајданек, Собибор, Треблинка и бројни други нацистички фабрики на смртта.

За тие кои не сте доволно упатени во Холокаустот и злосторничката историја на Јасеновац, повелете отворете книга по историја - додека сеуште не почнале да ја бришат историјата.

Хрватите со ваквата постапка си нанесуваат директна штета единствено и исклучиво на самите себеси, Србите немаат од што да се срамат или за што да се извинуваат.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Па секако , се согласувам. Но замисли они да им прават проблем за ЕУ за ова како оние десно на нас ?

Иначе видовте? Историјата влагала во преговарачка рамка. Е**** стоките лажливи што мафтаа месец дена и што предадоа све живо и диво. За плачење е.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
не верувам дека боцкањата од Хрватите би ги заболиле нешто многу
Мхм да, следни 10 дена ќе се урла и ќе се треска од земја на сите про Вучиќ ментални телевизии како сирот Вучиќ не можел да оди на промотивна турнеја во Јасеновац, а Тадиќ можел.

Хрватската влада е ретардирана, ама да не се лажеме дека Вучиќ таму оди со целта да даде почит на јасеновачките жртви, тоа е мршојад.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Мхм да, следни 10 дена ќе се урла и ќе се треска од земја на сите про Вучиќ ментални телевизии како сирот Вучиќ не можел да оди на промотивна турнеја во Јасеновац, а Тадиќ можел.

Хрватската влада е ретардирана, ама да не се лажеме дека Вучиќ таму оди со целта да даде почит на јасеновачките жртви, тоа е мршојад.
Слободно можеш да го кажеш истото за секој политичар, на секого му е лесно да се кити со туѓи перја кога сопственикот на тие туѓи перја не е повеќе меѓу живите.

Еве ти ги татарите како пример, не можат да се соочат со живите Македонци, па затоа си ги припишуваат мртвите Македонци за свои сонародници.

Но тоа не го менува фактот дека срамот за ваквиот настан им следува на Хрватите, а револтот на Србите е целосно оправдан, без разлика кој е на власт во Србија.