Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ако не се смени нешто, ако нема поголема организираност и сплотеност, џабе. Не зборам секако за насилие, во никој случај, ама да се дејствува врз свеста на Македонецот. Од една страна ги имаме СДС чија пропаганда е пуштена на најјако преку медиуми и соопштенија, од друга страна ни се фејсбук поттикнувачи како Апасиев, Јоци, Тасевски, Божидар итн. Каде е тука ВМРО како најголема политичка партија?
Излегле сиротите мислиш на погреб се. Абе дај изјави да се поттикне македонизмот, дај малце подинамично, а не они не се согласувале, ете ќе протестирале и толку. Пропагандата на Шарената револуција беше многу појјака и организирана, за жал.
Не дека ги бранам дпмне, али си кажаа неколку пати дека не поддржуваат, кажаа дека ако помине, нема да применуваат, повикаа на излезеност, движат по улиците, понудија и конструктивни решенија...За разлика од тоа, Левица е поекстремистичка (мхм, радикална десница малтене)...
Но ја на ова гледам како спој на левото и десното крило на Организацијата хаха бидејќи одамна немало вакво сплотување помеѓу македонскиот народ. Дури и од СДС има учесници.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Не знам, мене ми изгледа дека ВМРО ќе прифати кај да е. Чим спомнуваат работни групи, тоа значи компромис и прифаќање.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Бугарите постојано убедуваат дека ова во Скопје е по нарачка од Белград, аман бре луѓе, аман :haha:

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Те молам да не ги ставаш во ист кош. Тука Вучич и Србија се на пиедесталот и не го мислам само јас тоа, туку веројатно 90 посто од Мк.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Естрсмботика се запозна со еден новинар од Прва, заедно сме на протест, урламммм :smeenje: :smeenje: :smeenje: :smeenje:

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Прва српска, Србин еден интересен, му викам Сад ми реци која је ова земја ?
И он Македонија.
Бравоо а таа на исток каква је земја ?
И он се смее, му викам Татарска. Хахаххаха

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Прва српска, Србин еден интересен, му викам Сад ми реци која је ова земја ?
И он Македонија.
Бравоо а таа на исток каква је земја ?
И он се смее, му викам Татарска. Хахаххаха
Престани маааа хахахаххахааххаха

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Барај уклучувањеее одма у живо , атентат на Мицковски алооо
Вика Не могу, није то тако

Ај замина аман, не било тоа така :off:

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Заминавме, баба ми дома, ја накај дома, имаше хаос кај Мавровка, викаат дека ќе се пукало во Мицковски

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Ама кој замина, кој вели није то тако, ништо не сфаќам.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Јас и баба ми си отидовме, малку седиме, Аманет требало да се фати, затоа заминуваме околу 8 ипол.

Ма тој новинарот, нешто се заебававме прво, ама кога избувна скандал кај Чаир, тогаш он снимаше нешто, и му викам Барај уклучување во живо, и вика Не, није то тако хахаха

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Ова што се создаде последниве две години и што сега ескалира никогаш нема да се реши. Мислам дека поголема омраза на Македонците кон Бугарите немало и нема да има, очигледно Украинците нешто слично чувствуваат кон Русите и тоа е.

Немо бевме сведоци на глупоштини што се случуваа и сега зовре народот. На што личеше тоа понижување со отворање на клуб во Битола, па уште вештерката и вика на новинарката Немој да се правиш дека не ти е познат јазиков наш.

А мори, мрш таму. Ај сега да ве видам дојдете тука па шетајте се така. Но не сте вие криви, нашиве се криви што ви дозволуваа се'. Срамни политичари, остај бре преговори и чао пријатно.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Злато мое убаво, поддршка имаш и ќе имаш за век и векова

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Случувањата изминатите 5 години, со посебен акцент на изминатите 2 години, јасно упатуваат во насока кон која ќе нема назад, а тоа е екстремно чистење во земјава за некоја година.
Не сакам да палшам народ ниту пак да бидам песимистички настроен, но длабоко сум убеден дека македонецот конечно се има разбудено и му е прекипено и ќе направи таква граѓанска чистка со сите етнички малцинства, вклучително и со новиот вид: северџани и ќе упати јасна порака дека нема да може да се игра никој...
Ако во минатото не сме добиле држава со војна, верувам дека ќе дојде до таква граѓанска војна во која ќе издигнеме држава на нови темели, а воедно со тоа и ќе се реафирмира борбениот карактер на македонецот во смисла етнос, нешто како што се случува во моментов во Украина.

Фактот што со денови излегуваат масовни реки на народ, а особено што македонците им се пуштија и не им се плашеа на некрстени качаци, јасно говори за дискурсот во кој ќе се движи во следните неколку години македонскиот народ, а тоа е ставање крај на збеснатите што ги сметам за (за)грозен вид. :)

И затоа, ќе ве повикам сите да излезете и масовно да ги поддржите овие историски мигови на бунт кој македонскиот народ го кажува на неоврховистичките и воедно фашистички намери на татарите, а секако со поддршка од страна на европската блудница, но и на други центри на моќ што се и од истокот но и од западот.