Секако, повеќето што работат недела, си имаат слободен ден претходно во седмицатаНе може бе другари да сте од една страна неолиберални капиталисти, а од друга страна да ми пропагирате левичарски социјализам...
Ако сакате да зимате пари, ќе си работите и недела.
На крај на краиштата, платено си е таа дневна и луѓе и се тепаат да работат за празници и викенди поради сиромаштијата.
Не може бре маркет да не ми работи во недела, кога можеби само тој ми е единствен ден да одам да пазарам ко човек...
Свашта, овој у недостаток на идеи и хаос што му следува (толку иам да кажам само), ќе се упикува кај не треба на сите...
Моето слободно време малтене и да го нема.Секако, повеќето што работат недела, си имаат слободен ден претходно во седмицата
Си треба да си работат продавниците и во недела, некои се слободни само недела и ќе одат во продавница да си испазаруваат
Па и јас работев нешто помалку од година дена за иста дневница по 6 дена неделно, секоја втора недела. Некогаш прва, некогаш втора смена. И да се разбереме, не за милионски бројки, далеку од тоа.Работете во недела за иста дневница па тогаш зборувајте!
Еве така работам, па сепак сум против тоаРаботете во недела за иста дневница па тогаш зборувајте! Океј? Работам во маркет и не е исто слободен ден да имаш во вторник, среда или четврток и слободен ден да имаш во недела кога цело друштво ти е слободно, пример.
За време на карантинот за викенд, се покажа дека СЕКОЈ можи да се снабди со намирници за два дена, секој! Така да, ќутете си.
Некои се обидуваат да работат за викенд бидејќи преку недела учат, одат на факултетЕте кај нас, во недела нема тазе леб. Сите си набавуваат во сабота па еве живи сме.
Јас бев пред некоја година Германија, па ниту еден маркет не работеше во недела.
А, ти anonimen, и таквите ко тебе, слободно работете си во недела. И од таквите ко вас, вака ќе си е.
Епа тоа е лошото. Тоа е мојата главна забелешка - вината е во македонските работодавци, веројатно и секаде што искористуваат труд. Мизерни. Мизернииии!!!Тоа е друго. Ама три години да работиш секој божји ден и да не ти е доплатено тоа, има да скокаш од радост на ваква вест. Оти три години не знам што е Илинден, што е 11 октомври, што е Велики петок итн, итн...