Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Фала, да си дочекаш и ти еден куп внучиња и внуки.

Честито, живо и здраво да е.
Фала брат ми, да си дочекаш и ти еден куп.

Нека е жива и здрава, да расте со родители. :ehh:
Фала ти, да си дочекаш и ти такви радостии.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Скопјани, остана некој во метрополата?

Не сум скопјанец, ама заглавив во Скопје. :cekam:

А скопјаните фатија магла. :978884:

Наместо Ендер, пуштија нова еп на Женурија.

Денес во коментари кај Венко имаше барање до Министерот да се давале Тажна и Истанбулска по 2 епизоди ради карантинот. Веројатно не послушале лудаци кои пишуваат кај Венко :okokoren:
Па сега е третата сезона
Има плачки, умирачки и тажачки

Ги молам форумџии кои гледаат тие натажени и херојски Суреји да се однесуваат озбилно и да не бараат нешто такво :pie kafe:
:smeenje::smeenje::smeenje::smeenje:
Изгледа тоа се феминките

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Аууу, честито Јефто. Да е жива и здрава.

Во однос на твојот пост, Мицкоски се изглупира крајно со тој потег. Срамота невидена. Македонски менталитет, морал он во кафана да оди и тоа со стандардниот механизам, преку врски :off:

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Јас се чудам сега што фајде ќе има овој полициски час? Скопје, моменталното жариште на корона, се раштрка низ цела МК. Исходот ќе биде фатален. Нови случаи ќе има во еден чист Охрид, во една чиста Битола, итн итн. Зошто ова? Зошто?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Да е живо и здраво детенцето :)
Фала ти, да си дочекаш.

Честито @JeftoMKD ,да е живо и здраво
Фала, да си дочекаш и ти ^_^

Да е здрава и жива внуката, Јефто. :D
Фала ти брат, да си дочекаш и ти на своја глава.

По бе, ја сум у мој Републик е Чаирит ахахах. Да не се фалам, ама преку паркинг свадба правеа, така што...

Аууу, честито Јефто. Да е жива и здрава.

Во однос на твојот пост, Мицкоски се изглупира крајно со тој потег. Срамота невидена. Македонски менталитет, морал он во кафана да оди и тоа со стандардниот механизам, преку врски :off:
Фала шефице, да си дочекаш на своја глава и ти внучиња и внуки.

А за Мицко, ќотек за да му дојде памет... Знае дека е слушан, знае дека е следен, но тоа е... Ај да не куцам премногу, оти весел сум, да не откријам нешто што не треба хаха.

Јас се чудам сега што фајде ќе има овој полициски час? Скопје, моменталното жариште на корона, се раштрка низ цела МК. Исходот ќе биде фатален. Нови случаи ќе има во еден чист Охрид, во една чиста Битола, итн итн. Зошто ова? Зошто?
Не се секирај, башка тоа што од СК ќе се пресели вирусот насекаде, ќе имаме и со други настани, како задушница на пример, наместо за викендов, еќ се појде некој следен... Контра ефект се праи... Да не се сфатиме дека сум против празници и слично, но сум за тоа да се прилагоди кон сегашната ситуација кога Ватикан и овие муслиманските земји се придржуваат, треба и нашиве... Но океј, МПЦ-ОА е со право револтирана поради ИВЗ...

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Какво прилагодување па и ти :smeenje:
Во оваа земја во последнава недела се направија сите можни глупости, политичко дневни. Од шеф на опозиција скандалозно во кафана, до енормен раст на заболени и починати, до непромислен карантин и ред други мерки, до Заев и неговите избори, до револт кај народот на социјалните мрежи, до маркети и пазари полни како никогаш дотогаш до .... последно, но и најважно - главна специјална јавна обвинителка се соблака гола во државна институција.

Треба ли нешто повеќе за оваа земја? :neznam::406389:
Банда без команда. Хаос од власт, хаос од народ.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Да, да, знам... Треба да се поредат и да се бира дал да се фрлаат од Аце на плоштад или у Вардар... Ама сум бил радикал хаха.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Имаше по мреживе идеја за Граѓански карантин за избориве. Јас сум за, иако не знам колку е паметно и да се гласа (поради вирусот) и да не се гласа (поради можни злоупотреби). :406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Имаше по мреживе идеја за Граѓански карантин за избориве. Јас сум за, иако не знам колку е паметно и да се гласа (поради вирусот) и да не се гласа (поради можни злоупотреби). :406389:
Види, јас како политиколог никогаш нема да се сложам да не се искочи да се гласа на избори.
Од бојкотирање, единствено бојкотирав референдумот и се гордеам дека како еден од најистакнатите успеав во битката... Се гордеам со тоа што дента бев по сите параментри прв на мрежите и дека го бутнав референдумот на црпнатите...

Но тоа е едно, изборите се друго, бидејќи се раководам по Аристотеловата која вели дека човекот е зоон политикон, а тој што не се занимава со политика е или животно или божество. Дополнително од стручна гледна точка, дополнително изборите ги гледам најсветол ден кога неговото височество - гласачот одлучува кој ќе работи во негово име...
Заговорник сум за воведување на задолжително гласање, по примерот на многу европски земји, а најдобар пример е и јужниот сосед. Личноста што не би гласала, би изгубила одредени права одреден период, или пак би платила пенали кон државата поради трошок за изработка на ливче за да гласа...

Да не зборам што овие избори би биле одлучувачки, дали ќе се враќаме кон подобро или ќе отидеме скрос јабана ако црпнативе добијат уште еден мандат... Одма да речам дека и со ДПМНЕ не е најсветло, но од двете зла, го бирам помалото, бидејќи знам дека колку толку економијата може да се опраи...
За враќање на името и слично, да не се лажеме, тоа малце потешко.

И да, причекајте за некоја година ил деценија, па ако дојдам на чело на партија, Хитлер и Мусолини би станале да ми честитаат како ќе прочистам земјава... Само поентата ми е да ми дадевте бре некој глас, два, десет... Ахахахах.

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Нека намали коронава, па има време и за избори, и за дискусии, и за малтретирање со валкани кампањи и тие веќе досадни бомби.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
И да, причекајте за некоја година ил деценија, па ако дојдам на чело на партија, Хитлер и Мусолини би станале да ми честитаат како ќе прочистам земјава... Само поентата ми е да ми дадевте бре некој глас, два, десет... Ахахахах.
Кога ќе дојде до тоа, со две раце би те гласал, иако генерално ги мразам сите партии. :406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Нека намали коронава, па има време и за избори, и за дискусии, и за малтретирање со валкани кампањи и тие веќе досадни бомби.
Ма требаше еден да рока вчера или завчера бомби, ама коа не слушаат, што да правам...
Исти ко Грујо се, им даваш готов материјал, само да го објават, они јок, неќат...
Мицко па друга приказна, мафташе со документи што немаше врска, а тие документи што ги имаше, не требаше тогаш да ги објавува... Па после хаос, па средувај изметот после него...

Кога ќе дојде до тоа, со две раце би те гласал, иако генерално ги мразам сите партии. :406389:
Ако донесеш гласови, има и министер да те праам па и ти па хахаха.