Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,620
6,826
113
Признание изнудено преку присила нема никаква правна тежина во судница,
Добро аман више знаеме дека ти си најпаметен.

Сепак според мене заслужуваат луѓе кој убиле и учествувале во убиство на невино девојче/дете да им се врати најлошо. Особено мило ми е Палчо што си го добил она што заслужува.

Beauty

Администратор
51,579
64,795
113
Ма тоа ок али под присила како може да е издржано?
Па сеа таткото ако идпадне невин, има да ги тужи за све ова и да им лапне пари односно наши пари

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
Добро аман више знаеме дека ти си најпаметен.

Сепак според мене заслужуваат луѓе кој убиле и учествувале во убиство на невино девојче/дете да им се врати најлошо. Особено мило ми е Палчо што си го добил она што заслужува.
Не сум најпаметен дете, но сум доволно паметен за да ти ставам до знаење дека треба да се оддалечиш од компјутерот, мобилниот телефон, телевизорот, Интернетот и општо секаква електроника, и да си најдеш некакво хоби, односно било каква занимација која ќе ти помогне да си го сочуваш тоа што сеуште не ти е изгорено од мозокот.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,620
6,826
113
Добар закон.Барем ќе се знаат сега редовните цени од сите маркети да не мора повеќето народ да шета по маркети за да гледа понуда и цени. Од дома ќе види и ќе знае во кој маркет да отиде.

Some Special

Добро-Познат Член
15,471
22,149
113
Касами: Тој што ќе се оддели од групата ќе го јаде волкот. :haha:

Таравари вечерва: АА ќе оди со свои листи за советници на локалните избори

Вмровските портали после оваа одлука:
https://vecer.mk/makedonija/698239b7-885e-4c1f-9ef7-ac5b7089416b-1

Не чинит работава.

Beauty

Администратор
51,579
64,795
113
Добро, што се деси овие 10 месеци додека се на власт?
Ја имам впечаток дека НИШТО.
Некои глупости читам за посети во Сад, Дубаи итн што тотално не не занимаат нас обичните луѓе.

Ја чак мислев ќе се дешава нешто, здравство ако ништо друго ќе се оправи, тоа исто, да не даде човек да тргне по тие руинираните болници или да чека ред само, само тоа ми е најголем страв и за себе па и за сите луѓе.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
Добро, што се деси овие 10 месеци додека се на власт?
Ја имам впечаток дека НИШТО.
Некои глупости читам за посети во Сад, Дубаи итн што тотално не не занимаат нас обичните луѓе.

Ја чак мислев ќе се дешава нешто, здравство ако ништо друго ќе се оправи, тоа исто, да не даде човек да тргне по тие руинираните болници или да чека ред само, само тоа ми е најголем страв и за себе па и за сите луѓе.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,620
6,826
113
Предлагам еден мол во Скопје да го пренаменат како затвор. Нема веќе места по затвориве.

Beauty

Администратор
51,579
64,795
113
Засега сум на два ума за локални
- да не гласам повеќе
- Левица како преостанат избор

:406389:
Ама реално - ова е веќе толку апатично и јадно што ништо нормално не се дешава во земјава.

• Ми се допаѓа
Реакции: nina

Dexter26

Добро-Познат Член
4,122
446
83
Засега сум на два ума за локални
- да не гласам повеќе
- Левица како преостанат избор

:406389:
Ама реално - ова е веќе толку апатично и јадно што ништо нормално не се дешава во земјава.
За другиве баш и не ми е гајле, тепаат досада на секакви глупости на форумов, но за тебе знам дека ти легнува на душа како твојата битолска миленичка - ако утре раѓа ти ќе и` бидеш бабица, нели. :406389:

Мој совет ти е да не се замараш додека не дојде денот кога ќе се одржат изборите, кога ќе дојде денот оди да гласаш и или гласај за некоја од понудените опции на гласачкото ливче или додај го Чак Норис и гласај за него, или па напиши "Бел ден да не видат душманите и предавниците на македонскиот народ" на гласачкото ливче.

И продолжи си со животот.

За жал ако не се занимаваш со политика, политиката ќе се занимава со тебе.

Одбиваме да веруваме во ова додека не се случи некој ужас како Нови Сад на 1 ноември 2024 или Кочани на 16 март 2025, за да откриеме дека колку повеќе се тешиме дека "сите се исти", во пракса ние гласачите сме тие кои сме сите исти, бидејќи или молчиме, а молчењето значи одобрување, или гласаме за докажани идиоти, злосторници и велепредавници.

Beauty

Администратор
51,579
64,795
113
Па во нас е вината очигледно, станавме индиферентни кон се, слепи при очи, глупи при памет. Но уморни сме од глупости, преуморни. Тоа е. Затоа е и нормално дека немаме веќе сила за било што, па одлучуваме - подобро да сме себични и за себе да гледаме. Затоа што крај нема на оваа некадарност, полуписменост и/или неукост што не владее 35 години.