Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,785
6,982
113
Ај Марко
Па ти ја пратиш Тара од Хајп ТВ ако е за тоа хахах

И ја не го пратам иначе долго време, што е со статусов глуп? :406389:

Мене искрено второстепени ми се сите овие вмровски скандали споредено со тоа колку се неспособни, а неочекувано за мене. Неспособни до бола! Напорни плус.
Не ја пратам јас Тара освен што ми се појавува таа Hype MK одвреме на време некое видео рилс на Инстаграм.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
6,173
9,878
113
Овие па бараат повлекување на кандидатурата една година после изборите? :haha:

Beauty

Администратор
51,993
65,508
113
Мора јако најјако досега народот на локални да направи бум!
Дали неизлагање масовно дали масовно за Левица, не знам ама МОРА нешто да се направи!

nina

Активен Член
189
132
43
Мора јако најјако досега народот на локални да направи бум!
Дали неизлагање масовно дали масовно за Левица, не знам ама МОРА нешто да се направи!
Конечно да се опаметиш, масовно за Левица.

Beauty

Администратор
51,993
65,508
113
Конечно да се опаметиш, масовно за Левица.
Прв проблем е цела возрасна популација. Конкретно па највозрасната група и од таа возрасна генерација мислам дека уште не знаат ни кои се Левица, за да би гласале за инает на другите две.
И друг проблем е што во оваа земја, без разлика на било што, ВМРО има едно стабилно гласачко тело од памтивек до денес, исто и СДС има свое гласачко тело, но помало од другиве.

Но, на овие локални, под најитно мора да им се покаже дека ова е страшно, престрашно, досадно, глупаво и дека не нѐ занима повеќе таква иста политика 35 години.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,785
6,982
113
A Левица нешто ќе промени во државава ако имаат градоначалник или дојдат на власт? Јас не верувам многу.

Јас сум за масовен бојкот на изборите да има премногу мала излезност. Што помалку гласачи тоа би значело дека на народот му е дојдено преку глава од сите тие партии и политичари.

Но сепак голем дел од народот нема исто мислење за да се направи такво нешто.

Beauty

Администратор
51,993
65,508
113
Па или бојкот или Левица, трето нема.
Не очекувам ни ја од Левица нешто ама за инает би било тоа.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
6,173
9,878
113
A Левица нешто ќе промени во државава ако имаат градоначалник или дојдат на власт? Јас не верувам многу.

Јас сум за масовен бојкот на изборите да има премногу мала излезност. Што помалку гласачи тоа би значело дека на народот му е дојдено преку глава од сите тие партии и политичари.

Со неизлегување на избори само оставаш друг да одлучи кој ќе владее со тебе во наредните 4 години. Тогаш немој да се буниш ако нешто не ти биде по ќеиф.

Beauty

Администратор
51,993
65,508
113

Поради тој масовен бојкот дозволивме против народно да се смени име и да фалат Македонци на попис, такви глупости пак не смееме да правиме со ова племе на политичари

• Ми се допаѓа
Реакции: nina

M@RKO

Добро-Познат Член
19,785
6,982
113
Со неизлегување на избори само оставаш друг да одлучи кој ќе владее со тебе во наредните 4 години. Тогаш немој да се буниш ако нешто не ти биде по ќеиф.
Aма не мислам јас само да не излезам туку голем број луѓе масовно тоа да биде. Или да не се излезе или масовно да се поништуваат гласачките ливчиња иако реално не може масовно тоа да се случи зата што не сите делат исто мислење.

Beauty

Администратор
51,993
65,508
113
Тие на Ш не поништуваат, тие па масовно ќе гласаат за ДУИ зашто подалеку од национализам ни виделе ни чуле

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
6,173
9,878
113
Aма не мислам јас само да не излезам туку голем број луѓе масовно тоа да биде. Или да не се излезе или масовно да се поништуваат гласачките ливчиња иако реално не може масовно тоа да се случи зата што не сите делат исто мислење.
Нема поента тоа. Нема цензус на избори (освен на претседателски).
Ќе одлучат 50% од тие што излегле. Ако излезат 100 илјади гласачи, тие ќе одлучат и за останатите милион и пол луѓе кои си седеле дома.