Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
Леле зела со Циганов да се кара, на други градоначалници давала помош зошто барале, на тој од Шутка не, зашто не и побарал помош на кралицата :se poklonuva::
ЛИНК

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
Поддршка , Данела! За жал, во невиден лоповски свет си влезена, свет што така опстојува 30 години. Не знам како ќе излезе оваа борба, но противниците ти се огромни партии, огромни мафии, кои на најјако ја имаат пуштено пропагандата против тебе на сите медиуми, и едни и други. Како ќе излезеш од ова, не знам, но секој разумен сфаќа што се случува.

Delux

Добро-Познат Член
688
850
93
И она што се дешава денеска во Скопје, јас го гледам како пропаганда да се прикаже дека е неспособна, а нема никој позади неа да застане, зошто им смета на сите.
Кој сака нека реплицира на ова со партиски реферати, секако нема да реплицирам, зошто не сум партиски определен и никој не бранам и не напаѓам. Само сум објективен.

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
Па да, ама Скопјани се ултра нервозни денес и мислам неа ја окривуваат, мислејќи дека она е со другата партија. Обичниот народ не може да сфати што се случува, додуша ни ја не сфаќам баш, но треба да објасни женава убаво на прес или во емисија.
Ама не, по емисии викаат само од двете партии, ни Данела, ни Левица, ништо.

nina

Активен Член
184
126
43
Арамиите од СДС, ДПНЕ и ДУИ 5 години крадат преку нивни фирми, а испорачуваат катастрофални автобуски услуги. И сега кога им е раскинат договорот ќе плачат. Нека конкурираат на новиот оглас по новите критериуми кои се бараат, па да ги видам дали ќе исполниуваат услови.

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
И слушајте ме, додека ние тука во земјава се смееме со глупостите на Таче, се замараме со автобусите, со Стани Цаци да те види сала, со струјата дали ќе поскапела од 1 јануари или не, со тоа кој кога и како ја зел Топлификација, со Данела, итн...
... ДУИ прави лом! И не само Дуи, него комплет сите тие албанските, влезени се во здравство, образование,, судство сега, итн.

Верувајте Бугарите ни се најмал проблем и таа историја од која се прави фама.
Проблем се Албанците ! Биле, се и ќе бидат.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
...

Верувајте Бугарите ни се најмал проблем и таа историја од која се прави фама.
Проблем се Албанците ! Биле, се и ќе бидат.
Тие кои не си ја знаат историјата осудени се истата да им се повторува, неписмено детиште.

Рамковнистите не се појавија од вчера, од памтивек се познати како слуги на се` што е анти-македонско и анти-христијанско тука на Балканот. Прочитај што е тоа башибозук и кој своеволно - и за добра заработувачка - помагал во задушувањето на Илинденското Востание и други востанија и буни против Отоманската Империја.

Тие кои не си ја знаат историјата осудени се истата да им се повтори.

Еве ти ја, ти се повторува истата историја за која те мрзи да научиш, не ти се криви рамковнистите за тоа, крива е твојата неписменост.

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
Ма еден млад во МК нема што го интересира историјата. И во право се. Нема што да се враќаме уназад, битно е здравје, пари, уживање, а не истории, географии...

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Ма еден млад во МК нема што го интересира историјата. И во право се. Нема што да се враќаме уназад, битно е здравје, пари, уживање, а не истории, географии...
Е па се враќате назад токму бидејќи не сакате да научите како било во минатото.

Со вакво темпо и робовладетелството има добри шанси да се врати во овој век - бидејќи не ве интересира минатото.

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
Ни Сител ни Канал 5 ништо за Арачиново. Заспани едни, има ли таму некој поим за новинарство ?

Видете ја Телма што значи телевизија. Конкретно информативна, све навремено и све критички и објективно и на ниво. А не беа такви и сум ги хејтала, ама сега се убедливо класи над другиве. Класи! Лупевска е за секоја почит.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,734
6,096
113
Не дај боже да нема на Клинички струја.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Де нек каже дечкото со историјата како да се реши долгот, пошто знаел историја.

Beauty

Администратор
49,875
61,886
113
7 милиони било струја, а читав уште 2 вода, 4 гас, па неисплатени долгови кон партнери добавувачи ау ау....
И да не заборавиме што треба допрва пенали да плаќаме на Италијаните од 8.5 милиони.

Ковачевски рекол државата ќе ги плаќа долговите на Клинички. Која држава бе, твоја од дома ли е па да плаќа ? Кажи народот ќе си плати што Албанецон трошел струја вода и гас ко луд, а Филипче што им раскина договор на Италијанците.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Де нек каже дечкото со историјата како да се реши долгот, пошто знаел историја.
Доколку индиректно ме повика мене на реплика, еве ќе те советувам да отвориш книга по историја и да научиш што направија Французите кон крајот на 18-от век кога државата им тонеше во долгови, а населението им гладуваше.

Еве да ти помогнам малку доколку си од оваа поновава генерација со мозоци полни со овесни снегулки кои за се` бараат одговор од Гугл, пребарај го изразот Бастиља 1789. Со среќа потрагата по знаење !!!