Гурман chat

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,570
6,780
113
Сум јадел од овие колачињата ептен се добри .Мислам дека вакви слични имаше и “Мое колаче„ ,тие што се во пластично пакување ако ги знаете ги има во повеќето маркети.

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
На Кајгана имат интересен натпревар, се договарат за еден рецепт и го готват форумџиите па после стават слики од зготвеното. :D Баш би им се придружил ако е нешто лесно за готвење :D

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Ете така малце да ве настрвам пред спиење...

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Мене па воопшто не ме настрвуваат слики. Кога ќе видам јадење во живо, да, ама на слики не се „палам“. :D

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Burrows напиша:
Мене па воопшто не ме настрвуваат слики. Кога ќе видам јадење во живо, да, ама на слики не се „палам“. :D
Јас ептен, досадно ми беше а надвор мраз не излегов ваа вечер и се загледав слики на нет и порачав пастрмајлија, немаше дома никакви ресурси за солидна вечера да се зготве :smeenje: :smeenje: А да иначе по сум стрвен по солено, благо послабо...

M@RKO

Добро-Познат Член
19,570
6,780
113
Денес видов има 3 пакетчиња орбит мастики за 69 денари од оние зелените пакувања мислам дека беа со подарок привезоче за клуч храна како од рекламата со Бандерас

Би сакал некогаш да купам со привезок колачето тоа розево :D ,љубител сум на привезочиња за клучеви

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Кај има такви уште утре си купувам?
Сакам со крофнава розова. Најомилена ми е од рекламава после Антонио Бандерас :)

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Burrows напиша:
http://namirnice.ba/wordpress/wp-content/uploads/2013/04/Chipsy-domacinski-namirnice-ba.jpg

Чипсов :se poklonuva::.
Откако го пробав ова, не можам да поднесам ниеден друг чипс. Ова е ФЕНОМЕНАЛНО!
Еј баш сакав пред некој ден да го купам, и пак зедов Patos :) Ќе го имам предвид за следниот пат дефинитивно!

Missy

Активен Член
3,198
2
38
  • Автор на оваа тема
Во последно ми се допаѓа и овој на Таково

Покрај претходно тие што ви се објавени често ми се случува да купам и ваков.

Плус наредно омилено - не можам ад најдам посебна слика мора од стариов флаер на КАМ

Во втор ред тие што се лиснати погачици. Ги купувам постојано и постојано имам дома. За појадок, за вечера или пак ако ми се најави некој на гости имам за кратко нешто за почестување. И со пица фил и со сирење ми се преубави само никако да стасам благите со јаболко и цимет да ги пробам. Постојано купувам(е) солени

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Мене од КАМ - Алпико ми е одлично чоколадно.

Од Милка само новото Орео ми е убаво, другите веќе ми се претанки направени, нема 100 грама сигурно иако пише дека е од 100, катастрофа.

Дорина најчесто јадам.

А чипс без сос да макам нема шанси, обавезно си правам сос мешан со лут кечап, павлака и по едно лажиче сенф и мајонез. Мераци!

Dexter26

Добро-Познат Член
4,120
443
83
^

Алпико чоколадото од КАМ е одлично, темното чоколадо Алпико речиси секогаш го користам во десерти и секогаш испаѓаат одлично.

Но на мене најмногу ми се допаѓа темното чоколадо со бадеми од Европа.

Мислам дека се вика Deluxe, но можно е да го мешам со другото темно чоколадо кое содржи 70% или 80% какао и е горчливо, но сепак вкусно.

Цената е висока, но математиката говори дека сепак е поевтино од темното чоколадо со бадеми од Нестле.

Ем македонски производ и домашен квалитет, ем многу вкусно и поевтино од конкуренцијата.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,570
6,780
113
Од кога има веќе Coca cola zero во Македонија а мене денес додека одев накај дома една ме понуди промотивно да сум го пробал новиот вкус на Coca cola и ми отвора лименка Coca cola zero :406389:

Што така дури сега им текна да го промовираат по градови ?

Burrows

Добро-Познат Член
4,814
41
48
Веројатно пошто никој не го купува, еднаш во живот ми се случи во еден од најголемите, ако не и најголемиот маркет во Македонија да купам Кока-Кола со ПОМИНАТ рок, и тоа беше Кока-Кола Зеро.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,570
6,780
113
Повеќе пати сум пиел Coca cola Zero ,заникаде е вкусот .

Bobi!

Глобален модератор
6,601
0
0
Мене ми се допаѓа, ја сакам уште од времето кога ја пиев во Грција, и баш се радував која ја доведоа. Ама на почетокот кога излезе ја пиев повеќе пошто откако ја почнав да ја конзумирам почесто па обичната ми стана грда, па направив баланс и намалив од двете, сега баш ретко знам да се напијам и убаво ми е и тоа и тоа :)

Него, очајно сакам да ја донесат Фанта лимон во Македонија, стварно не знам зошто ја нема! Или Швепс од портокал!