Гурман chat

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
19,547
6,769
113
Не постам затоа што не можам да се замарам со тоа да гледам да не биде мрсно да е посно и ред други работи.

Туку дали често јадете нешто благо намачкано на кришка леб ? Јас немам јадено благо (мармалад ,крем .. ) намачкано на леб којзнае од кога. Доручекот и вечерата ми се состои од солени работи .

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,447
3,191
113
Јас немав јадено крем можеби 10-тина месеци ама додека бев на одмор често си јадевме. Сега дома секоја втора вечера или појадок си мачкам (го обожавам!) меѓутоа не можам да се најадам само со благо па затоа секогаш после кремот мачкам нешто друго (обично мајонез). Мармалад одамна не сум јадел. Често мачкам мајонез, паштета...

M@RKO

Добро-Познат Член
19,547
6,769
113
За оние што сакаат да готват Убавина и Здравје започнаа со печатење ново списание наменето за храна и пред се рецепти со храна
https://www.ubavinaizdravje.mk/gastro/dobre-dojdovte-vo-prviot-broj-na-spetsijaliziranoto-spisanie-dobra-hrana/

Имаме доста списанија за храна во државава но нема некој приближен квалитет во чекор со модните трендови. Модерни рецепти, модерно сервирани. Го немам списаниево читано но гледам дел од содржината има доста интересни рецепти.

TVman

Добро-Познат Член
17,014
13,538
113
Ма да е до традиција, кога е пост јас не можам ни да живим а не да пијам. :406389:
Да не спамираме префрлив тука. Инаку јас цела недела ја испостив, не е воопшто тешко. Веќе години наназад постам прва и последна недела.За година две ќе се обидам цели :)

Beauty

Администратор
51,377
64,458
113
И што јадете кога постите, жити се?

Денес умрев со тој грав, алва, леб, ајвар и толку!

Steff

Добро-Познат Член
34,797
46,397
113
Јас само овој ден кога е најбитно, и тоа е многу за мене. Ете, исто како кај Бјути така и кај мене.

TVman

Добро-Познат Член
17,014
13,538
113
И што јадете кога постите, жити се?

Денес умрев со тој грав, алва, леб, ајвар и толку!
Па се' и сешто има. Во последно време се измисли и посен крем и посен мајонез. Си има и убави посни чоколадни наполитанки како замена за чоколадо. Месо не ни обожавам многу, па така шампињоните ми се извонреден заменик за него.

Steff

Добро-Познат Член
34,797
46,397
113
Јас си чекам недела. Јајца за Велигден обожавам, јагнешко исто и благо обавезно. :406389:
Јас јагнешко воопшто не сакам, можеби сум еден во милион кој не сака тоа :406389: кај мене во репертоар освен јајца овој Велигден ќе бидат сарма и роштиљ. :ehh:

TVman

Добро-Познат Член
17,014
13,538
113
Јас јагнешко воопшто не сакам, можеби сум еден во милион кој не сака тоа :406389: кај мене во репертоар освен јајца овој Велигден ќе бидат сарма и роштиљ. :ehh:
И јас не сакам јагнешко. Оно и на прсти може да се изброи што јадам од месо, така да :406389:

anonimen

Добро-Познат Член
11,626
11,338
113
Sorry za latinica, momentalno nemam kirilica
Jas voopsto ne jadam jagnesko, mi se povraka od nego
Postam od sredata, ama denes se omrsiv so bozolet
Inaku I mene mi skisna ovie denovi od grav, riba I drugite posni raboti
Edvaj cekam nedela pa skara
I jajca vareni ne podnesuvam, samo edno, vecher vo crkva I toa mi e za cela godina :ehh::ehh::ehh:

anonimen

Добро-Познат Член
11,626
11,338
113
Boza a vrz nea sladoled na tocenje
Potoa gi mesas I sladoledot se rastope I pies
Ova znaat tie sto se od Kriva Palanka

M@RKO

Добро-Познат Член
19,547
6,769
113
Сум пиел тоа во слаткарница. Боза плус топка сладолед.

Јас и не сум многу љубител на боза.

anonimen

Добро-Познат Член
11,626
11,338
113
Сум пиел тоа во слаткарница. Боза плус топка сладолед.

Јас и не сум многу љубител на боза.
И јас не сум љубител на боза, ама во оваа форма ја сакам

Б д веј, оригинал е со сладолед на точење, а не топка