Гурман chat

• Автор на оваа тема Missy
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
54,946
70,344
113
Одлично видео. Ножињата :cuvaj se:
И прашањето е што им фалеше на генерации генерации кои израснаа вака со денешните кои користат чија мија авокадо? Ништо. Дури имаа и поголема енергија за било што, поздрави биле.

Јас се ставам негде измеѓу, ниту практикувам некои новокомпоновани нутритивни трендови, ниту пак мачкам свинска маст.

M@RKO

Добро-Познат Член
21,511
8,275
113
Одлично видео. Ножињата :cuvaj se:
И прашањето е што им фалеше на генерации генерации кои израснаа вака со денешните кои користат чија мија авокадо? Ништо. Дури имаа и поголема енергија за било што, поздрави биле.

Јас се ставам негде измеѓу, ниту практикувам некои новокомпоновани нутритивни трендови, ниту пак мачкам свинска маст.
И генерациите на нашиве родители да имале подостапно пример маргарини и секакви намази би јаделе тоа. И тоа време било посиромашно не толку развиено како денес па морало да се оди со нешто алтернатива. Не дека свинска маст било здраво премногу.

Ние дома одамна имаме исфрлено маргарини оние Добро јутро, Бордс Еве и слични такви и за со лепче користиме оние путери/маслац како и да се викаат.

Леб не јадеме одамна бел или од оние сеченине туку купуваме некој мешани, ржани, со чија и други.

Не дека дома се храниме здраво, јас дури и да не јадам многу овошје и зеленчук. Јадам што ми се јаде и гледам тоа да е умерено.

Мене не ми поминува доручек ило вечера без мајонез, путер, некогаш паштета, кашкавал, саламче, сланина и други сувомеснати и млечни производи.

Beauty

Администратор
54,946
70,344
113
Ок све тоа, ама авокадо, чиа пудинзи и протеински житарки е нешто кое е тотално скапо и непотребно по мене. За здраво е знак прашање, не знам дали постои научно истражување кое покажува дека луѓе што јадат авокадо тост и чиа пудинг немаат болести за разлика од оние што јадат обичен леб и обичен пудинг :406389: