Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Some Special

Добро-Познат Член
15,251
21,783
113
Честитки! :pie kafe:

Артан Груби и судијата Енвер Беџети на црната листа на САД поради корупција
На Меѓународниот ден за борба против корупцијата и во пресрет на Денот на човековите права, САД ги преземаа следните активности за промовирање на одговорност за сторителите на корупција и злоупотреба на човековите права ширум светот.
Од Македонија тоа беа Артан Груби, поранешен вицепремиер и Енвер Беџети, судија на Апелациониот суд.
Согласно членот 7031(в), Стејт департментот јавно ги назначува Артан Груби и Енвер Беџети за нивна вмешаност во значителна корупција преку примање мито за поткопување на судските процеси поврзани со кривичната пресуда на Сашо Мијалков, директор на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК). Мијалков беше назначен во 2022 година за значителна корупција според член 7031(в), а OFAC го санкционираше според Е.О. 14033. Како дел од оваа акција се назначени и членовите на потесното семејство на Груби.
Дополнително, на годишнината од претседателот Бајден кој го издаде Претседателскиот проглас 10685, Одделот презеде акција според оваа надлежност за ограничување на визите на поединци кои овозможиле, олесниле или на друг начин биле вмешани во значителна корупција и на членовите на нивните потесни семејства.
Истовремено, САД во тесна координација со Обединетото Кралство, санкционираа девет поединци и 19 ентитети кои сочинуваат глобална корупциска мрежа со седиште во Зимбабве во рамките на програмата за санкции Глобал Магнитски и три поединци и ентитети во Јемен и Сирија поврзани со кршење на човековите права според програмата за санкции на Глобал Магнитски и програмата за санкции за Сирија.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,096
6,410
113

Изгледа Вмро Дпмне се пуштија на најако.

TVman

Добро-Познат Член
16,826
13,271
113

Beauty

Администратор
50,388
62,845
113
Аман од оваа тв, нели сфаќаат дека ваква глупа тв поише прави штета него корист

Beauty

Администратор
50,388
62,845
113
Браво мажиште !

Подземјето размрдано, Груби избегал, Боки го снема.
Ако ако
Сите до еден да лежите !!!!!!!
Сите по 20 години како маќеата !

Beauty

Администратор
50,388
62,845
113
Ау ау ауууу

Панче го екстрадирал и Хеди А1 и во затвор е
Леле лелееее

Beauty

Администратор
50,388
62,845
113
Не, неее, нема да заборавам кога прашав една девојка Где могу да укуцам / купим карту?
И она само ме погледна чудно и ми рече О каквој карти ми причаш ?

:190950: :190950: :190950: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Beauty

Администратор
50,388
62,845
113
Па нели пееја лани на плоштад, еден куп пејачи лудачата ги излажала да пејат и не ги платила до ден денес.

Beauty

Администратор
50,388
62,845
113
За дочек нова година ли? А зошто им кажале да го фалат град Скопје?
Па снимале рекламни спотови, и демек им рекле ајде фалете малку колку е накитено, па повикајте ги луѓето да дојдат за дочек и овие денови на плоштад.
Тој фазон демек. Затоа што имаше хејт контра Ла Лока дека не китела лани, нели.

M@RKO

Добро-Познат Член
19,096
6,410
113
Па снимале рекламни спотови, и демек им рекле ајде фалете малку колку е накитено, па повикајте ги луѓето да дојдат за дочек и овие денови на плоштад.
Тој фазон демек. Затоа што имаше хејт контра Ла Лока дека не китела лани, нели.
Глупости, што има некој да им каже да фалат. Може некому не му се допаѓа нешто.

А ова е стварно безобразно што не ги исплатиле до сега. Јас да сум пеач и да ме викнат на плоштад да пеам за дочек нова година би дал мој услови прво да ме платат однапред дента пред настап. Ако не ти одговара чао пријатно очи да не ти видам :D