Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Ене ти ја Канада со влада која активно замрзнува туѓи трансакциски сметки, одзема туѓи возила и туѓи пари само бидејќи луѓето кои се сопственици на тие сметки, возила и пари активно финансирале протести против владата - наводно основно демократско право - а никој не бара одговорност од нив. И ти велиш дека тоа е во ред, или само тука на Балканов такви работи се случуваат ?
Да, да, сѐ е исто, сите се исти, ла ла ла, владај Вучићу!

Не бих те задржавао више.

PeterGriffin

Mодератор
2,378
2,670
113
Ma nije isto Kanada i Balkan tj Srbija.
Ovde se glasa po tome ko ti je kolko simpatican ili imas li neke koristi od njegove stranke (tipa skupljas kapilarne glasove za 5000din). Kad pogledas svaka stranka isti program nudi, prakticno. Ideologija koju bi po imenu trebali da zastupaju ni u tragovima. Jedini slucaj da se za ideologiju glasalo bio je SPO pocetkom 90ih i toliko. Sve ostalo gledaju glavnog alfa muzjaka stranke i kolko im je simpatican. Da je stranka naziv tipa Radikalna demokratija kineska cetvrti ulice grada Cikaga u Moskvi u predgradju Tokija - Aleksandar Vucic, opet bi Vucic odneo pobedu jer jelte glavna njuska stranke.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Да, да, сѐ е исто, сите се исти, ла ла ла, владај Вучићу!

Не бих те задржавао више.
Сите демократски системи се подеднакво лесни за манипулирање од страна на политичарите, а тоа дека сите се исти е недоволен аргумент - сите политичари, сите гласачи, сите уметници, сите банкари, сите кои... ?

Ти го употреби изразот нормални држави, јас ти дадов пример за наводно нормална држава - освен ако не ја сметаш Канада за нормална држава, се разбира - во која се применуваат ненормални политики, а сепак не е ниту на Балканот, ниту во Африка, ниту во Азија или Јужна Америка, туку во Северна Америка - наводно еден од најнапредните и најцивилизираните континенти на денешницата. Австралија па да не ја спомнуваме, поголема од Европа, а дочека да стане првиот континент со тоталитарно општествено уредување, тоа ни на Адолф Хитлер и на нацистите не им успеа во Втората Светска Војна во Европа.

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Veca steta bi bila da odstupi od sankcija
НАТО и његова присутност у околини је сама по себи небитна, битно је оно шта је на столу у том тренутку када се разговара. Дакле какви буду били притисци на Србију да уведе санкције, од тога зависи и одговор Србије и да се одради кост-бенефит анализа шта је боље за нас. Барем би тако требало.

Мада верујем да ће то сад да се одуговлачи док се не састави влада, значи 3 месеца, када истиче рок.

Beograd ne verujem da mu je toliko bitan koliko Parlament
Где није битан, па БГ је буквално држава у држави. Ако изгуби БГ, то је за њега почетак краја. Наравно, државна влада може доста да успорава функционисање града као што је то радио Милошевић од 1997 до 2000, али у сваком случају није добро по Вучићеву власт.

jos po Ustavu on treba i stranku da napusti
Не зајебавај, какав Устав. По томе је газио како је стигао, сад ће као да се повуче због тога. Чак се и 1 Тома повукао из странке када је постао председник.

Ma nije isto Kanada i Balkan tj Srbija.
Наравно да није исто. Канада је ипак држава у којој колико толико функционишу некакве институција, са свим недостацима које има (а наравно да их има јер ништа није савршено, па тако ни системи), а Србија је ипак један покушај од државе где је на власти мафија. То просто не може ни у исту реченицу са Канадом, а камоли да између стоји знак једнакости.

PeterGriffin

Mодератор
2,378
2,670
113
BG jeste drzava u drzavi, ali mislim da se tu pitaju vec ambasade, a i opozicija. Jer ako se sva opozicija ujedini pod jednim krovom, SNS+SPS tu ne mogu nista.

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
BG jeste drzava u drzavi, ali mislim da se tu pitaju vec ambasade, a i opozicija. Jer ako se sva opozicija ujedini pod jednim krovom, SNS+SPS tu ne mogu nista.
Па да, ал је проблем што тај један кров неће да даје адекватне резултате. Свако ће да вуче на своју страну и то ни на шта неће личити.

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Во БГ живеат страшно умислени фаци, ужас ама ужас од склоп.
А знаеме и зошто така велиш за БеограЏани :lilee:

Или Кина. Кинези шетаат по БГ боже мили, го прашав келнерот Што мајци траже ове ту?
И он Зашто тако причаш, па они су људи, исто ко ја да те питам шта ти тражиш ту

Ок ба бај :off:

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Зборам за млади луѓе.
Умислени дека они се сами на светот.
Да, да, дигнати, уфилмени, истриповани да се не знам што зошто се пета генерација БеограЏана. Додуша, има и сосема ок луѓе, да не испадне дека не ги сакам сите.

Beauty

Администратор
49,894
61,917
113
Значи Телма е врв откако Сноу е директор

PeterGriffin

Mодератор
2,378
2,670
113
Ko je vlasnik Telme?

Na Juronjuzu jutros kazu da ako SNS ispali SPS, da ce onda opozicija predloziti Tomu Filu za gradonacelnika samo da SPS stane uz njih. Bice veselo narednih mesec dana.

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Најголема нафтена дистрибуција во МК. Класа богаташи.
Уууууууу ај лајк ит

Mada Kodi kod mene u sobi odradi posao.
И код мене. Нисам код Ђиласа и Шолака на мрежи :lilee:

Нема од тога ништа, резултат је јасан као дан. Сам Ћута не може да изгура то, мада подржавам, свакако, било је превише неправилности.

PeterGriffin

Mодератор
2,378
2,670
113
Au kakav pichvayz ima da nastane oko formiranja vlasti u BG.... Ovo je zabavnije od bilo koje Televise.
BTW u Nisu su SNS i Vucic ostvarili najmanji rezultat u celoj Srbiji. :ehh:

Steff

Добро-Познат Член
33,697
45,248
113
Au kakav pichvayz ima da nastane oko formiranja vlasti u BG.... Ovo je zabavnije od bilo koje Televise.
Мислиш на оно са Заветницима, Дверима и Надом? :haha: Или на понављање избора на неким бирачким местима и плановима да пребаце Тадића и Вујошевића преко цензуса јер им таман толико фали за већину у градској влади? :406389:

Ових наредних пар месеци у српској политици ће бити такав циркус :uzivkanje: