Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Мислам дека никој од тука не се занимава со политика.
Трач да, ама политика не :406389:
А бе убаво тоа, ама некој објавил информации што си ги споделив овде.
Не е проблем тоа, проблемот е што може да си направи сам на себе проблем. :D
И не е тоа само чиста политика, малку подлабоко се навлага со објавувањето на тие информации. :) А башка, интересни луѓенца почнува да заследува од профилот на инстаграм. :D
Затоа, не ќе да е лошо да ме контактира во ДМ ако прочита.. :rolleyes:

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Целиот објект би требало за дваесетина дена да добие нова конструкција.

Ова Кинези ќе го изградат за дваесетина дена, или само тазе молерај и/или мрсна боја врз старата конструкција и врз истата натпис НОВА КОНСТРУКЦИЈА ?

Со сета почит кон партиски неопределените и сите кои не сте гласале досега на избори и/или не планирате да гласате на претстојните редовни локални избори во октомври 2021, но морате да знаете и да го земете во предвид фактот дека било какво гласање за овие докажани и заколнати анти-македонисти и/или било какво неизлегување на гласање на претстојните редовни локални избори во октомври 2021, е тотално спротивно на здравиот ум и разум.

Ако спаѓате во онаа група апатични и незаинтересирани игноранти на кои сите им биле исти или кои никој ништо не ги прашувал бидејќи се` им било одлучено одозгора, извинете од се срце, но во Бардовци и во Демир Хисар имаат соодветни институции за такви луѓе кои свесно и своеволно одлучиле да прекинат секаков контакт и со реалноста и со здравиот ум и разум.

https://off.net.mk/lokalno/razno/glupite-smenija-ime-dosta-beshe

Глупите сменија име, доста беше

20 септември 2021 - 12:14

Да се потсетиме:

ЕУ почна кампања за референдумот, со најава за помош од 150 милиони евра за општините

Стапот и морковот на ЕУ во пресрет на референдумот

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
@Steff кога ти поминуваат 6 месеци од втора доза?
Тогаш треба трета.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
@Steff кога ти поминуваат 6 месеци од втора доза?
Тогаш треба трета.
1-ви октомври. Али не знам дали да земам и трета доза, барем не уште.

Читав еден наш микробиолог, вели дека млади луѓе немаат уште потреба за трета доза. Први две дози секако, третата уште не. Секако, тоа се односи на луѓе кои добија Фајзер вакцина, за Синофарм е препорака да се добие трета доза, без разлика која старосна група е во прашање, затоа што ефикасноста на таа вакцина е значително послаба од Фајзер или Модерна. И на тие луѓе им се генерално препорачува Фајзер поради снажен имунитет кој се добива од микс на Синофарм и Фајзер.

Човекот исто кажа за себе си дека доби две дози од Модерна и да планира да чека вистинската бустер доза која ќе покрие сите варијанти (вклучувајќи и Делта сојот), најверојатно на пролет тоа.

Исто така, гледам американската ФДА не дозволи давање на трета доза Фајзер на луѓе помлади од 65 години затоа што Фајзер нема доставено потполна документација која би можела да докаже потреба за давање на трета доза и на помлади.

Така да, најверојатно ќе почекам уште некое време, таа мојата трета доза можеби некому повеќе ќе значи.

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
Браво за пишаново !!!!

Јас бев со Синофарм, така да планирам трета со Фајзер, да, ама почеток на декември е тоа.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Браво за пишаново !!!!

Јас бев со Синофарм, така да планирам трета со Фајзер, да, ама почеток на декември е тоа.
Кога беше доби Синофарм, мај-јуни?

Па добро, има уште два месеци, биди повнимателна, маска на лицето и ќе биде ваљда сѐ ок.

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
Kрај на мај. Па грото тука е вакцинирано со кинеските, добро што сега имаме огромни количини Фајзер така да нема да има потреба до Врање и Ниш да се оди.

Значи има истражувања за микс на Синофарм и Фајзер? Супер.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Kрај на мај. Па грото тука е вакцинирано со кинеските, добро што сега имаме огромни количини Фајзер така да нема да има потреба до Врање и Ниш да се оди.

Значи има истражувања за микс на Синофарм и Фајзер? Супер.
Ок, кинеските очигледно вршат работа, но сепак, според некои истражувања, нивната ефикасност не е толкава како Фајзер или Модерна.

Ако не рачунаме невакцинираните кои моментално околу 80-90% чинат од вкупен број на хоспитализирани луѓе, од останатите луѓе, во главно се хоспитализирани луѓе вакцинирани со Синофарм. Луѓе вакцинирани со други вакцини како Спутник, Астра Зенека, Фајзер или Модерна тек по некој хоспитализиран случај.

Затоа е и препорака да се Синофарм комбинира со други вакцини, во главно со Фајзер или Модерна, даваат јак имуни одговор. Гледав луѓе што качеа нивни резултати од мерење на антитела, добија некои ненормални бројки од миксот на Синофарм со Фајзер, така да работи. :namignuva:

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
Сепак мислам дека уште во понеделник јас ќе се појавам на вакцинален пункт со баба ми, така да ќе барам уз пат и јас трета доза.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,744
6,104
113
За трета доза ќе мора ли сам се пријавуваш како за првата или ќе стига покана по порака да си одиш на вакцинација?

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
Што е ова во Србија :okokoren:
Ковид коси. 34 посто позитивни од тестираните.