Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Среќен празник луѓе, живи и здрави сите, па да си дочекаме уште многу празници и поводи за славје. 334545

Најубавко се користеше во 2010-2011 од полуписмени луѓе. Најубавко :religiozen:

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Каков Фајзер, се знае, кинеската е тука.

Леле и јас бев весела хахаха

Последен пат уредено:

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Кинеската со 50 посто ефикасност. Боље да не се бодеш, отколку да се бодеш со лоша роба. :cekam:

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Аххх што ми е убаво, луѓенца, вака вакцинирана. Сега ќе си напунам када и цела ноќ ќе славам со шампањ.

СЗО ја одобри кинеската, значи рокаат вакциниве.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Кинеската со 50 посто ефикасност. Боље да не се бодеш, отколку да се бодеш со лоша роба. :cekam:
Тоа е Синовак, Синофарм која е достапна во МК е од 79-86%.

Па и да е 50%, подобро и тоа од да се не вакцинира. Секоја вакцина е подобра од корона.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Синофарм е одобрена сега пред пола час.
Синовак не уште.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Која и да е само да се вакцинираме и да помине се како што треба најдобро, да заврши гадниов вирус и да си тераме животот понормално.

Јас одвај чекам да се вакцинирам ама од друга страна ми е малку страв од боцкање поготово дека е горе на рамо боцкањето. Се надевам не е толку страшно па ќе се издржи.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Која и да е само да се вакцинираме и да помине се како што треба најдобро, да заврши гадниов вирус и да си тераме животот понормално.

Јас одвај чекам да се вакцинирам ама од друга страна ми е малку страв од боцкање поготово дека е горе на рамо боцкањето. Се надевам не е толку страшно па ќе се издржи.
Ништо страшно, еве и Дани помина ок, и јас исто.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Кинеската немала нус-појави, така читав.

Ама требало дури шест недели по примањето да се оформи имунитет, така да Дани внимавај уште.

Beauty

Администратор
49,886
61,905
113
Ма каква реакција, каков страв. Јас ако е дозволено сите би ги примила, и Фајзер, и Спутник, и Астра.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113

Ама требало дури шест недели по примањето да се оформи имунитет, така да Дани внимавај уште.
Не е да нема, туку има најмалку нус-појави од сите. И секако дека треба да внимава затоа што Синофарм најспоро оди со формирање имунитет.

Ма каква реакција, каков страв. Јас ако е дозволено сите би ги примила, и Фајзер, и Спутник, и Астра.
Короно и сите сојеви идете утепајте се, денес ве погребуваме!

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113

Татко ми ја примаше кинеската Синофарм. И првата доза и втората ревакцинација немаше никакви симптоми.

За кинескава викаат најмалку дава антитела па ќе видиме ако реши да испита тоа.

После велигденскиот празник на мајка ми и стигна од Вакцинација порака за вакцинирање. Ќе се вакцинира нареднава недела.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Заборавив да ја прашам Дани каде се вакцинираше во Србија или Македонија? Во Македонија нели сега е редот на постариве луѓе?