Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Во кафана се знае што се пушта, музика но не од телевизор. Телевизорот служи највеќе само заради спорт да се гледа кога има спорт. Ретко е да дојде некој во кафана да гледа серија, филм.

Јас не разбирам ни во кафе бар кога ќе видам пуштен телевизор онака безвезе а има пуштено музика од компјутер.
Е во оваа кафана нема спорт само туркиши и вести. Музика блутут звучник, а на телевизорот туркиши без тон одат
View attachment 410

Едно општество за СИТЕ! :povraka:
Супер идеа нека се социјализираат децата во Македонија по европски стандарди

Developerv2

Администратор
337
751
93
Супер идеа нека се социјализираат децата во Македонија по европски стандарди
Што е супер тука? Децата да учат за нешто што е неморално? Оди ова на Ердоган во учебник стави му го и ќе те обеси на првата бандера, и Турција е европска земја.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Што е супер тука? Децата да учат за нешто што е неморално? Оди ова на Ердоган во учебник стави му го и ќе те обеси на првата бандера, и Турција е европска земја.
Турција не е европска и не и треба европска унија

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Ако не знаиш, ќе те поучам
Дел од Турција се наоѓа на европскиот дел, па така да, и да очеш и да нечеш. Турција е полуевропска :rolleye::rolleye::rolleye:
Ама сиротата пола век преговара за Европа, да се европеизира сакала, али нешто слабо.
Преби Албанија би влегла во ЕУ, како што ми се чини, отколку едогановата бавча.

Aslan Turkey

Добро-Познат Член
4,249
1,736
113
Ама сиротата пола век преговара за Европа, да се европеизира сакала, али нешто слабо.
Преби Албанија би влегла во ЕУ, како што ми се чини, отколку едогановата бавча.
Ајде дискутирајте си за Македонија

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Интересно како Сител наеднаш пројави интерес за Левица. :406389:

Сабајлево во утринската имаа сторија за точакот на Апасиев, а сега гостин во дневникот им е Крмов. :406389:

• Ми се допаѓа
Реакции: nina

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Им мириса на Сител кој е идниот лидер на Македонија :150626: :150626:
Не верувам дека ќе биде лидер сега, ама се надевам ќе има доволно гласови барем да уценува за коалицирање. Може така ќе мрднат некои работи напред.

nina

Активен Член
185
126
43
Во ситуацијава во која се наоѓаме, најмизерна држава во Европа и пошироко, неспособна за ништо, треба да си или партиски бот или глушец во канцеларија вработен од ДПМНЕ или СДССМ па да гласаш пак за ова зло, кое не уништи во овие 30 години самостојност. Димче е последната искра надеж за овој народ.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Во ситуацијава во која се наоѓаме, најмизерна држава во Европа и пошироко, неспособна за ништо, треба да си или партиски бот или глушец во канцеларија вработен од ДПМНЕ или СДССМ па да гласаш пак за ова зло, кое не уништи во овие 30 години самостојност. Димче е последната искра надеж за овој народ.
Апсолутно се согласувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: nina

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
За Левица и Апасиев, куче што лае, не каса... А ако иде контра опозијата ДПМНЕ, наместо контра власта на СДС на нашата земја, ќе биде со одредени последици, бидејќи знаете како, чистотата не е на завидно ниво. Нешто Санитарната инспекција ќе сработи и ќе треба да дојде на припомош и Водовод и канализација да исчистат некои фекалии, што не се чистат.
Доволно бев јасен претпоставувам.

*жив сум, уште не ме убиле, превише работа, затоа не куцам...

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Апасиев е само доказ дека СДСМ уште долго ќе владее, очигледно.
Гласовите на ВМРО ќе одат и кај Апасиев, така да единствен што ќе добие е СДС, секако и Албанците кои во следна влада ќе имаат уште повеќе пратенички места. Албанците ќе уценуваат, не Апасиев.
Само Грујо е за ова овде, да не смее никој да писне и птица да пролета. Друго чаре нема, гледаме сите дека во земјава ништо не се случува. Буквално ништо.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Еве и да ме заследил ТаткоМак лично на твитер, то не значи дека ќе му речам Никола елај си дома... :(( :smeenje:

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Апасиев е само доказ дека СДСМ уште долго ќе владее, очигледно.
Гласовите на ВМРО ќе одат и кај Апасиев, така да единствен што ќе добие е СДС, секако и Албанците кои во следна влада ќе имаат уште повеќе пратенички места. Албанците ќе уценуваат, не Апасиев.
Само Грујо е за ова овде, да не смее никој да писне и птица да пролета. Друго чаре нема, гледаме сите дека во земјава ништо не се случува. Буквално ништо.
Додека не се докаже дека и Апасиев е како досегашниве две страни на паричката, мојот глас ќе оди за него.

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Рано е па и ти за гласови, тек за три ипол години ќе одиме на парламентарни хахаха.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Па нели Боки болен беше? Цело време се жалеше на судењата. Абе ајде банана држава :of lele:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Додека не се докаже дека и Апасиев е како досегашниве две страни на паричката, мојот глас ќе оди за него.
Ако не седи мирен и се насочи кон рушење на невакцинираните, ќе се докаже нештото...

Рано е па и ти за гласови, тек за три ипол години ќе одиме на парламентарни хахаха.
Слаба си со предвидувањата... Еве да речеме нешто есенско се прогнозира во пакет со локалните... На големо партиите праат анкети не само за локалните, туку и за парламентарни избори. :) А опозициската партија дури и има веќе некои фигури што би ги номинирала, еден од нив е универзитетски професор, поранешен вицепремиер и амбасадор... Но рано е уште да се каже дали тој ќе биде конечно решение или не...

Па нели Боки болен беше? Цело време се жалеше на судењата. Абе ајде банана држава :of lele:
Не вреди да се коментира ова...

Но вреди да пецнам околу безбедносните НАТО сертификати... ;) Еве да речеме дека Заев, Пендаровски, Шеќеринска, Спасовски, Маричиќ, Димитров, Османи, Џафери... Сите овие се одбиени по основ на „можна корупмпираност“ или „можна соработка со странски контаминирани ентитети“ или пак по основ на двете заедно.
После ова ќе ви стане јасно зошто сме банана експериментална територија и имаме проблем за почеток на преговори со ЕУ или пак испраќаме воени лица во НАТО што имале непријавени контакти... Да биде иронијата поголема, еден шеф на директорат во една од нашите агенции има афера со „ластовица“ од друга служба, а со тоа секако не поминува ни полиграфско тестирање...
Од друга страна, еве да прашам, шу мислите, зашто Еролд Муслиу (на АР) 12 години неќе да праи полиграфско тестирање... Или Виктор(ио) Димоски (на АНБ) во документи на американсата дипломатија е квалификуван како „во џебот на Белград“... Или Горан (од ССВБиР) не може да добие безбедносен сертификат?
После сето ова, ќе сфатите зошто лесно се продаде името и кој не' води во пропаст... Најголемите вршители на нужда (си ја сакам кованицава) што гракаат за антизападно влијание, всушност се најрадиоактивни со тоа влијание... :)
Ај доста е тука куцање, следна прилика нешто плус. ;)