Политика и економија

• Автор на оваа тема Beauty
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Така да, трпение. Мислам дека најлошо помина, и тој вториот бран најверојатно ќе биде послаб од првиот.
Мислиш третиот? Затоа што тука го искусуваме вториот веќе :406389:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Да си поиграме држава - пред некој ден бесплатен автобуски превоз се враќа, денес се укинува :406389:
Дај нека стават карантин во Тетово, Чаир, Сарај и Бутел и ние другите да живееме мирно. Не се трпи ова политичко-здравствено лудило.
Апсолутно е политичко-здравствено лудило.
Работава беше два-три дена да прошетаат пензионерите, да се испозаразат ако имаат среќа и сеа пак назад укинување...

Но добро е ако го вратат полицискиот за критичниве општини, оти ова вака не иде... А за каратинско затворање на Чаир или Бутел или Гази Баба тешко е изводливо... За Сарај може и може... Но за овие скопски општини, претешко.

ps: што толку ти згрешив, та олку да ме мразиш и да ми посакуваш да ме стават во карантинче у Чаирчето мое прекрасно цивилизирано

@JeftoMKD Мислење за ситуацијата во Америка и Трамп општо?
Ох, тешко е да се каже...
Се работи за наталожена нетрпеливост во рамки на самото нивно рацепено општество. Нешто како кај нас со брачава...
Само финтата е што од протести против полициска бруталност, прејдоа во нешто што е веќе познато за нас. :)
Мхм, истото е како со починатото момче Мартин Нешковски ако не грешам.
Иста матрица е контролирана и исто сценариот е спроведувано.
И секако, целта е да се удри по Трамп предизборно. Но погрешија. Со чекорите, Трамп ќе издвојува сигурна победа и една од најдобрите работи е прогласувањето на Антифа за терористичка организација. Нешто што би требало да се случеше и шарените куртони да ги прогласат за терористичка творевина.
И секако, сега ќе се појават „Паметни“ што ќе речат дека логото на Антифа е идентично со нашето лого од Бојкотирам и АПСаана... Но ве уверувам дека е тоа далеку од така.
Да се вратам за североамериканците... Целта е предизвикување на граѓанска војна, но нема да им успее бидејќи се држава... Конкретно и нападот на полцииската станица што им беше, била започната од уфрлен агент. И да, повторно нешто што го имавме видено кај нас во некои моменти.
Така што, комплексна е за следење, не е толку наивна дека ради смрт на афроамериканец доаѓа туку така до немири секаде. Се најде само погодно погонско гориво со кое стартуваше нешто... Но ќе згасне кога-тогаш и нема да им успее планот.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Сашо (а.к.а Шиптар) Мијалков е у самоизолација во Мериот. :)
Директорот на Агенцијата за разузнавање, Ерол Муслиу, исто така у самоизолација. :)
Директорот на управата за Финансиска полиција, Арафат, заразен.
Ајде да поиграме малце, та да размислиме што тоа има потреба од средби на прв разузнавач со потпретседател на партија... :)

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
@JeftoMKD
само ќе те замолам без такви вулгарни прозивки во иднина, сепак да задржиме едно професионално и воспитано ниво на изразување.

За моменталнава ситуација не знам веќе што да кажам. Да се чуваме сите, затоа што целава ситуација ми изгледа дека е надвор од контрола.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
@JeftoMKD
само ќе те замолам без такви вулгарни прозивки во иднина, сепак да задржиме едно професионално и воспитано ниво на изразување.

За моменталнава ситуација не знам веќе што да кажам. Да се чуваме сите, затоа што целава ситуација ми изгледа дека е надвор од контрола.
Се извинувам, иако имам забелешка дека така му е надимакот, но ќе се воздржам.

Но еве да се пофалам, денес видов ескими низ населба, ќе да земаа брисеви од комшии некои... Велам П-Р-Е-Красно...

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Па илјадници биле во самоизолација, допрва ќе им се земале брисеви, не можело да се постигне за сите одеднаш :confused:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Па илјадници биле во самоизолација, допрва ќе им се земале брисеви, не можело да се постигне за сите одеднаш :confused:
Којзнае, само како што ми стасуваат известувања, хаос е и во службен весник, во ујп, разузнавање, финансиска... Едино Славјанчето што е дополнителна у МВР не е у самоизолација... А како би да иде да одмори малце народ од неа, жал ми е за Наќе ахаха.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Извинете за пост врз пост, но одиме повторно во полициски час... Од утре во 21 до понеделник во 5...
Ај се кладиме дека нема да важи во целост т.е. во Чаир пак ќе е исто. :)

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Секако дека ќе биде така во твој Чаир.

Естрамботика за претседател, ова веќе не се трпи! :pink:

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Ништо, заборави, една серија е тоа :smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje:

Добро бе, дали сме нормални, само ние имаме карантин од цел регион, и тоа во општини со незаболени.

И како може да одат на ТВ политички реклами ? Од Интегра. Нели е незаконски ова?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ништо, заборави, една серија е тоа :smeenje::smeenje::smeenje::smeenje::smeenje:

Добро бе, дали сме нормални, само ние имаме карантин од цел регион, и тоа во општини со незаболени.

И како може да одат на ТВ политички реклами ? Од Интегра. Нели е незаконски ова?
Цццц, срам те било, не ми кажуваш што точно е, бреееј, неќеш да се уходам во вашите шеги... А таман сакав да речам, еве ќе ви дадам и сертификати и тајни и све живо, само да не ме копка ахахаха.

За часот, па не знам за другите у регионот дали имаат полициски, но кај нас мора, оти очигледно расте а не обранто бројчето...
И да, не е цела територија, само одредени општини, другите ќе бидат пофлексибилни.
Но факт е дека за христијански празници затвораат, а за на брачава гајле немаа...

Во однос на Интегра, да, видов, но мене ми е дилема исто... Колку што знам, согласно Изборен законик, ниту ДИК ниту АВМУ одобриле... Е сеа ако нема некоја измена на законот, а ја да не сум запознаен, што е можно, па да тераат така... Најдобро е да се праќа преставка па да се види реакција...

Тоа е една форумџика.
Никогаш слушнал, никогаш видел... Првпат сеа ми е спомната... Ок, океј де, не мора со блокот, тууу, ај ќе се запознаам, не е фрка.

Една многу позната "лудачка" :406389: :406389: :406389:
Ма неее, види, нема здрави, има само непрегледани... Така што... Којзнае што си мислите за мене колкав лудак сум... Не дека сте далеку од вистината... ама тоа не е сега тема на муабетот пааа...

anonimen

Добро-Познат Член
11,551
11,245
113
Цццц, срам те било, не ми кажуваш што точно е, бреееј, неќеш да се уходам во вашите шеги... А таман сакав да речам, еве ќе ви дадам и сертификати и тајни и све живо, само да не ме копка ахахаха.

За часот, па не знам за другите у регионот дали имаат полициски, но кај нас мора, оти очигледно расте а не обранто бројчето...
И да, не е цела територија, само одредени општини, другите ќе бидат пофлексибилни.
Но факт е дека за христијански празници затвораат, а за на брачава гајле немаа...

Во однос на Интегра, да, видов, но мене ми е дилема исто... Колку што знам, согласно Изборен законик, ниту ДИК ниту АВМУ одобриле... Е сеа ако нема некоја измена на законот, а ја да не сум запознаен, што е можно, па да тераат така... Најдобро е да се праќа преставка па да се види реакција...

Никогаш слушнал, никогаш видел... Првпат сеа ми е спомната... Ок, океј де, не мора со блокот, тууу, ај ќе се запознаам, не е фрка.

Ма неее, види, нема здрави, има само непрегледани... Така што... Којзнае што си мислите за мене колкав лудак сум... Не дека сте далеку од вистината... ама тоа не е сега тема на муабетот пааа...
Оваа е "циганчича" со тапија

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Оваа е "циганчича" со тапија
Шо бе, комшика да не ми испадне на крај? У Топанаа или у Шутка е? Ахаха... Ок, ај ќе молчам оти денеска одлепив, ќе треба да ме банирате трајно мајке ми, не за друго, ако кафиња истурав по кошули на работа, овде хаос че го праим...

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
  • Автор на оваа тема
Шо бе, комшика да не ми испадне на крај? У Топанаа или у Шутка е? Ахаха... Ок, ај ќе молчам оти денеска одлепив, ќе треба да ме банирате трајно мајке ми, не за друго, ако кафиња истурав по кошули на работа, овде хаос че го праим...
Oваа на мојов аватар е таа, главен лик од една серија е. :406389:

Инаку, не знам веќе што да кажам за ситуацијава. Избори очигледно е дека нема и не може да има. Сулудо ќе биде ако Заев од понеделник повторно повикува на избори. Не знам тогаш правно како ќе се решава ова, веројатно со следна и следна вонредна. :neznam:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
А бе хаос, у последниве 24 часа ми е хаос хаха...
Мицко бељи праи, па ноќеска и Рики и све живо ангажирано беше... А глуп, кај иде на туѓ терен, кај праи проблеми кај шо не треба...

Денеска, еве глеам преку паркинг свадба си ми праат комшиите (нормално, брача и сме го давале нусето)...

Но од друга страна, па имам нова внука така што, не се замарам со политика денеска... Но избори, тешко да има хаха.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Koлку глупава одлука им е полициски час а дозволено да го напуштаат градот луѓето од градовите во кој полицискиот час е споен три дена. Сега голема бројка луѓе кој има куќа или стан се во Охрид, Дојран, Маврово...