Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Кога веќе пишавте цигари ајде и јас да пишам.
Eднаш уште во основно запалив цигара со другар и пробав да ја пушам цигарата. Прв земен дим се закашлав, одма го фрлив цигарето. Во средно школо сите пушеа, во вецеата и на голем одмор но јас не се излажав по друг пат да научам да пушам и да станам пушач.

Ете фала богу до ден денешен не ни знам да пушам, не ни сакам да сум пушач. Ај што е штетоно туку никако не можам да ги разберам луѓето што даваат пари за цигари.

NaEdenCovekBratMu

Добро-Познат Член
5,957
9,594
113
Цигари немам ни пробано, а не ни сакам. :)

Татко ми и брат ми се пушачи, па кога тие ќе запалат јас исто како две да сум запалил покрај нив. :406389:

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Цигари немам ни пробано, а не ни сакам. :)

Татко ми и брат ми се пушачи, па кога тие ќе запалат јас исто како две да сум запалил покрај нив. :406389:
Исто така и кај мене, немам пробано, не сакам, не планирам. И мојот татко е пушач, само ете разлика што брат не е.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Исто така од алкохол само пиво најчесто и вино ретко пијам. Имам пробано и виски и ракија. Виски не е лошо но не пијам а ракија премногу гори кога ќе се напијам затоа ладно пиво уживам да пијам.

Така да не сум ни пушач нити некој претерано љубител на алкохол.

Phillip

Добро-Познат Член
2,090
354
83
Сакам да излезам некаде да се направам свиња од алкохол и да испушам кутија цигари за два саати.

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
да се направам свиња од алкохол и да испушам кутија цигари за два саати.
Па тоа можеш и дома, поевтино ќе поминеш :pie kafe: а и нема други да те гледаат како се праваш на свиња од алкохол - > win-win

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Ме интересира дали имате вклучено автоматски ажурирања на апликациите на Плеј Стор? Дали се намалува меморијата со тоа?

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113
Ме интересира дали имате вклучено автоматски ажурирања на апликациите на Плеј Стор? Дали се намалува меморијата со тоа?
Да, ама нешто и не приметив дека тоа може да биде причина за да се намали меморијата :neznam:

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Да? Тогаш што е причината за постепено намалување на меморијата? :neznam:

Steff

Добро-Познат Член
33,695
45,247
113

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Да како што пиша Стеф се натрупуваат работи како кеш меморија и треба почесто да се брише кеш меморија.

Некој апликации и откако ќе им се направи Uninstall оставаат фолдери и разно разни работи непотребно во мобилниот од самата апликација.

Јас едно време користев CCleaner и со помош на него бришев непотребни работи.

Beauty

Администратор
49,886
61,906
113
Мене од тие глупави апдејти ми се намалува меморијата.

SomebodyUnique

Добро-Познат Член
6,400
3,140
113
Апдејтирав се. Некој мегабајт ми се намали меморијата само ама битно ми се реши проблемот со Хром. Работи сега како што треба. Најверојатно имаше некои апликации што беа поврзани со неговото работење а не беа апдејтирани па затоа не работеше. Се среди сега, фала богу.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Нормално дека и update на апликации намалува меморија.

Some Special

Добро-Познат Член
15,181
21,626
113
За кешот не ви стигнува нотификација на неколку дена за чистење? Со редовно чистење нема да се насобира.