Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
На сметка ќе ти легнат, нема потреба по хеликоптер да се трча. Само кажа кога ќе ви почне исплата, или уште е во фаза на одлука?

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Да бе чичко пушти летки работава. По хеликоптер ќе фрлаат па кој собере собере пари :406389:

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Браво за владата, не намали плати на јавен сектор, браво!

Оливер Спасовски и оваа гарнитура ПОДДРШКА ! :bravobravo:
Другиот - Пинокио - никогаш повеќе!

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
И плус да дадеш некоја стотка евра за непослушност.
Си имам пропусница, туку се тешки црепови. Првата патрола веа млади дечки во униформа со маска на лице, ми побара птопусница, кај работиш, дома ли одиш, пријатно.

Вторава беа во цивилка и во обична кола, не пандурска. Кај одиш, имаш ли пропусница, му давам, чекај малку, има процедура ми вика, местеше маска и ракавици пред мене, па ме прашува кој ја пополнил пропусницава, му викам HR-от во фирмава, не можеше да разбере што е тоа, па дај лична карта, па зјапаше во документот 10 минути, па отиде во кола со личната карта, што правеа како працеа, вртеа на некој на телефон, ваљда на мојот шеф, да потврди и така едно 20 мин мрзнев поради лејкиве неписмени.

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Добро де, млади дечки, не биле информирани. Битно се потрудиле, се информирале и потоа ќе знаат. Можеби тогаш почнуваат со таа работа. Ако се ок, не се дрски и безобразни, им се простува.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Браво за владата, не намали плати на јавен сектор, браво!

Оливер Спасовски и оваа гарнитура ПОДДРШКА ! :bravobravo:
Другиот - Пинокио - никогаш повеќе!
Кај ми е дислајкот да ти стиснам :(

Си имам пропусница, туку се тешки црепови. Првата патрола веа млади дечки во униформа со маска на лице, ми побара птопусница, кај работиш, дома ли одиш, пријатно.

Вторава беа во цивилка и во обична кола, не пандурска. Кај одиш, имаш ли пропусница, му давам, чекај малку, има процедура ми вика, местеше маска и ракавици пред мене, па ме прашува кој ја пополнил пропусницава, му викам HR-от во фирмава, не можеше да разбере што е тоа, па дај лична карта, па зјапаше во документот 10 минути, па отиде во кола со личната карта, што правеа како працеа, вртеа на некој на телефон, ваљда на мојот шеф, да потврди и така едно 20 мин мрзнев поради лејкиве неписмени.
Во систем те проверувале, не ќе да е кај шефот. Тие у цивилка се од новата интервентна полиција, екс алфи и уште некоја екипа...

Добро де, млади дечки, не биле информирани. Битно се потрудиле, се информирале и потоа ќе знаат. Можеби тогаш почнуваат со таа работа. Ако се ок, не се дрски и безобразни, им се простува.
Не се нови, у цивилка се поранешните алфи, денешна интерветна полиција. Досега сум немал лош однос со нив иако многумина се жалат од нив. Двапати ме запираат, двапати коректно... Вториот пат дури рекоа па што не кажеш, бла бла... Ама небитно, нека си работат.

dallavera

Добро-Познат Член
3,664
4,308
113
Прочитај уште еднаш, баш младите беа фер и океј, ја видоа пропусницата и чао пријатно.