Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Дали некој знае каде може да ги најдам тие Вибер стикерите со политичари? Имаше со Венко, Путин, Груески, Али Ахмети, Заев..

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Јас се разбудив со голема надеж. Ова мора да заврши побрзо и ќе заврши!!!
Морам да те разочарам (сори), за добро утро добив инфо дека во влезот кај баба ми и дедо ми вчера донеле некого со коронче закачено. Е сега тетка ми не знае кој комшија е ама битно го спровеле у домашен карантин.
На мапата што ја објавија вчера, неколку точни во Топанско поле кај што патролира полиција ги немаше на мапата, а имам сознанија дека не се за џабе цајканите у маало.
Како и да е, ќе помине и ова, само кога и како, ќе видиме.

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Абе такви локални случаи има и ќе има. Работата е да се решат, а со пензионериве мислам тешко, гледам слики денес пред банки е хаос, пензии делат, се напикале пензионерите.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Абе такви локални случаи има и ќе има. Работата е да се решат, а со пензионериве мислам тешко, гледам слики денес пред банки е хаос, пензии делат, се напикале пензионерите.
Ќути... Тоа се посебна сорта на народ мајке ми... Ама на цел Балкан изгледа иста семка се...

И да, околу смртните случаи во Италија, не сите умираат од короната, туку и од многу други болести, но тамошните власти ги ставаат во исти кош, намерно или не, но пред се' за стварање паника и страв кај тамошниот народ за да се дисциплинира.

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Ајде, ќе заврши ова. Април е критичниот месец, потоа нема каде да бегаат - или ќе умираат или ќе се лечат.
Само дај Боже побрзо да се вратиме во нормално функционирање.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ајде, ќе заврши ова. Април е критичниот месец, потоа нема каде да бегаат - или ќе умираат или ќе се лечат.
Само дај Боже побрзо да се вратиме во нормално функционирање.
Кажав пред некое време за аспектите, не гледајте толку на здравствениот аспект кој ќе се реши за некој месец-два-три, а дополнително што најранливи се само тие што имаат други хронични заболувања.
Но економскиот аспект е премногу сериозен и ќе ни требаат две-три години во светски рамки да се среди сето ова...

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Знам, и сите се свесни за тоа, но мислам дека во моментов сите сакаат да заврши здравствениот и социјалниот проблем.
Економскиот е најважен, но ќе успееме. Здравјето, физичко и психичко е проблем во моментов што мора да се реши, за да се пристапи кон економскиот аспект.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Знам, и сите се свесни за тоа, но мислам дека во моментов сите сакаат да заврши здравствениот и социјалниот проблем.
Економскиот е најважен, но ќе успееме. Здравјето, физичко и психичко е проблем во моментов што мора да се реши, за да се пристапи кон економскиот аспект.
Мојот агол на гледање на работите не ми дава да се сложам хаха. :D
За да може да се делува на здравството, портребни се пари... Без тие пари нема ни лекарства, ни опрема, ни плати, ништо...
Туку што се објави дека ММФ прогласи светка рецесија: https://www.euronews.com/2020/03/28/imf-declares-global-recession-and-doubles-the-size-if-its-financial-war-chest?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1585396799 што и не е баш нај нај океј

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Мене ова ми е сценарио и тоа тешко. Тие богаташи низ светов и кај нас да не знаат што е рецесија? За кого се ова приказни?

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Мене ова ми е сценарио и тоа тешко. Тие богаташи низ светов и кај нас да не знаат што е рецесија? За кого се ова приказни?
Не за богативе, они гајле немаат... Лошо е за нас рајата што ќе крпиме уште повеќе крај со крај, ќе правиме од шупљо у празно. :/

Developerv2

Администратор
337
751
93
Не за богативе, они гајле немаат... Лошо е за нас рајата што ќе крпиме уште повеќе крај со крај, ќе правиме од шупљо у празно. :/
Ајде бе малку позитивно луѓе, што се разочаравте толку многу, м? Помислете на добри денови кои ќе ги имаме во иднина, како и да е нешто позитивно има и од ова, светот што го загадувавме секојдневно, сега го цениме повеќе а веќе има и некои ефекти од тоа. Планетата земја одмара малкуЦка од нас :namignuva:

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Ајде бе малку позитивно луѓе, што се разочаравте толку многу, м? Помислете на добри денови кои ќе ги имаме во иднина, како и да е нешто позитивно има и од ова, светот што го загадувавме секојдневно, сега го цениме повеќе а веќе има и некои ефекти од тоа. Планетата земја одмара малкуЦка од нас :namignuva:
Ја не сум оптимистички утопис по природа, ниту па сум премногу песимист, гледам да сум реалист брат.
Но да, факт е дека земјава се чисти и сателитски снимки покажуваат околу загадувањето...
Како и да е, останува да видиме и да се надеваме на подобро, надежта никој не може да ни ја земе, ама сепак треба да се надеваме на најлошото, за да се изненадиме барем и со малку...

M@RKO

Добро-Познат Член
18,741
6,103
113
Сите ние сакаме на некој начин да гледаме реално на работите но мора да има и доза позитивност.

Туку вака кога гледам викенд сабота и недела од 16 часот полициски час мислам дека треба да биде засекогаш. Можеби не полициски час но барем да се успори брзиот начин на живот во викенд што значи повеќето да работат една смена и толку. Една смена да работат маркетите само во сабота па кој сака да си набави нешто за јадење и пиење тоа да го направи во сабота, кафиќите, рестораните и трговските центри да работаат за викенд но со голема пауза од два до три часа или највеќе пет часа а маркетите во трговските центри само прва смена.

Потребен му на народот викен одмор фамилијарен и семеен дома.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Реков, полициски час во работни денови да е до 18 часот, за викенд ај некако нека пројде и 16 ма да ја сум и за порано... Не за друго, луѓето по маркетите ќе може конечно да си појдат дома у нормално време јер и они имаат фамилии...

Beauty

Администратор
49,881
61,899
113
Реков, полициски час во работни денови да е до 18 часот, за викенд ај некако нека пројде и 16 ма да ја сум и за порано... Не за друго, луѓето по маркетите ќе може конечно да си појдат дома у нормално време јер и они имаат фамилии...
Мислам дека со брзите тестови на Систина ќе се покаже пореалната ситуација, иако во западна Македонија каде има голем процент на албанско население ни брзи ни ултра брзи тестови не помагаат. Исто и кај Циганите. Тие многубројни фамилии може и да се болни, а да не одат да се проверуваат, кој ги знае што прават.
Во главно, мислам дека Македонците се одлично дисциплиниран народ и дека кај нас ова брзо ќе се реши. Не за џабе велам дека ние како народ сме научени и сакаме дисциплина и режим, и само така сме доведени во ред. И така сме мала земја, со дисциплина и режим - одлично функционираме.

JeftoMKD

Добро-Познат Член
724
1,545
93
Мислам дека со брзите тестови на Систина ќе се покаже пореалната ситуација, иако во западна Македонија каде има голем процент на албанско население ни брзи ни ултра брзи тестови не помагаат. Исто и кај Циганите. Тие многубројни фамилии може и да се болни, а да не одат да се проверуваат, кој ги знае што прават.
Во главно, мислам дека Македонците се одлично дисциплиниран народ и дека кај нас ова брзо ќе се реши. Не за џабе велам дека ние како народ сме научени и сакаме дисциплина и режим, и само така сме доведени во ред. И така сме мала земја, со дисциплина и режим - одлично функционираме.
Не знам дал кажав овде или не, но да, од заболените највеќе има од малцинствата, македончето како такво е подисциплинирано. Ја сум во Топанско, имам и од брачата и од овие другиве... Масовно се вратија пред да се затвораат границите... И не може да ми тврди некој дека у мојава населба или општина има само еден...
Но како и да е, они се ко бубашваби, отпорни и на радијација...
Еве полициски час е, гајле немаат... од Шутка накај Топанаа покрај зграда ми минуваат ромиве... Брачава до прееска седеа на клупи у парков кај шо е... Нема, едноставно со нив само да земе да се тепа така јако, за памет да им дојде...