Chat

• Автор на оваа тема Bobi!
  • Датум кога е започната темата

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Добро утро !!! Вака се славеше фестивалска победа далечната 1991, по независноста.

Има вака да се разиграм на 12ти април :406389: (се надевам)

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Може некој упатен да ми објасни што јас и вие како граѓани добиваме од членството во такозвана Нато?

Не ми е јасно.

Dexter26

Добро-Познат Член
4,074
406
83
Може некој упатен да ми објасни што јас и вие како граѓани добиваме од членството во такозвана Нато?

Не ми е јасно.
Па кога ќе биде наредната воена авантура на САД - можеби Иран, веќе некое време го меркаат - несомнено единственото нешто што ќе го добиеме од НАТО ќе бидат ковчези со безживотните тела на македонски војници кои сме ги пратиле таму за да војуваат за туѓи воено-профитерски цели.

Освен смрт, ништо друго не може да се очекува од НАТО, исто како да сме влегле во сојуз со Адолф Хитлер и Нацистичка Германија, само во 21-от век.

Времињата и не се нешто толку многу сменети.

https://off.net.mk/zezalici/meshano/sekogash-e-podobro-da-si-partizan-sekogash

Секогаш е подобро да си партизан. Секогаш.

5 Јули 2018 - 11:32

И кога народот ти станува дел од големото европско семејство. И кога државата престанува да биде монета за поткусурување на големите сили. И кога престануваат грижите за нови војни а народот почнува да се посветува на својата и општата благосостојба, со поддршка на обединета Европа. Секогаш.

TVman

Добро-Познат Член
16,698
13,079
113
Апсолутно, ама интересно ти го кажа и Дани што прашува што имаме од НАТО :406389: Се знае што може да се има од оваа терористичка организација..ајде ЕУ, ама ова каде имаат вмешано прсти Америте и не е на добро.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Па зашто не излезе некој нормален да ни објасни кои се негативните последици од Нато?

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Ма и ЕУ не е веќе како некогаш. Кога една Британија излезе од ЕУ, сѐ е јасно.

Па зашто не излезе некој нормален да ни објасни кои се негативните последици од Нато?
Затоа што очигледно никој на политичка сцена нема да профитира од такви зборови.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Oд како малку повеќе разбирам некој работи сум мразел политика и политичари од државава, ама сега уште повеќе мразам. Овие избори не знам ни што да гласам, нема добра опција за државава за да се гласа. Тешко на државата со ваквите политичари.

Очекувам на овие избори да е премногу слаба излезноста.

Beauty

Администратор
49,883
61,902
113
Левица мислам можат да сменат нешто.
За жал, само две партии се во прашање. Доведени сме во ситуација да се гласа за едната да има гласови поради инает и разочараност од другата.

Steff

Добро-Познат Член
33,694
45,246
113
Би гласала само за инает заради промената на името. За ништо друго. Ми се гади.

:375650:
И кај нас ќе избори во април, и јас не знам за што да гласам. Само знам дека за главната партија никако.

M@RKO

Добро-Познат Член
18,743
6,104
113
Партиите одат контра едни од други. Пример ако една партија владеела другата опозиционата цело време ја критикува и ако победи на избори оди контра тоа што го правела предходната владеачка. Сепак за крадење сите се исто го**о, како и да го свртиш, чепкаш мириса гадно.